על רקע תמיכתה של ממשלת ספרד בפלסטין במהלך המלחמה, דיווחנו בסוף השבוע על ירידה חדה של הישראלים שמתעניינים בחופשה במדינה: "אנחנו רואים בשבוע האחרון ירידה של כ-15 אחוזים בחיפושים למדריד וירידה של 37 אחוזים בחיפושים לברצלונה לעונת הקיץ", אומר עוז גור מנכ"ל holidayfinder.
יחד עם זאת, ישנם ישראלים שטיילו בשנים האחרונות בספרד החליטו בחודשים האחרונים לעשות רילוקשיין ולעבור להתגורר במדינה. לא מעט עשו זאת בגלל המלחמה בארץ. הפיזור של הישראלים הינו במספר ערים: ולנסיה, טנריף, גראנדה, סיבליה, מדריד ובכפרים בדרום ספרד וסמוך לברצלונה.
"טיילנו המון בספרד והמלחמה זירזה עוד יותר את ההחלטה שלנו לעבור להתגורר פה. העובדה שיש לנו דרכונים אירופאיים עוזרת מאוד להתאקלם", הסבירה עדי שעברה להתגורר עם בני משפחתה בסביליה. "המדיניות הפרו פלסטינית שבה המנהיגות הספרדית נקטה בה לא באה לידי ביטוי ברחוב. האזרחים ברחוב לא מדברים על המלחמה בעזה וזה הרבה פחות מעניין אותם. יש לא מעט אזרחים אוהבים את ישראלים. לא נתקלנו ביחס עוין, להיפך אנשים יוצאים מגדרים לעזור לנו".
גם רועי שעבר לאחרונה עם משפחתו לוולנסיה מרוצה מאוד: "אנחנו אוהבים את ספרד. בכל מקום שבו היינו אמרנו שאנחנו ישראלים ולא תקפו אותנו או איימו עלינו. מצאנו פה עבודות, הילדים שלנו מרוצים מאוד במסגרות, התאקלמו בבתי הספר. חיפשנו שקט וזה בא לנו טוב. ממשלת ספרד חושבת על ישראל, אבל הרחוב הוא הקובע, והאזרחים פה קיבלו אותנו בחמימות רבה".
תיירים מזדמנים לא מגיעים
כאמור, בימים האחרונים חלה ירידה של עשרות אחוזים בחיפוש חופשה בספרד. סוכני נסיעות מסבירים את העניין בשני היבטים: האחד, העובדה שישראליים מעדיפים מאז פרוץ מלחמת 'חרבות ברזל' לטוס ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון (אתונה, כרתים, סלוניקי) והשני, היא המדיניות הפרו פלסטינית שבה נוקטת ממשלת ספרד כלפי ישראל.
"אחת הסיבות לכך שישראלים לא רוצים לטייל בספרד היא שהם רוצים להיות קרוב לבית למקרה שיקרה חס וחלילה משהו דרמטי והם ייתקעו בלי יכולת למצוא טיסות חזרה לארץ. אז מעדיפים לטוס ליוון ולקפריסין ויעדים קרובים אחרים", הסביר סוכן נסיעות וותיק. "הסיבה השנייה היא אידאולוגית לא לטוס למדינות שהממשלות בהן אנטי ישראליות במדיניות החוץ שלהן ותומכות בחמאס וזאת במטרה לא לפרנס מדינות המעודדות ארגוני טרור".