השבוע נגמר היורו בגרמניה ובעולם כבר נושאים עיניים לאירוע הספורט הגדול הבא - האולימפיאדה בפריז, שתפתח בסוף השבוע הבא (26.7).
כבר תקופה שפריז מקבלת לא מעט תשומת לב, אך בניגוד לערים שאירחו את האולימפיאדה בעבר, נראה שהשנה הרבה מהפוקוס הוא על הצד הביטחוני בעיר הכי מתויירת ועמוסה בעולם. במהלך האולימפיאדה צפויים לבקר בפריז לא פחות מ-16 מיליון תיירים. בתוך כך, כבר תקופה שרשויות החוק והאבטחה בעיר נמצאים בכוננות מוגברת ועושות הכל על מנת למנוע אירועים ביטחוניים קיצוניים.
יחד עם זאת, לא מעט הפגנות מתרחשות בתקופה האחרונה בפריז ולא מעט התראות על פיגועים מגיעות למוקדי הביטחון, זאת על רקע הבחירות המתוחות שהיו במדינה והמלחמה בין ישראל וחמאס שגורמת להדים בכל העולם, לרבות הבירה הצרפתית.
בתוך כך, בגרמניה, השכנה מצפון מזרח, הודיעו השבוע שיחסמו את הגבולות בין המדינות בכל מהלך האולימפיאדה. מדובר באירוע חריג, היות והגבולות בין המדינות, ששתיהן חברות באיחוד האירופי, הינו פתוח ומבוצעות בו רק פעולות נקודתיות. כעת, כאמור, כל מי שיעבור בגבול יעבור בידוק.
ממשרד הפנים הגרמני נמסר: "תהיה בקרת גבולות פנימיים בגבול היבשתי של גרמניה עם צרפת לקראת ובמהלך המשחקים האולימפיים בפריז, על מנת להבטיח את רמת האבטחה הגבוהה ביותר בשיתוף פעולה הדוק עם הרשויות הצרפתיות".
נכון להיום, צרפת מוגדרת ברמת סיכון 1 - איום מזדמן, על ידי המטה לביטחון לאומי. הכוונה היא שאין התראות או מניעה מישראלים להגיע למדינה בכלל או לפריז בפרט, אך יש לנקוט באמצעי זהירות כשאתם מטיילים במדינה או מגיעים לאירועי האולימפיאדה. יש להימנע כמובן מהתקהלויות, הפגנות נפיצות או מקומות הומים ומרכזיים.