אש פרצה במגדל אייפל בפריז, כך על פי עדים וכלי חדשות צרפתיים. תחילה הכבאים לא הצליחו להגיע ללהבות שבערו בתוך פיר המעלית בין הקרקע והקומה הראשונה. כ-1,200 בני אדם פונו, כשהסיבה לשריפה הייתה התחממות יתר של כבל של אחת מהמעליות במגדל. מבקרת אחת שהייתה באייפל כתבה ב-X: "התבקשנו להתפנות מיד".

מגדל אייפל בפריז מקבל עד 25,000 מבקרים ביום. בהיותו אחד מציוני הדרך האיקוניים ביותר בעולם, המגדל מייצג לא רק את המורשת הצרפתית אלא גם מהווה אטרקציה תיירותית מרכזית. שריפה בנקודת ציון כזו עלולה להוביל למגוון רחב של השלכות, מהרס של אלמנטים היסטוריים וארכיטקטוניים יקרי ערך ועד להשפעה רגשית הרסנית, כפי שהתרחש בקתדרלת נוטרדאם בשנת 2019.

לרשויות הצרפתיות יש תוכניות נרחבות לניהול מצבי חירום, כולל שריפות או אירועים אחרים במגדל כמו התקפות טרור. מגדל אייפל מצויד במערכות בטיחות חדישות, כולל מערכות גילוי וכיבוי אש. מסלולי הפינוי מתוכננים להיות יעילים ובטוחים, ולהנחות אנשים לצאת במקרה חירום. למגדל יש יציאות חירום מרובות וצוות ייעודי של אנשי אבטחה וצוות כיבוי אש כדי להבטיח פעולה מהירה.

לרשויות הצרפתיות ישנו פרוטוקול מבוסס היטב לפינויים למקרי חירום, לא רק עבור תקריות הקשורות לשריפה במגדל אלא גם עבור התקפות טרור פוטנציאליות. לאור הבולטות של מגדל אייפל, הסיכון לאירוע כזה הוא חשש שהרשויות מתייחסות אליו ברצינות. אמצעי האבטחה כוללים מערכות מעקב, גלאי מתכות ואנשי אבטחה באתר למעקב אחר איומים.