סדר הפסח הגדול ביותר בהיקפו בעולם, הנערך מדי שנה בבירת נפאל קטמנדו בחיק כ-2,000 ישראלים המטיילים במזרח, מצוי השנה בסכנת ביטול בגלל השביתה הכללית במשרד החוץ. שגריר ישראל בנפאל, חנן גודר, הסביר אתמול כי שגרירות ישראל היא שאחראית להבאת האוכל הכשר לסדר, לרבות המצות, ובלעדי האוכל בית חב"ד בעיר יתקשה לקיים את הסדר כהלכתו. "האם אפשר לקיים סדר בלי מצות? אני לא חושב", אמר גודר.
חזקי ליפשיץ, הרב של בית חב"ד בקטמנדו, הסביר כי המזון לליל הסדר מגיע באונייה להודו, ומשם בהובלה יבשתית לנפאל. האונייה אמנם הגיעה זה מכבר להודו, אך בגלל השביתה היא תקועה בנמל, ולא ניתן לפרוק את הסחורה. לדבריו, הסחורה צריכה לצאת לדרך כשבועיים וחצי לפני הסדר בכדי להגיע בזמן לקטמנדו, ומכיוון שסדר פסח מתקיים בעוד כשלושה שבועות, הזמן דחוק.
"אנו מתקרבים לדקה האחרונה", אומר ליפשיץ בשיחה מקטמנדו. "אנו מקווים שהמשבר במשרד החוץ ייפתר, שכן בלעדי הסיוע של המשרד נתקשה לקיים את הסדר. אנו חושבים גם על פתרונות יצירתיים חלופיים, למקרה שהמשבר יימשך. אנשי משרד החוץ צריכים להבין שמטיילים מגיעים מכל רחבי המזרח בכדי לקיים את הסדר המסורתי בבית חב"ד, ואני מניח שגם הם מעוניינים להיות שותפים לסדר כמדי שנה". הסדר בבית חב"ד בקטמנדו כרוך בתשלום, ומטיילים רבים כבר עשו דרכם לקטמנדו מייעדים שונים במזרח ושילמו עבור כניסה, שעלותה 25 דולר לאדם ו-15 דולר לתרמילאים.
>> עוד בערוץ החופש
להרגיש בבית: כך תהפכו למקומיים בחו"ל
תשכחו מפריז: חופשות פסח לא שגרתיות בחו"ל
מי שמביט בי מרחוק: איפה מושתלים אתרי התיירות הכי יפים
אתמול (א') פתחו אנשי משרד החוץ בשביתה כללית במשרד על רקע מאבקם לשיפור תנאי העסקתם, במסגרתה חדלו גם כל השגרירויות מפעילות. גודר אומר: "מחר, לראשונה בחיי, אצא להפגין מול שגרירות ישראל. הגענו למצב של אין ברירה. אם בחברת חשמל ובנמלים סוגרים את המדינה ומשיגים הישגים, ניאלץ גם אנחנו לנקוט צעדים חריפים. אנחנו לא יכולים להמשיך ולממן את יחסי החוץ של מדינת ישראל".
* סוכני הנסיעות נגד המלונאים: מעדיפים סוכנים
* מלון חדש יוקם בטבריה בהשקעה של 70 מיליון שקל