האולימפיאדה ה-33 התחילה בקול תרועה בפריז: מופעים גרנדיוזיים, סקנדלים וסלין דיון אחת. אבל למרות שצרפת הוציאה סכום עתק של 8.4 מיליארד דולר (30 מיליארד שקל) כדי לארח את אולימפיאדת פריז בתקופה שבה האבטלה גואה והצרות הכלכליות בצרפת משתוללות, טקס הפתיחה ספג ביקורת – גם מהתיירים.

המארגנים חרגו מהפורמט הפורמלי של קיום הטקס באצטדיון והפיקו מופע ראוותני על נהר הסן הזורם, סביבו התאספו אלפי אנשים משני גדותיו וצפו בקבוצות של הספורטאים המשתתפים. רוב הכרטיסים לטקס הפתיחה היו בחינם אך היו בהזמנה בלבד, אך הצפייה על שפת הנהר חולקה ל-15 אזורים שונים, שבהם מחירי הכרטיסים לרציפים התחתונים נעו בין כ-100 דולר (365 שקלים) ועד ל-3,000 דולר (כ-10 אלף שקלים).

@skynews

☔ Spectators were a 'bit disappointed' after rain and security issues disrupted the opening ceremony of the 2024 Paris Olympics. #Paris2024 #Olympics #Paris #Rain #OpeningCeremony #RiverSeine

♬ original sound - Sky News

ההערכות נעות סביב 300-500 אלף צופים שנעמדו וצפו באירוע ברחבי העיר, רבים מהם תיירים שהגיעו ממדינות אחרות לעיר האורות שאירחה את המשחקים האולימפיים לפני בדיוק 100 שנים. אבל באופן די צפוי המחירים זינקו בבתי המלון, התחבורה הציבורית ובתי עסק שהחליטו לנצל את הרגע ההיסטורי. למעשה, הביקורת של התיירים עלתה עוד לפני הטקס הגדול שהיה הדובדבן שעל הפודיום.

"זה היה כל כך נורא, אי אפשר היה לראות כלום וזה לא היה רק בגלל הגשם", אומרת תיירת לחדשות Sky news. שניים אחרים שיתפו שהם ראו "רק חלק קטן מהמסך אז פשוט עזבנו את המקום". למעשה, מסלול השיט של הקבוצות נע לאורך שישה קילומטרים מגשר אוסטרליץ למגדל האייפל, כך שתיירים שישבו לאורך הנהר הסתמכו לרוב על המסכים שבשלב מסוים כבו בשל תקלה. "ישבנו שעתיים וצילמנו את הנבחרת שלנו, נבחרת בולגריה, והלכנו", אומר תייר. זה גם אומר שבזמן שאירוע אחד התקיים בנקודה מסוימת לאורך הנהר, כל שאר הצופים למעשה נאלצו לחכות עד שהוא יסתיים, או לצפות בו מבעד למסכים אם הם עבדו.

View this post on Instagram

A post shared by Raphael Metivet (@raphaelmetivet)


ברשתות החברתיות התפרסמו שלל סרטונים וביקורות שליליות של תיירים שהגיעו במיוחד לאירוע החגיגי. "זאת נקודת מבט של אדם שקנה כרטיס במחיר של 1,600 אירו (6,300 שקלים) לטקס הפתיחה של האולימפיאדה וזה מה שאתה רואה", כתב צלם בשם רפאל בסרטון שפרסם. "זה ההבדל בין מה שהיה בטלוויזיה לבין המציאות. אף אחד מהרקדנים או מהזמרים שראיתם בטלוויזיה באמת היו פה על הסן. לא היו מופעים חוץ מהמזרקות, ראינו את הספורטאים חולפים מולנו וזהו. אנשים התחילו לעזוב את המקום לפני שהטקס הסתיים כי כלום לא קרה".

 מעבר לסידור השנוי במחלוקת של התוכן הבידורי, האירוע למעשה השבית את מרכז העיר שבה הוצבו 45 אלף שוטרים ואנשי אבטחה, כשההליכה הפשוטה ביותר הפכה למבוך עם מחסומים שמאתגרים את ההתקדמות של עדרי האנשים. אבל כעת, לאחר שטקס הפתיחה הסתיים, רבים מקווים שחלקים ממרכז העיר ייפתחו בחזרה: "אני מקווה שהדברים יהיו קצת יותר נוחים בימים הקרובים", אומר אנטוניו, פורטוגלי שמתגורר בפריז כבר 42 שנים. "אנחנו צריכים לעשות המון הקפות בגלל המחסומים". 

חנויות ומסעדות גם התלוננו על איטיות בעסקים, שהם ייחסו במידה רבה לאפקט של אמצעי האבטחה של טקס הפתיחה. הם גם הצביעו על תיירים שנמנעים לחלוטין מפריז במהלך האולימפיאדה ועל פריזאים רבים שנמלטו מהעיר.