"כלבים וחתולים מפוחדים נדחסו לכלובים חלודים. עטלפים ועקרבים מוצעים למכירה כרפואה מסורתית. ארנבים וברווזים שנשחטו שוכבים זה לצד זה על רצפת אבן מכוסה בדם, זוהמה ושרידי בעלי חיים".
כך מתאר ג'ורג' נואלס מהדיילי מייל את מה שנעשה לפני יומיים בשוק הבשר בעיר גווילין בדרום מערב סין. שוק שלא שונה מזה שבעיר ווהאן בה התפרצה מגפת הקורונה.
פתיחת השווקים בסין בימים האחרונים מסמלת את התחלתה של החזרה לשגרה במעצמת הענק. אחרי כשלושה חודשים בה המדינה היתה נצורה, האנשים החלו לצאת לרחובות, הפארקים נפתחו וגם השווקים כאמור חזרו למכור סחורה כמו פעם. "חגיגת הניצחון של סין על המגיפה נעשית ללא שום ניסיון נראה לעין להגדיל את תקני ההיגיינה כדי למנוע התפרצות עתידית", מתאר נואלס.
גם בשוק בשר נוסף, בעיר דונגגוואן שבדרום סין, צילם כתב אחר דוכן שמוכר תרופות עם שלט חוצות המפרסם עטלפים - החיה שנחשבת כגורם להתפרצות ראשונית של הנגיף בווהאן - יחד עם עקרבים ויצורים אחרים.
"כולם כאן מאמינים שההתפרצות נגמרה ואין מה לדאוג יותר. זו רק בעיה זרה עכשיו מבחינתם", אמר אחד הכתבים של הדיילי מייל שנמצא בימים אלה בסין. "השווקים חזרו לפעול בדיוק באותה המתכונת שלפני התפרצות הווירוס. ההבדל היחיד הוא שעכשיו מאבטחים מנסים לעצור כל מי שמנסה לתעד את מה שקורה כאן".
בסין מנסים להאשים מדינות אחרות בהתפרצות הנגיף
בימים אלה, לאחר הירידה הדרמטית בשיעורי ההידבקות בסין וההרגשה שבמדינה ניצחו את הנגיף, ממשלת סין מנסה לקדם מספר תיאוריות לפיהן לא היא האשמה בהתפרצות המגפה העולמית. על פי אחת התאוריות, נגיף הקורונה התגלה לראשונה באיטליה בנובמבר והיא האחראית להתפשטות העולמית. בנוסף, גורמים רשמיים בסין מנסים לקדם תאוריית קונספירציה שטוענת שצבא ארה"ב הוא זה שיצר את הנגיף והפיץ אותו בסין.
כך או כך, בימים אלה נראה שסין היא אחת המדינות הבטוחות להיות בהן ואפילו העיר ווהאן במחוז חוביי, בה הכל התחיל, חוזרת לאט לאט לשיגרה ותושבי המקום החלו לצאת לרחובות. עד כה חלו כ-708 אלף אנשים מסביב לעולם בנגיף ומעל 33 אלף אנשים מתו ממנו.