בעוד שהשריפות הקטסטרופליות ממשיכות להשתולל ברחבי לוס אנג'לס, רבים מתושביה העשירים ביותר של העיר מצאו מקלט במלונות יוקרה. כך הפכו ציוני הדרך האיקוניים הללו לבתי מחסה זמניים לעשירים ולמפורסמים – והם לא מוותרים על אורח החיים שהם רגילים אליו.
ההרס מהשריפות הוא עצום, שכונות שלמות נמחקו בלהבות, כולל בתיהם של סלבריטאים רבים מהשורה הראשונה. למעלה מ-130 אלף בני אדם פונו, והנזקים כבר מוערכים במיליארדי דולרים. עם זאת, למרות האסון ואולי דווקא בזכותו, מלונות היוקרה ראו עלייה בביקוש, כאשר חדרים מתומחרים במינימום 5,000 דולר (כ-18 אלף שקלים) ללילה. אורחים רבים, מאילי נדל"ן ועד כוכבים הוליוודיים, מוכנים לשלם מחירים גבוהים בהרבה עבור השקט הנפשי והביטחון שהמלונות האלה מציעים. עם זאת, ההתאמות הזמניות הללו אינן עוסקות רק בבטיחות – הן עוסקות בשמירה על הנוחות של אורח חיים מפואר, גם בעת משבר.
>> אגדי: המלון שהמציא את היוקרה והפאר של עולם האירוח
>> היהלום שבכתר: הצצה למלון האייקוני שביבי ישן בו בביקור בלונדון
מלון בוורלי הילס, הידוע גם בשם "הארמון הוורוד", הפך למוקד הטרנד הזה. המלון, אתר היסטורי מפורסם שאירח אין-ספור סלבריטאים במהלך עשרות השנים, עמוס כעת במחפשי מקלט ומפונים. אורחים, רבים לבושים כלאחר יד בטרנינג ונעלי ספורט ולא בבגדים מפוארים שהם רגילים ללבוש, נראים מטיילים עם חיות המחמד שלהם בשטח המלון, בעוד שאחרים מבלים בבר בניסיון להתמודד עם הלחץ של המצב. בעוד שחלק מתושבי שכונות היוקרה מצאו מחסה אצל קרובי משפחה, האולטרה-עשירים נהרו למוסדות היוקרה הללו. רבים נצפו מגיעים ברכבי הטסלות והבנטלי שלהם, לרוב נושאים רק את הדברים החיוניים: חיות מחמד, כמה חפצים אישיים, ובמקרים מסוימים אפילו חפצים יקרי ערך כמו יצירות אומנות או תמונות משפחתיות.
כאמור, למרות חומרת המצב, הביקוש לשירותי יוקרה לא דעך. מפורסמים שרגילים לאורח חיים מסוים ממשיכים את שגרת החיים עם מאמנים אישיים, טיפולי יופי ושירותי רפואה פרטיים. למדריכי פילאטיס יש ביקוש רב וכמעט בכל מחיר, ושירותים דיסקרטיים אפילו יותר, כמו בוטוקס ומילוי שפתיים, הוצעו ללקוחות המעדיפים לשמור על המראה המלוטש, למרות הכאוס שאופף אותם. מקור אחד חשף לדיילי מייל הבריטי שחלק מהאורחים אפילו מקבלים תרופות להורדה במשקל כמו אוזמפיק ישירות לחדריהם, ונחוש שלא לתת למשבר הזה להשיב אותם למשקלם הקודם.
גם מלון בל-אייר, נקודת ציון אייקונית בלוס אנג'לס, קיבל אורחים עשירים ובעלי פרופיל גבוה. ידוענים מהרשימה, כולל דניס קווייד, שרה מישל גלר וטומי לי, נצפו במלון, שם החדרים יכולים לעלות 18 אלף דולר (66 אלף שקלים) ללילה. ככל שהמצב הקשה מחמיר, הכוכבים הללו נאלצו להאריך את שהותם, כאשר חלקם אפילו מתכננים לעזוב את קליפורניה לגמרי, ולחפש מקלט באזורים שקטים יותר ומועדים פחות לשריפות כמו במדינות יוטה או אורגון.
בשילוב הסוריאליסטי הזה שבין אסון ועושר, מלונות היוקרה של לוס אנג'לס מספקים יותר מסתם מחסה. הם מציעים מראית עין של נורמליות לאלה שאיבדו את בתיהם, ומאפשרים להם לצלוח את האובדן על ידי הפאר שהם יכולים להרשות לעצמם.
הרס אתרים מפורסמים וחשש לבטיחות התיירים
השריפות ההרסניות גבו את חייהם של לפחות 24 בני אדם ואלפי דונמים נשרפו, עם יותר מ-3,000 מבנים שנהרסו, כולל כמה מנקודות הציון האייקוניות של העיר. אולפני יוניברסל והשלט המפורסם של הוליווד נאלצו להיסגר למבקרים. למרבה המזל, השלט עצמו נותר שלם, אם כי אתרים בולטים רבים אחרים סבלו מנזק משמעותי.
Eight years later, and nothing has changed—Los Angeles & Hollowed is burning once more. Wildfires are a constant reality here, but this time, they’ve intensified. Even Sunset Boulevard is ablaze again. pic.twitter.com/5nOOxdnsJP
אתרים אחרים שהיו פחות בני מזל הן אטרקציות אהובות רבות, כולל מוזיאון הארנבים באלטדנה שנשרף כליל, וחוות Will Rogers Ranch House, אתר היסטורי שנהרס למרות המאמצים להצילו. נפגעים נוספים כוללים את מוטל טופנגה ראנץ', בית הכנסת היהודי בפסדינה וחלקים משדרות סאנסט, שבהן עסקים וציוני דרך רבים. מרכז גטי חמק בקושי ואוסף האומנות שלו ניצל הודות למאמצי כיבוי השריפות.
באשר לבטיחותם של תיירים בלוס אנג'לס, הרשויות לא הוציאו איסור נסיעה מוחלט, אך מומלץ להתעדכן באמצעות מקורות מקומיים. בעוד שנמל התעופה של לוס אנג'לס נותר פעיל עם עיכובים מינימליים, מספר כבישים, כולל הכביש המהיר של חוף האוקיינוס השקט, נסגרו עקב השריפות. על התיירים לעקוב אחר התנאים המקומיים ואחר עצות הרשויות לפני שמתכננים ביקור באזור.