רק שליש מהתיירים שקובעים תקציב לנסיעה מקפידים עליו, כך עולה ממחקר חדש. מחקר עדכני של חברת הנסיעות Good Travel Management גם גילה כי הוצאות מופרזות במהלך החופשה הגיעו לרמות הגבוהות ביותר בעשור האחרון. זאת למרות שמשפחות ממשיכות לכרוע תחת הלחץ של משבר יוקר המחיה העולמי.

למרות שהמחקר מצביע על כך שתיירים מוציאים הרבה יותר ממה שתחילה תכננו לחופשה, נראה כי הם נוטים להוציא יותר ביעדים מסוימים. הבדיקה דירגה את המדינות ברחבי העולם שבהן תיירים נוטים להוציא יותר,  ומדינה אירופית קטפה את המקום הראשון, שם תיירים מוציאים בממוצע 55 אירו (כ-220 שקלים) מעבר לתקציב בכל יום.

הלסינקי פינלנד (צילום: Mistervlad, Shutterstock)
התיירים מוציאים כאן הרבה יותר. הלסינקי, פינלנד | צילום: Mistervlad, Shutterstock

המדינה היקרה הזו היא פינלנד,  שבה תיירים בדרך כלל מתכננים להוציא 124 אירו (כ-500 שקלים) ביום, אך בפועל מוציאים בממוצע 178 אירו (כ-725 שקלים) ביום. זה עלול להביא לכך שתיירים מוציאים 380 אירו (1,550 שקלים) יותר ממה שציפו עבור שהות של שבוע בפינלנד.

עם אורות הזוהר הצפוני, מסלולי הסקי והבית של סנטה קלאוס, זה לא מפתיע שפינלנד היא אחד ממוקדי החורף הפופולריים ביותר לתיירים. המדינה אף הוכתרה כמקום השמח ביותר בעולם במשך שש שנים ברציפות. עם זאת, עלויות גבוהות עבור מזון, תחבורה ולינה הופכות אותה לאחת מהמדינות שבהן התקציב שנקבע מראש,  נמוך בהרבה מהמציאות בשטח.

הלסינקי פינלנד אנשים (צילום: Finn stock, shutterstock)
מחירי האלכוהול פה יקרים בהרבה מכל שאר העולם. הלסינקי, פינלנד | צילום: Finn stock, shutterstock

עלויות האלכוהול בפרט בולטות במחירים הגבוהים. במדינה יש את הבירות היקרות ביותר בעולם, כאשר חצי ליטר יעלה בממוצע כ-7 אירו (כ-30 שקלים). על פי הנציבות האירופית, מחירי האלכוהול בפינלנד גבוהים ב-102 אחוזים מהממוצע האירופי.

באילו מדינות תיירים נוטים להוציא יותר?

במקום השני ברשימה נמצאת מקסיקו, כאשר תיירים משלמים 1,000 פזו (כ-185 שקלים) מעבר לתקציב היומי הממוצע של 1,757 פזו (כ-325 שקלים). תיירים משלמים בממוצע 2,790 פזו (כ-500 שקלים) ביום לביקור בחופים וסיורים במקסיקו, עלייה של 45 אחוזים מהתקציב הממוצע. מקסיקו מתוארת לעיתים קרובות כיעד ידידותי לתקציב לחופשות חורף, אך דווקא בגלל המוניטין הזה תיירים נוטים להעריך את התקציב שלהם נמוך יותר.

במציאות, הנסיעה למקסיקו הפכה ליקרה יותר, בין היתר בשל התחזקות הפזו המקסיקני, אשר זינק ב-16 אחוז מול הדולר האמריקני במהלך השנים האחרונות. שילוב זה, יחד עם השקעות מוגברות בתיירות יוקרתית במקסיקו, תורם לעלויות גבוהות יותר עבור תיירים.

קאבו סן לוקאס מקסיקו (צילום: Khairil Azhar Junos, shutterstock)
לא זולה כמו שחושבים. מקסיקו | צילום: Khairil Azhar Junos, shutterstock

במקום השלישי נמצאת מצרים, עם תיירים שמבזבזים 2,280 לירות מצריות (כ-175 שקלים) מעבר לתקציב היומי שלהם. למרות שמצרים היא אחד היעדים שבהם התקציב היומי הוא מהנמוכים ביותר, המשוער רק ב-1320 לירות מצריות (כ-100 שקלים), תיירים מוציאים הרבה יותר מזה.

חברת האשראי מאסטרקארד חוזה כי התיירות הנכנסת למצרים תמשיך לעלות, עם עלייה של 27 אחוזים במספר המבקרים בהשוואה לשנה שעברה. זה, בשילוב עם שיעורי האינפלציה הגבוהים במצרים, עלול להביא לכך שתיירים ימצאו את עצמם מוציאים יותר ממה שציפו.

קהיר מצרים  (צילום: agsaz, shutterstock)
גם כאן יותר יקר ממה שהתיירים חושבים. קהיר, מקסיקו | צילום: agsaz, shutterstock

נורווגיה עם 41 אירו מעבר לתקציב (כ-166 שקלים), ויפן 6,660 ין מעבר לתקציב (כ-165 שקלים) סוגרות את חמש המדינות שבהן תיירים נוטים להוציא יותר מהתקציב.

איפה תיירים נוטים להוציא פחות?

בקצה השני של הסקלה, ברבדוס מדורגת כמדינה שבה תיירים נוטים להוציא הרבה פחות מהתקציב היומי שהם קבעו. סיבה אחת לכך היא, למרות המוניטין שלה כיעד יוקרתי, שברבדוס מציעה מגוון אפשרויות נוחות מבתחינת תקציב, החל ממסעדות מקומיות ועד אפשרויות לינה.

האלבום - קריין, ברבדוס (צילום: אימג'בנק / Gettyimages)
דווקא לא יקרה כמו שחושבים. ברבדוס | צילום: אימג'בנק / Gettyimages

במקום השני נמצאת הונג קונג, ולמרות שהיא ידועה בשופינג היוקרתי ובמסעדות הפאר, יש לה גם המון אטרקציות חינמיות, כמו טיולים, שווקים תוססים ואתרי תרבות. במקום השלישי במדינות שבהן תיירים נוטים להוציא פחות מהתקציב נמצאת לוקסמבורג, ובתור המדינה עם שכר המינימום הגבוה ביותר בעולם, תיירים מאמינים שדווקא שם המחירים יקרים יותר, ומופתעים לגלות שלא כך הדבר – מאז 2020, תיירים יכולים ליהנות מנסיעות ציבוריות בחינם בכל אמצעי התחבורה, מה שהופך את לוקסמבורג למדינה הראשונה בעולם שלמעשה ביטלה את מחירי הנסיעות הציבוריות.