אחרי רומניה, אוקראינה וטורקיה, גם גאורגיה, אחת המדינות האהובות על הישראלים, קורסת מקורונה והמספרים במדינה עולים מדי יום באופן דרסטי. בנוסף, רק 25 אחוז מהתושבים חוסנו במנה הראשונה עד עכשיו ומחצית מהם חוסנו במנה השנייה.
כארבעה מיליון תושבים מתגוררים במדינה, שגודלה כמעט פי ארבע בשטח ממדינת ישראל. 10,300 בני אדם מתו בגאורגיה מקורונה. מידי יום נדבקים במחלה 4,700 בני אדם ו-62 מתו ביממה האחרונה.
"יש פה תושבים רבים, כולל השלטונות, שלא נוקטים בפעולות למניעת הקורונה והמספרים של החולים והמתים מהנגיף עולים בצורה מפחידה בשבועיים האחרונים", טוען מדריך הטיולים הישראלי, אביגדור הראל, שמתגורר בטביליסי. "מה שקורה בבאטומי ובטביליסי, ובכל רחבי המדינה, זו הפקרות אחת גדולה. השלטונות מהססים אם להחיל מגבלות ולהטיל סגרים כדי לא להפסיד הכנסות ממאות אלפי תיירים המגיעים מידי חודש לטייל במדינה".
למרות זאת, המטוסים לבאטומי וטביליסי מלאים ורק היום (7.11) ישנן 7 טיסות למדינה. מי שמגיע לגאורגיה הם בעיקר חובבי טיולי הג'יפים, אנשי עסקים ישראלים בתחום הנדל"ן וגם מהמרים בבתי הקזינו בבתי המלון. למרות שכרגע אין הגבלות באופק, ההערכה היא שאם המצב יימשך בצורה הזו, סגר הוא רק עניין של זמן.
גם במערב אירופה חווים עלייה משמעותית בתחלואה
ולא רק מדינות מזרח אירופה נמצאות במגמת עלייה בכמות החולים, גם בהולנד ובגרמניה, שני יעדים אהובים, נמצאים בשיאו של גל חדש. בתוך כך, בהולנד היו מעל ל-11 אלף חולים ביממה האחרונה ו-22 מתים והמספרים רק עולים.
בעקבות כך, במדינה הורו לתיירים ואזרחים לחזור לחבוש מסיכות במקומות ציבוריים ובמרכזי הקניות, בשדה התעופה, ברכבות והאוטובוסים וכן לשמור על מרחק. החל מאתמול (שבת), תושבים ותיירים יידרשו להציג תו ירוק בישיבה מחוץ למסעדות ובתי קפה. כמו כן, במדינה שוקלים בעוד כשבועיים להורות על סגר לקראת הכריסמס במידה ורמת התחלואה תמשיך לעלות.
בגרמניה המצב אף חמור יותר. מספר החולים היומי הגיע ל-24 אלף. מספר המתים מידי יום כ-150. 96,492 אלף בני אדם מתו מהנגיף מתחילת המגיפה ו-4.76 מיליון בני אדם החלימו.
השלטונות במדינה שוקלים הטלת סגר עוד במהלך השבועות הקרובים או לקראת חג הכריסמס. למרות שאין הגבלות רבות, עדיין החשש הוא שהגל השלישי יגרום למותם של רבים במדינה.