אחרי עוקץ השכרת המכוניות בדובאי ונהגי המוניות, כעת לא מעט ישראלים גילו שעקצו אותם בזמן שהחליפו כסף בזמן הטיול בדובאי, על ידי חלפנים הממוקמים בצ'יינג'ים ברחובות ובקניונים ואפילו בשדה התעופה. "זו הפכה לנורמה בדובאי לעקוץ תיירים ישראליים בעיקר בצ'יינג'ים" ,הסביר מדריך מטיילים ישראלי. "הם ניצלו את זה שאנחנו מתלהבים מהמדינה שלהם ושוכחים לבדוק כמה כסף קיבלנו מהעובד בצ'יינג. זה קורה על בסיס יומי. לפעמים התייר הישראלי מרגיש בעוקץ אך לרוב ממש לא. זה עקיצות שבין 30 ל-100 שקל כשמחליפים כמה אלפי דולרים בדירהם (המטבע המקומי). הם לפעמים אפילו סופרים מהר ומערבבים בין השטרות והישראלים עוזבים את הצ'יינג' ואז מגלים שעקצו אותם וזה מאוחר".
לדבריו, העובדים בצ'יינג'ים שהם אזרחים זרים ולא תושבי דובאי, מסרבים לחזיר את הכספים ולא פעם מטיחים בישראליים שהם מוזמנים להגיש נגדם תלונה במשטרה. "תיירים ישראלים הבינו שאם יגישו תלונות במשטרה זה לא יעזור להם. כי הם יצטרכו להישאר בדובאי, להעיד במשפט והם יכולים להיתקע שבועות ואפילו חודשים עד שהשוטרים יאספו את הראיות."
גם יורם, תושב תל אביב, נדהם לגלום שנעקץ ב-150 שקל. "הגעתי להחליף 3,000 דולר בדירהם. העובד מסר לי סכום ואמר שזה מה שמגיע לי. עשיתי חישוב לפי שער הדולר מול הדירהם והגיע לי 150 שקל יותר. חזרתי לעובד בצ'יינג' והוא התעקש שזה הסכום שמגיע לי. התווכחתי איתו, היו צעקות אבל כלום לא עזר", הסביר יורם בייאוש. "אם לי לקחו 150 שקל, אז כמה לקחו מכל כל תייר ישראלי שהגיע להמיר כסף אצלם? נכון שדובאי יפה ומגניבה אבל יש בה הרבה צדדים אפלים".
גם חן, תושבת ירושלים, חוותה עוקץ דומה. אמנם העוקץ הסתכם ב-100 שקל, אבל גם במקרה שלה היא נשארה חסרת אונים כמו יורם. "הם ממש לא נחמדים. זו תחושה קשה מאוד להרגיש שעוקצים אותך מול העיניים ואתה לא יכול לעשות כלום. עוקצים אותנו במוניות, בהשכרת רכב, תוסיף את הצ'יינג', די הגזימו פה".
גם אנשי עסקים, סוכני נסיעות ומדריכי טיולים ישראלים שנחשבים למנוסים נעקצו בצ'יינג'ים. "אני, כסוכן נסיעות נעקצתי חמש פעמים", סיפר א'. "הם תמיד מתעקשים שהם מסרו לך את הסכום הנכון אבל כשרואים את שערי המטבעות על הלוח האלקטרוני אתה מבין שנעקצת וזו התרבות שלהם לרמות כדי לעשות עליך סיבוב ולהרוויח כסף".