החופש הגדול עוד מעט נגמר וכל המשפחות יחזרו לשגרת היום יום, לפחות לשבועיים עד שהחגים יגיעו והכל יתחיל מחדש. רגע לפני שתקופה אחת נגמרת ותקופה אחרת מתחילה, באתרי הזמנות הטיסות לחו"ל ובתוכם אתר השוואת המחירים סמרטאייר, התחילו לעשות סיכומי ביניים הכוללים את כל נתוני הטיסות של הישראלים. כמה מהם מאוד מעניינים.

בראש ובראשונה, הנתון המעניין והחשוב ביותר הוא מה היה היעד המועדף על הישראלים לקיץ, והאמת שבקטגוריה הזו נרשם מהפך כשלונדון עקפה את אמסטרדם וברלין והתמקמה בפסגה. ממש מאחוריה ממוקמות בוקרשט, אמסטרדם, איי יוון ובודפשט. הסיבה למהפך נובעת מהעובדה שחברת וויזאייר החלה להפעיל טיסות לואו קוסט לעיר הבירה הבריטית במחירים שנמוכים ב-50% מהמחירים בקיץ 2016. בנוסף, גם יעדי מזרח אירופה הפכו להיות מאוד מבוקשים לנוסע הישראלי מאז שנכנסו חברות הלואו קוסט עם המחירים האטרקטיביים.

היעדעם המבוקשים (צילום: יחסי ציבור)
היעדעם המבוקשים | צילום: יחסי ציבור

עוד עולה מהנתונים שפרסמה חברת סמרטאייר שמשפחות שילמו על טיסות בקיץ הזה כ-12 אחוזים פחות מהקיץ אשתקד. הוזלת המחירים הזו הקפיצה ב-22 אחוזים את כמות המשפחות שטסות יותר מפעם אחת בשנה לחו"ל. אבל אם חשבתם שהחופשות הפכו להיות זולות יותר, אתם טועים. האתר מצא שהוזלת הטיסות גרמה למשפחה הישראלית להשתדרג ברמת המלון ובכמות השכרות הרכבים, כך שהעלות הכוללת של החופשה המשפחתית נשארה פחות או יותר אותו הדבר.

בדיקות הנתונים לא נעצרו כאן ובנוסף נמצא שרוב ההזמנות נעשו בשעות הערב (שימו לב, אלה שעות שהטיסות ככל הנראה יותר יקרות), כאשר שני בני הזוג בבית. החלוקה היא שלרוב האישה היא זו שבוחרת את היעד, אך הגבר הוא זה שמשלם בכרטיס האשראי ב-65 אחוזים מהמקרים. 

פלח אוכלוסיה נוסף שזכה לבדיקה מעמיקה על הרגלי הטיסות שלו הם הסטודנטים. בעוד שהמשפחות בדיוק מסיימות את החופש הגדול שלהן, הסטודנטים רק עכשיו מתחילים את חופשת הקיץ שלהם, שצפויה להימשך עד אוקטובר. אז לאן הסטודנטים טסים? גם במקרה שלהם יש שינוי במגמה.

קוסמוי, תאילנד (צילום: toiletroom, Shutterstock)
במקום צ'אוונג ביץ' - התמקמו בבופוט | צילום: toiletroom, Shutterstock

קבוצת iGroup המנהלת את מועדון הצרכנות לסטודנטים istudent, מצאה שמרבית הסטודנטים מתכוונים לטוס לאירופה (63 אחוזים), כשרק 15% מתכננים לטוס למזרח הרחוק בחופשת הקיץ ו-10% יבלו את החופש בדרום או מרכז אמריקה. הזמן הממוצע אותו יבלו הסטודנטים בחו"ל עומד על ארבעה עד עשרה ימים. 

עוד נתון מעניין מראה שתאילנד שומרת על אהבת הישראלים מבין היעדים הרחוקים כש-25% ציינו שזה היעד המועדף עליהם במזרח הרחוק. מיד אחריה ממוקמת הפיליפינים עם 19% ויפן שמטפסת במעלה הרשימה עם 16%. ומה איתכם, יכולים לזהות את עצמכם בתוך כל הנתונים הללו? 

 >> לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש