מצרים רוצה להפוך את 2023 לשנה שבה היא מעלה את הבולטות שלה בעולם, תוך שהיא מחדדת את תדמיתה כיעד מסביר פנים יותר למטיילים. המונדיאל אולי שם את הזרקור על קטאר כיעד תיירותי, אבל כעת מדינות נוספות באזור משקיעות בתעשיית התיירות שלהן, כדי לנצל את הגל החדש הזה של תיירים המעוניינים לחקור את המזרח התיכון.

בראש ובראשונה, מצרים רוצה לנער את תדמיתה כארץ עתיקה של פירמידות ופרעונים בלבד, ולהפוך ליעד בין-לאומי תחרותי המציע למבקרים מגוון של מוזיאונים, אטרקציות תרבותיות, אוכל משובח וחיי לילה. לשם כך היא בונה כעת עיר בירה חדשה, שעלותה אמורה להיות בסביבות 59 מיליארד דולר ותיפתח כבר השנה.

הבירה החדשה נמצאת 28 קילומטרים ממזרח לקהיר ונבנית בלב המדבר, בגודל שווה ערך לסינגפור. היא צפויה לאכלס 6.5 מיליון בני אדם כשתושלם, והממשלה התחייבה להקצות 15 מ"ר של שטחים ירוקים, עם צמחייה נטועה בגודל כפול מזה של הסנטרל פארק בניו יורק. לעיר יהיה גם מגדל בגובה של 394 מטר (1,293 רגל), שיהיה הבניין הגבוה באפריקה, וכן פארק שעשועים חדש שצפוי להיות גדול מדיסנילנד, פירמידת קריסטל וארמון נשיאותי שגדול פי שמונה מהבית הלבן.

 הבירה החדשה במצרים (צילום: youtube)
עיר חדשה תקום בהשקעה של מיליארדים | צילום: youtube
הבירה החדשה במצרים (צילום: youtube)
מרבית משרדי הממשלה יעברו לבירה החדשה | צילום: youtube
מצרים הפרלמנט החדש (צילום: Hossain Hossam, shutterstock)
בניין הפרלמנט החדש של מצרים עובר לכאן | צילום: Hossain Hossam, shutterstock

העיר החדשה שואפת להפחית את עומסי התנועה בקהיר, בירת מצרים הנוכחית על ידי העברת חלק גדול מאוכלוסיית הממשל שלה. כך תיווצר חוויה חלקה יותר לתיירים שיוכלו להתנייד בקהיר עם פחות עומס, במיוחד כשהמבקרים ממשיכים לגדול בקצב מהיר. מצרים קיבלה כמעט 5 מיליון מבקרים מתחילת השנה, גידול של 85 אחוז בהשוואה לשנה שעברה, מה שמוכיח שיותר ויותר מטיילים מחשיבים את מצרים כיעד טיול.



"השינוי יהפוך את קהיר ליעד ידידותי בהרבה, והיא תהיה פחות עמוסה", אמר קנת ואסקז לאיה ל-Skift, מנהל סוכנות הנסיעות Egypt Tourism USA. "גם קהיר עוברת מתיחת פנים גדולה עכשיו עם מוזיאונים חדשים, פרויקטי שיקום שמתקיימים, קניונים נפתחים, פעילויות יוקרה נוספות על הנילוס להנאת המקומיים והמבקרים. יש לי הרגשה שקהיר תשתנה לטובה".

קהיר מצרים (צילום: givaga, shutterstock)
גם קהיר עוברת מתיחת פנים בשנים האחרונות | צילום: givaga, shutterstock
קהיר מצרים  (צילום: agsaz, shutterstock)
העיר תהיה הרבה פחות עמוסה בעתיד הקרוב. קהיר | צילום: agsaz, shutterstock

מצרים כבר פיתחה תשתית תיירותית חזקה, תוך השקעה בהזדמנויות לעזור למטיילים לבקר במדינה בקלות. "כל כך הרבה אתרים משתפצים, נשמרים ומשתמרים", אומרת האגיפטולוגית (מומחית למצרים) וחוקרת של נשיונל ג'יאוגרפיק. "אפילו ביקור בפירמידות הפך לפשוט יותר, עם אוטובוסים חשמליים שמובילים אותך לשם ועוד מסעדות ושירותים".

הפתיחה המצופה של המוזיאון המצרי הגדול של קהיר (GEM) תגיע ב-2023, לאחר שנדחתה מספר פעמים. המוזיאון נמצא כבר 20 שנה בתהליך התהוות עם הערכה של מיליארד דולר שהושקעו כדי להפוך אותו למוזיאון הגדול בעולם לאגיפטולוגיה.

View this post on Instagram

A post shared by The Grand Egyptian Museum (@grandegyptianmuseums)

במרחק של קילומטר בלבד מהפירמידות בגיזה, אתר המידע של המוזיאון מסביר שהוא יכיל יותר מ-100,000 חפצים, כולל כל אוצרות קברו של המלך תות ענח' עמון, כמו גם חפצים עתיקים המייצגים אלפי שנים של ציוויליזציה פרעונית. היצירה האולטרה-מודרנית הזו שעוצבה על ידי חברת האדריכלות האירית Heneghan Peng Architects, תוכננה כדי לגרום למבקרים להרגיש כאילו היו במסע הלוויה של המלך.

פתיחות חדשות נוספות כוללות קניון יוקרתי חדש שיושק באביב 2023, שיכיל למעלה מ-80 בוטיקים יוקרתיים. לקניון היוקרה Festival Avenue יש שותפות עם חטיבות Vogue Italia ו- Vogue Talent, כדי לעזור לבסס מעצבים מצריים בשוק ולסייע במיצובם בקנה מידה עולמי.