מחפשים לאן לנסוע? תתפלאו, אבל יכול להיות שעכשיו הכי ישתלם לכם לבקר דווקא באירופה. בסקר המלונות העולמי החצי שנתי של קבוצת HRG - Hogg Robinson Group, עולה כי במחצית הראשונה של שנת 2012 מחירי הלינה בגוש האירו צנחו או נותרו כפי שהיו, ואילו בבתי המלון באמריקה הלטינית נרשמה צמיחה חזקה במחירי החדרים. אבל העיר בה תשלמו הכי הרבה כסף ללילה היא מוסקבה, שמחזיקה את התואר היוקרתי זו השנה השמינית.
"התוצאות של הסקר מציגות תמונה מרתקת על הרמה בה המצב הכלכלי משפיע על מפת התיירות", אומר סטיוארט הארווי, מנהל מסחרי בקבוצת HRG. "המשבר הכלכלי וחוסר הוודאות באירופה מורידים את מחירי החדרים בבתי המלון ביבשת, בעוד שבכל אזור אמריקה הלטינית יש צמיחה משמעותית במחירים".
כבר הזמנתם כרטיס טיסה לברצלונה?
עוד עולה מהסקר, כי המשבר הפיננסי בכל גוש האירו למעשה השפיע על מחיר החדרים הממוצע, והוביל לירידות שערים בערים אירופאיות מרכזיות - בעיקר בברצלונה, שם מחירי המלונות ירדו ב-22 אחוז. מדריד ודבלין דיווחו גם הן על ירידה של 2 אחוזים ו-6 אחוזים בהתאמה.
בנוסף, שוק המלונאות הבינלאומי מציג תמונה גלובלית שונה מאותה התקופה בשנה שעברה, ורק 23 ערים מבין 50 הערים המובילות בעולם הראו עלייה בשיעורים, זאת בהשוואה ל-33 ערים אשר הראו צמיחה בשנת 2011.
מוסקבה יציבה, טוקיו מתאוששת
ואם עוד לא בחרתם את היעד לחופשה הבאה שלכם – הנה כמה מקומות שיכולים כבר עכשיו לרדת מהרשימה. הסקר החדש מראה כי מחירי הלינה במוסקבה הם הגבוהים ביותר בעולם. אבל בעוד שבמחצית הראשונה של 2012 מחירי החדרים במלונות הבירה הרוסית עלו ב-3 אחוזים בלבד, מקסיקו סיטי דיווחה על העלייה הגבוהה ביותר במחירי הלינה בעיר - 30 אחוז לפי המטבע המקומי. גם ריו דה ז'ניירו וסאו פאולו דיווחו על עליה במחירים - 15 אחוז ו-23 אחוז בהתאמה.
אחרי הצונאמי בשנת 2011, ניתן לראות סופסוף שבתי המלון בטוקיו מתאוששים ובמחצית הראשונה של 2012 ניכרת עלייה בשיעור של כ-4 אחוזים בעיר. בבריטניה המחירים דווקא עלו אבל רק ב-2 אחוזים, בעיקר בגלל שיעורים גבוהים בלונדון וערים נוספות כמו ליברפול, בה מחירי החדרים עלו ב-8 אחוזים בעקבות התגברותה של פעילות כלכלית באזור. יעדים מרכזיים בארה"ב, כמו ניו יורק וסן פרנסיסקו הראו שמחירי החדרים הממוצעים בבתי המלון עלו במחצית הראשונה של שנת 2012, גם לנוכח פעילות עסקית מוגברת.