הטיסות ההיסטוריות בשבוע שעבר של מאות תיירים ישראלים למרקש שבמרוקו עשו כותרות גדולות בעיקר בכלי התקשורת המרוקאים. אלה יצאו מגדרם לסקר את האירוע החגיגי, שכלל פריסת שטיח אדום, מופע מרהיב וריקודים של להקה בשדה התעופה. האווירה במקום הייתה יוצאת דופן וכללה יחס חם.
אבל למרות הכל, היו כמה דברים שקילקלו את החגיגה למי שהגיע לבקר ביעד החדש והקשו על הטיול במקום. כך למשל, בתקופה הזו הטמפרטורות במרקש בשעות הצהרים נעו בין 38 ל-44 מעלות כולל לא מעט אחוזי לחות. ולמרות החום הגדול מי שהזמין מונית גילה שהנהגים המקומיים לא מפעילים מיזוג אוויר, כל פעם מסיבת אחרת.
"התבשלנו במונית, הנהגים לא היו מוכנים להפעיל את המזגנים", מספרית תיירים שחזרו ממרוקו. "פעם אחת הם טענו שהמזגנים מקולקלים ובפעם השנייה טענו שזו הוראה של הממשלה שכל החלונות חייבים להיות פתוחים. כמעט כל הנהגים סירבו להפעיל מזגנים. זה אחד הסיוטים כשאתה מטייל עכשיו במרוקו".
"הרגשנו כאילו מטגנים אותנו במחבת וזה לא מוגזם. המרוקאים אנשים מאוד נחמדים שיוצאים מגדרם עבורך, אבל כשעולים על מונית זה עולם אחר לגמרי, זה חום בלתי נסבל. באמצע הנסיעה עצרנו כדי להיכנס לקניון ממוזג במרכז העיר", סיפרה א', שנסעה יחד עם בעלה לטיול במרקש. "זו עיר מדהימה, אנשים חמים ואוהבים אבל בלי מזגן במונית זה בלתי נסבל".
בנוסף, גם בחלק גדול מהחנויות שלא ממקומות בקניונים אלא בעיר העתיקה או ברחובות הראשיים של העיר, המזגנים כבויים. "העדפנו לטייל בשעות הערב כשקצת יותר קריר ולקנות בגדים מסורתיים ומזכרות לחברים ולמשפחה", הוסיפה א'.
יש לציין שעונת השיא בתיירות במרוקו היא לא בשיא הקיץ, בגלל החום הכבד. ההמלצה היא להגיע למדינה בחודשים אפריל-מאי או אוקטובר-נובמבר.
בנוסף, בסיום הטיול, מרבית החנויות בדיוטי פרי במרקש סירבו לקבל מהתיירים את המטבע המקומי - דירהם, שהמירו כשהגיעו לטייל בעיר, ודרשו שישלמו ביורו או בדולר. בעקבות כך לא מעט ישראלים נתקעו עם עם הכסף המקומי בארנק ללא יכולת לנצל אותו, אלא אם עשו המרה יקרה בצ'יינג' בשדה. בארץ בנקים וחלפנים לא מחליפים דירהם לשקלים או לכל מטבע אחר.
"ישראליים רבים נתקעו עם אלפי דירהם כי בעלי החנויות בדיוטי פרי לא מוכנים לקבל דירהם עבור רכישת אלכוהול, סיגריות ועוד מוצרים. הם אמרו שרק מוצרים תוצרת מרוקו - מזכרות ומשקאות קלים ניתן לרכוש בדירהם שזה אבסורד", כעס אחד הישראלים. "דבר כזה לא קיים בשום מקום בעולם. איך יכול להיות שהם לא מקבלים את המטבע שלהם ברכישת מוצרים?".
מנהל אחת החנויות בדיוטי הסביר: "זו החלטה שהתקבלה ואנחנו מיישמים אותה. האם אני מאושר ממנה? לא. אבל זו הנחיה ועם כל הכבוד לתייר הישראלי, בפעם הבאה שיגיעו ויבדקו את העניין כדי שיימנעו אי נעימויות והרמת קול ורעש שלא לצורך".