אתמול (שני) החלה בפעם הראשונה מכירת כרטיסי כניסה לאחד מאתרי התיירות הפופולריים בעולם - הפנתיאון ברומא. הכניסה בתשלום לפנתיאון "רשמה הצלחה מעבר למצופה. מאז אתמול, האתר בלב רומא מיושר עם אתרים מכל רחבי העולם. זו תוצאה חשובה שאנו מצליחים להשיג כמה חודשים לאחר ההשבעה שלנו", אמר שר התרבות, ג'נארו סנג'וליאנו, בביקורו בפנתיאון. כאמור, מאתמול מי שירצה להיכנס לאתר ההיסטורי ייאלץ לשלם 5 אירו (20 שקל. מחיר מופחת של 3 אירו עבור צעירים בגילאי 18 עד 25).

נמכרו כמעט 6,000 כרטיסים

בסוף היום הראשון נמכרו 5,792 כרטיסים (3,835 באתר ו-1,957 דרך הקופה) תמורת סכום כולל של 21,381 אירו (מעל 85 אלף שקל). "התמורה תחולק בין משרד התרבות, הקוריה (הרשות המבצעת של הכס הקדוש, הגוף העליון המנהל את העולם הקתולי) שיקצה חלק לעניי רומא, והעירייה, שתתחייב לשמור על הכיכר היפה של הפנתיאון. חלק מהמשאבים שיישארו אצל משרד התיירות האיטלקי ישמש לאתר: לשמור עליו מסודרת, להגנה ולפיתוח אזורים חדשים. "נשמור על כניסות חינם שאיטליה מבטיחה לכולם: מימי ראשון ללא תשלום ועד כרטיסים חינם לילדים עד גיל 18 וכרטיסים מוזלים למי מתחת לגיל 25".

הפנתיאון רומא איטליה (צילום: Matyas Rehak, shutterstock)
כבר לא בחינם. הפנתיאון ברומא, איטליה | צילום: Matyas Rehak, shutterstock


תוצאות בעוד 8 חודשים"

משרד התרבות האיטלקי מצביע על העובדה שהפנתיאון הוא למעשה אחד מהאתרים ההיסטורים העמוסים בעולם, וכי תשלום עבור כניסה אליו הוא עניין שהיה צריך לקרות כבר מזמן. "בעבר דיברו על דברים במשך 20 שנה והם כלל לא יושמו. לדוגמה, כולם חשבו להקים את מוזיאון השואה ואנחנו, תוך 8 חודשים, הבאנו את הקמתו למועצת השרים. כמה חודשים לאחר גילוי סן קסיאנו (תגלית ארכיאולוגית מהמאה הראשונה לפני הספירה), כבר רכשנו את הבניין שיכיל את הפסלים ויהפוך למוזיאון קבוע. ובתוך 8 חודשים השגנו את התוצאה הזו: הפנתיאון הוא המוזיאון המתויר ביותר במדינה, עם כתשעה מיליון מבקרים בשנה".

View this post on Instagram

A post shared by Pantheon Roma (@pantheon.roma)

View this post on Instagram

A post shared by Pantheon Roma (@pantheon.roma)

הפנתיאון מפורסם בהיותו האנדרטה השמורה ביותר של רומא העתיקה. הוא נבנה לפני 1,898 שנה כמקדש לאלים והפך למתחם הקבורה של אישים חשובים כולל אומנים ומלכים מפורסמים. גם המבנה של הפנתיאון נחשב לאחד מההישגים ההנדסיים הגדולים של העת העתיקה, עם הכיפה האומנתית המורכבת שלו שבמרכזה פתח עגול שדרכו נכנס האור אל המבנה.