משרד הבריאות הודיע אתמול שב-3.9 הוא יפסיק את מודל הרמזור שקובע איזה מדינו בחו"ל מסוכנות ויחל בחוק אחיד למחוסנים ומחלימים לנסיעה לכל מדינות העולם. כך, כל מי שהתחסן בשלוש זריקות או החלים, יוכל לחזור ממרבית מדינות העולם ללא צורך בבידוד ומי שלא התחסן או החלים יחוייב בבידוד של שבוע לפחות.
המודל הקודם, של המדינות הצהובות הכתומות והאדומות, גרם לזעם רב על ידי הנוסעים וחברות הנסיעות, היות וכל שבועיים התשתנו ההנחיות והיה מאוד קשה לתכנן קדימה. מנכ"ל ישראייר, אורי סירקיס, אמר בזמנו שהממשלה ומשרד הבריאות אימצו "אסטרטגיית כאוס" שנועדה לדבריו להגדיל את חששות הנוסעים ולהקטין ביקושים ונראה שזה אכן מה שקורה.
בקבוצת קווי חופשה, הדקה ה 90 וחברת התעופה היוונית בלו בירד איירוויס ציינו שהם גאים בכך שהבג"ץ שהגישו כנגד חובת בידוד למחוסנים ולמחלימים הוביל לשינוי מדיניות של משרד הבריאות ולפתיחת השמיים מחדש. "אנו שמחים שמשרד הבריאות יישר קו עם המדיניות הנהוגה באירופה, לפיה מחוסנים ומחלימים יכולים לטוס בחופשיות ואינם נדרשים לבידודים."
ולא רק בארץ מודל הצבעים, שמשתנה כל הזמן, מעורר כעס רב. גם בבריטניה למשל, שעדיין מתנהלת באופן דומה לצורה שבה משרד הבריאות התנהל עד אתמול, זועמים על על השינויים הרבים והבלבול שנגרמים בעקבות שינוי הצבעים התדיר.
בבריטניה חלו כ-51 שינויים בצבעי המדינות לאורך תקופת הקורונה, דבר שמקשה מאוד על הנוסעים וחברות התעופה לתכנן קדימה (ממש כמו שהיה אצלנו). בעקבות כך, מועצת הנסיעות והתיירות העולמית (WTTC) קראה לממשל בבריטניה לזנוח את השיטה וטוענים שהצרכנים ועסקי התיירות איבדו את האמון בשיטת המערכת.
"הגיע הזמן לנטוש את העדכונים התדירים הללו ולאפשר לכל המתחסנים לנסוע בחופשיות אם הם התחסנו או עשו בדיקת קורונה שיצאה שלילית - אלא אם כן נוסעים למדינה ברשימה אדומה", אמרה ג'וליה סימפסון, מנכ"לית WTTC. "שיטת הרמזורים זורקת לפח את מבצעי החיסונים מסביב לעולם וגורמת לנופשים מבולבלים ומתוסכלים".
בניגוד לבריטניה וישראל (עד אתמול) באיחוד האירופי מקפידים לפתוח את הגבולות למי שמחוסן ולא אוסרים נסיעות בין יעדים. כך, נוסעים מחוסנים מישראל, שצפויה להיכנס היום לרשימת המדינות האדומות באיחוד, עדיין יוכלו להגיע למדינות האיחוד אם יראו בדיקת קורונה שלילית שנעשתה עד 72 שעות לפני הטיסה.