ברחבי ספרד יעדי התיירות הפופולריים נחנקים מתיירות יתר, כפי שמעידות המחאות נגד העומס ברחבי המדינה. בין אותם מקומות שמרגישים את העומס הכבד גם הארכיפלג של האיים הקנריים אליהם מגיעים כ-12 מיליון תיירים בשנה, ובמיוחד האי המרכזי טנריף שבו המקומיים מתנגדים להרס שיוצרים המבקרים הזרים וחשים סנטימנט אנטי-תיירותי חזק.
תיירות היתר נמצאת בעשור האחרון במרכזן של מחאות נרחבות מסביב לעולם, ובספרד ישנם כמה מוקדים מרכזיים כמו בברצלונה שבה התושבים כבר שנים נלחמים בתיירים. התיירות ההמונית גורמת אי-נוחות רבה לאוכלוסיות המקומיות, כולל עליות מחירים ומחסור בדיור. זאת מבלי להזכיר את ההשפעה על הסביבה הנגרמת מהעומסים של המבקרים.
תושב לשעבר של האיים הקנריים טוען כי ראה במו עיניו את השינויים שחלו בארכיפלג עקב תיירות היתר. "גרתי באיים הקנריים באמצע שנות ה-60, לפני שהתחיל שיגעון התיירות ההמונית הזה, והאיים היו יפים, שלווים וללא השפעה של ההמונים", הוא אומר לעיתון הבריטי Express.
>> להכניס לרשימה: איך לא הכרנו את היעד המושלם הזה למשפחות?
לפי אותו תושב לשעבר, המקומיים שתחילה רצו לקבל את התיירים, כעת מתחרטים וקוראים להם "ללכת הביתה" וטוענים כי הם "גורמים לנזק בלתי הפיך" וההשפעות מורגשות בכל רחבי האי. "כשעזבתי את העיר לאס פלמאס, לא היה כלום עד הקצה השני של האי, 50 ק"מ משם", אומר התושב. "באותה תקופה, הנסיעה בין האיים הוגבלה למעבורות איטיות מאוד, אבל נגע התיירות ההמונית הרס את האיים הקנריים".
כמי שלא ביקר באיים 13 שנים, התושב לשעבר אומר כי הפיתוח באי הפך אותו לזול והרס את הטבע שפעם היה הגאווה המקומית "לאורך 50 ק"מ מנמל התעופה לעיר יש רק סדרה מתמשכת של מתחמי מלונות איומים, מועדוני לילה, בוטיקים, ברים, מסעדות, חנויות מזכרות, השכרת סירות ומוצרי תיירות אחרים בטעם רע".
באופן חד משמעי, הוא מוצא את התיירות "מכוערת, הרסנית ורועשת". לטענתו, "המקומות האלה שאליהם פולשים תיירים הם בתיהם של אנשים. לרוב המבקרים לא אכפת משום דבר חוץ מאשר להשתזף על חוף הים, לאכול, לשתות ולחגוג. לא מפגינים כבוד כלפי המקומיים", טוען אותו קנרי לשעבר. "מכת התיירות ההמונית הרסה את האיים הקנריים. אירופה לפני פלישת התיירים הייתה הרבה יותר טובה ממה שהיא היום ואני שמח שטיילתי בכל היבשת לפני שהתחילה תיירות היתר, כי לא הייתי טורח לעשות את זה היום", סיכם הדובר.