בני משפחה מישראל שהגיעו לנופש בטביליסי שבגיאורגיה טוענים כי שוכנו במלון קוראל בוטיק, בזמן שבאגף שמחובר אליו שהו חולי קורונה. "אם היינו יודעים שיש במקום חולי קורונה לא היינו נשארים שנייה בו אחת ובכלל לא מזמינים את המלון מראש. אנחנו מרגישים מרומים", אומרים בני המשפחה.
שלושת בני המשפחה טסו לפני כעשרה ימים לנופש של שבוע בטבליסי. "זה מלון בוטיק שהכרתי בעבר. טיילתי במקום ונהנינו מאוד והחלטנו שוב לחזור למלון הזה. הבעיה היא שאף אחד לא אמר לי ששוהים בסמוך לו חולי קורונה", שחזרה אם המשפחה.
לטענתה, כשהגיעו למלון הם אמנם הוכנסו לאגף נפרד, אך הוא היה מחובר לבניין שיש בו חולי קורונה. "את האוכל למשל הם העבירו מהמלון הסמוך. במשך חמישה ימים לא ידענו בכלל שמדובר במלון שבו שוהים חולי קורונה. יום אחד שאלנו אנשים באגף הצמוד מה קורה והם סיפרו שהם בני משפחה של חולי קורונה ששוהים במקום. היינו בהלם. את כל האוכל קיבלנו מהמטבח של המלון הסמוך וגם נכנסנו ללובי ולא אמרו לנו דבר במשך כל הימים. כששאלנו מדוע המלון לא מקבל אורחים נאמר לנו שהמלון עובר שיפוץ, ריסוס. הונו אותנו".
דורי, בעל המקום, טוען שכל הטענות נגד המלון לא נכונות והמשפחה מעוותת את המציאות כדי לקבל את כספם בחזרה. "אתחיל בעובדות: יש פה עיוות מציאות נוראי מלא בשקרים וניסיון לרכוב על הפאניקה שיש סביב הקורונה. מדובר על שני בניינים נפרדים במספרים שונים 111 ו-113. 111 קדמי סמוך לכביש, 113 אחורי ורחוק מהכביש. הבניין בו שהה המתלונן ומשפחתו הוא בניין נפרד מהבניין של המבודדים הנמצא בשכונה רבויה בבתים ובניינים ואושר לעבודה על ידי משרד הבריאות הגאורגי, הרי ברור ומובן לכל בר דעת כי לא סוגרים שכונה שלמה בגלל מלונית של מבודדים שספונים ונעולים בחדרם. כשמלון בארץ שימש מלון למבודדי קורונה האם סגרו את כל הבניינים באזור?"
"עובדי הניקיון של מלון הקורונה ניקו גם אצלנו"
המשפחה מצידה טוענת ש"כל יום קיבלנו שירות מעובדי מלון הקורונה שהסתובבו בלי מסיכות, ניקו את החדרים ולמעשה סיכנו אותנו במודע. כלל ברזל זה שקיפות וגילוי נאות. אותם עובדים שנתנו שירות לחולי קורונה באו במגע איתנו. רק ביום לפני האחרון עובדי המלון הסכימו לגלות לנו שמדובר במלון של חולי קורונה. חטפנו שוק", סיפרה אם המשפחה. "חששנו שנדבקנו בנגיף".
לטענתה, בעל בית המלון הסכים שיעברו למקום אחר אבל זה היה היום האחרון שלהם באגף בית המלון. הם הגישו תלונה בתחנת המשטרה ובשגרירות ישראל בטבליסי על מה שקרה להם. "עשינו כמה בדיקות קורונה, גם בגיאורגיה, גם כשנחתנו בישראל, נכנסנו מהפאניקה לכמה ימי בידוד בגלל החשש שאולי נדבקנו בנגיף. אני בעצמי באוכלוסיית סיכון", הסבירה האם. "למזלנו יצאנו נקיים. אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם חס וחלילה היינו נדבקים בקורונה".
לטענת בעל המקום "המתלונן ומשפחתו נתבקשו מהרגע הראשון לשהותם לא להיכנס לבניין הסמוך
כך שכל הניסיונות שלהם להיכנס לבניין המבודדים ביום האחרון לשהותם נועד לצורך הבאת צילומים והעשרת החומר בניגוד להוראות, כל זאת כדי לייצר את הפרובוקציה ומצג השווא. צוות המטבח והניקיון לא נמצא בשום מגע עם חולים ומפרידים ביניהם לבין החולים קירות רבים וחללים גדולים. המבודדים נעולים בחדרים מהרגע שמגיעים עד הרגע שעוזבים. רק הצוות של משרד הבריאות שעובד בחליפות קורונה ובציוד ייעודי מסתובב במלון וגם הם לא נמצאים במגע ישיר עם החולים. הדבר היחיד שהצוות עושה הוא להניח את האוכל בכניסה לחדרים על שולחן שליד הדלת, לחדרים גם הם לא נכנסים. מצעים לא מוחלפים וניקיון הם לא עושים עד לאחר העזיבה בחלוף תקופת הבידוד של 14-10 יום. רק לידיעה, לאחר העזיבה של של המבודדים עם החלמתם מגיע צוות משרד הבריאות עם ציוד מיוחד שלוקח את המצעים למכבסה ייעודית והחדר עובר חיטוי כללי נדגיש שוב זה לא צוות המלון".
לדבריו של דורי "כל הפרובוקציה השערורייתית הזאת נועדה לסחוט כסף 'כפיצוי' שלא מגיע על מצגי שווא חסרי בסיס וכיד הדמיון הפורה ומיוחד אחרי טיול מצוין ומהנה. חשוב לציין: המתלונן ומשפחתו הגישו תלונה למשטרת גאורגיה וזו נמשכה על ידם לאחר שהוזהרו כי זוהי תלונת שווא והם עשויים לקבל קנס גבוה בגינה. במשטרה ציינו כי אילו לא היו אלה תיירים יתכן והיו פותחים נגדם תיק על תלונה שווא. הם גם הגישו תלונה למשרד הבריאות הגאורגי שדחה את התלונה על הסף. לבסוף, הגישו תלונה לשגרירות ישראל בגאורגיה שבדקה ודחתה את התלונה. הם הגישו תלונה לשגרירות גאורגיה בישראל וגם היא לאחר בדיקה מצאה שאין מקום
לתלונה וכי מדובר בשני בניינים נפרדים בשכונה מרובת בניינים. הגדילו לעשות כשסירבו מספר פעמים במהלך השהות לעבור מלון וזאת כדי לאחוז בפרובוקציה ובניסיון הסחיטה".