היקף הסופה שמשתוללת כעת בארצות הברית הוא כמעט חסר תקדים, כשהיא משתרעת מהאגמים הגדולים (Great Lakes) ליד קנדה ועד הריו גראנדה לאורך הגבול עם מקסיקו. כ-60 אחוזים מאוכלוסיית ארה"ב הונחו להישמר ולא לצאת מביתם, והטמפרטורות צנחו בצורה דרסטית מתחת לנורמה ממזרח הרי הרוקי ועד לאפלצ'ים, לפי שירות מזג האוויר הלאומי.
בתוך כך, סופת "פצצת הציקלון" יצרה כאוס עצום בנמלי התעופה בארצות הברית וקנדה, עם כמעט 10,000 טיסות שבוטלו או עוכבו, ותורים ארוכים של נוסעים שמצד אחד לא יכולים לטוס ומהצד השני לא יכולים לחזור חזרה לבתיהם. כל זה קורה במהלך חופשת חג המולד ולקראת חגיגות השנה החדשה, כאשר למעלה מ-5,711 טיסות בוטלו בערב חג המולד עקב תנאי מזג האוויר המסוכנים, והמטיילים עדיין מתמודדים עם התוצאות. "נוסע אמר לי שהטיסה שלו בוטלה דקות ספורות לפני העלייה למטוס", דיווח פוקס 12. "לאדם אחד שמנסה לחזור לאוהיו אמרו שהוא יצטרך לחכות כאן עוד ארבעה ימים".
>> אירופה על הולד: השביתות והעיצומים מכים ביבשת
>> "החיים שלי חלפו לנגד עיניי": 36 פצועים מתוכם 11 במצב קשה בטיסת הווייאן איירליינס
>> "תקלת מחשב": כאוס בטיסות בריטיש אירווייז בעקבות בעיה בתוכנה
שדה התעופה שהושפע ביותר מהביטולים הוא "דנבר אינטרנשיונל" בקולורדו - מדינה שעד כה ספגה שני מקרי מוות בשל הקור העז, לפי דיווחי המשטרה. FlightAware דיווחה כי 129 טיסות יוצאות מנמל התעופה בוטלו אתמול, יום חג המולד, בעוד 158 טיסות נכנסות בוטלו.
גם בנמל התעופה הבינלאומי "הארטספילד-ג'קסון" באטלנטה נרשמו למעלה מ-100 ביטולים ואחריהם "הארי ריד" הבין-לאומי בלאס וגאס. נכון לרגעים אלה, נמל התעופה הבין-לאומי "באפלו ניאגרה", בבפאלו ניו יורק, יישאר סגור עד יום שלישי בבוקר, על פי גורמים רשמיים.
שירותי מזג האוויר הלאומיים של ארצות הברית אומרת כי בימים הקרובים צפויים "רוח קרה בצורה מסוכנת ברחבי רוב מרכז ומזרח ארה"ב. התנאים יצרו סכנה שעלולה לסכן חיים לנוסעים שייתקעו".
מכריזים על מצב חירום
מושלי ניו יורק, קנטקי, צפון קרוליינה, מערב וירג'יניה, ג'ורג'יה ואוקלהומה הכריזו כולם על מצב חירום. ביום שבת כינתה מושל ניו יורק קתי הוצ'ול את הסופה "אחת הסופות הגרועות בהיסטוריה". הסופה כבר גבתה את חייהם של עשרות ברחבי ארצות הברית, כשהרשויות צופות עוד הרוגים ונפגעים בימים הקרובים.
ניו יורק חוותה גם היא קור שובר שיאים עם טמפרטורות נמוכות במיוחד בערב חג המולד במספר מקומות, כולל נמלי התעופה JFK ולה-גווארדיה. בסנטרל פארק הטמפרטורה נמדדה על 15 מעלות פרנהייט (9- צלזיוס), מה שהפך את התאריך של ה-24 בדצמבר השנה, לשני הכי קר מזה 150 שנה לפחות, לפי שירות מזג האוויר הלאומי.
נכון לעכשיו, נמלי התעופה הבין-לאומיים בניו יורק עדיין פועלים כרגיל, אך הם מנחים את הנוסעים להיאזר בסבלנות מכיוון שייתכנו עיכובים בימים הקרובים, וכי הם ממשיכים לעקוב אחר מזג האוויר שעלול להגיע גם אל התפוח הגדול בימים הקרובים.