בחודש אוקטובר הקרוב תציג בריטניה את אישור הכניסה החדש אליה שייקרא ETA UK (Electronic Travel (Authorisation. ההשקה הנוכחית היא חלק מדיגיטציה מלאה של כניסה לגבולות המדינה המתוכננת להיכנס לתוקף עד סוף שנת 2024.
כמו בתהליך ה-ESTA בארה"ב, הנכנסים לבריטניה יצטרכו להירשם מראש באופן מקוון ב-ETA כדי לקבל אישור כניסה. עם זאת, כניסת המערכת לתוקף תתקיים בהדרגה עבור כל מדינה וכעת עדיין לא ידוע מתי התאריך המדויק שבו אזרחים ישראלים יידרשו להגיש את הבקשה.
בעוד שהליך ה-ETA יהיה חובה עבור נוסעים מקטאר כבר באוקטובר הזה, הרישום המקוון המוקדם לא יהיה חובה עבור אזרחי האיחוד האירופי עד 2024, ביניהם אזרחים ישראלים בעלי דרכון אירופי – אם כי טרם ידוע תאריך מדויק. מה שבטוח עם זאת, הוא שמפברואר 2024 לא ניתן יהיה יותר להיכנס לבריטניה מבחריין, ירדן, כווית, ערב הסעודית, איחוד האמירויות ועומאן ללא ETA.
מהי בקשת ETA?
באמצעות ETA, הממלכה המאוחדת רוצה לבדוק את המבקרים שלה לפני שהם נכנסים למדינת האי ובכך להבטיח יותר אבטחה. נוסעים לבריטניה ולצפון אירלנד חייבים לספק פרטים אישיים כגון שם, תאריך לידה, לאום, נסיעות ופרטי דרכון. כמו כן, הנוסעים צריכים לשאת דרכון תקף, כתובת מייל כדי לקבל את האישור וכרטיס אשראי לתשלום דמי כניסה של 10 פאונד, השווים לקצת פחות מ-50 שקלים. פרטים נוספים וטופס ההרשמה (כרגע טרם הופעל) ניתן למצוא בעמוד זה.
לאחר ההרשמה, אמורות לחלוף כ-48 שעות עד שאישור הרישום יגיע לתיבת הדואר הנכנס האישית שלך. כדי להיכנס למדינה, המטיילים צריכים רק את הדרכון המצוין בטופס.
ה-ETA צפוי להיות תקף לפחות שנתיים ולאפשר כניסות מרובות לבריטניה במהלך הזמן הזה. נכון לעכשיו, אזרחי רוב המדינות שאינן דורשות ויזה רשאים לשהות בבריטניה עד שישה חודשים. נדרשת ויזה לשהייה ארוכה יותר, למשל לעבודה.
לטענת הרשויות בבריטניה, ה-ETA הבריטי דומה למערכות רישום קיימות במדינות אחרות, כמו ה-Electronic System for Travel Authorization, או ESTA, בארה"ב. כמו כן, בתחילת שנת 2024, נוסעים למדינות האיחוד האירופי יצטרכו להגיש סוג דומה של בקשה אלקטרונית לכניסה, במערכת שנקראת ETIAS.
על מי חלה בקשת ETA?
על פי עמוד ה-ETA הרשמי, הרישום האלקטרוני תקף לאירופים ולמדינות אחרות ללא ויזה. רשימת המדינות המאושרות עבור ETA UK עדיין לא הושלמה סופית, אך צפויות להופיע בה כל המדינות האירופיות והלא-אירופיות עמן לבריטניה יש הסכם פטור מוויזה, כולל ישראל. את הרשימה ניתן למצוא כאן.