שונאים כיסי אוויר? יש לנו חדשות רעות בשבילכם. בעוד כ-30 שנה, מסתבר, הטיסות יהיו הרבה יותר קופצניות ממה שעכשיו - זאת עקב השינויים באקלים כדור הארץ, כך מגלה מחקר חדש.
מדענים ממזרח אנגליה ניתחו באמצעות סימולציות מחשב את זרם הסילון באטמוספרה מעל צפון האוקיינוס האטלנטי וגילו כי ההתחממות הגלובלית מגבירה את מערבולות האוויר. החוקרים מצאו כי סביב שנת 2050 יש סיכוי שתדירות מערבולות האוויר באזור יעלה ב-40 עד 170 אחוז, יחד עם הכפלה של המרחב האווירי המכיל מערבולת משמעותית בכל עת.
במחקר נבחנו כיסי האוויר והמערבולות על זרם הסילון מעל צפון האוקיינוס האטלנטי, בחודשים דצמבר, ינואר ופברואר השנה. תוצאותה בדיקה הוכיחו כי קיימת עליה חדה בכמות ובעוצמת המערבולות.
"רוב הנוסעים חווים תחושה לא נוחה כשיש מערבולות אוויר באמצע טיסה, אך לצערינו המחקר שלנו מצביע על כך שאנו נראה את השלט 'הדקו את חגורות הבטיחות' לעיתים קרובות יותר בעשורים הקרובים", אומר ד"ר פול וויליאמס מצוות החוקרים.
התוצאה: טיסות יותר ארוכות
לנתונים העולים במחקר עלולות להיות השלכות חשובות על תעשיית התעופה כולה, בהתחשב בכך שקרוב ל-600 טיסות ביום עוברות בזרם הסילון הצפון אטלנטי מאירופה לצפון אמריקה ובחזרה.
"אנו מסיקים מהמחקר כי שינויי האקלים יובילו לכמות גדולה יותר של כיסי אוויר בטיסות טרנס-אטלנטיות באמצע המאה הנוכחית, בהנחה שמסלולי הטיסה הנוכחיים יהיו עדיין בשימוש", אומרים החוקרים. כתוצאה מכך, זמני הטיסה יהיו ארוכים יותר, אולי בשל הצורך לבחור במסלולים עוקפים, מה שיגרום ליותר שימוש בדלק - עוד דבר שעשוי להשפיע על האקלים העולמי.
>> תחזיקו חזק: מטוס הנוסעים שממריא כמו F-18