לוב, סוריה ואפגניסטן הן המדינות המסוכנות ביותר בעולם בשנת 2022, כך על פי מומחי הרפואה והביטחון העולמיים של ארגון International SOS, אשר ניתחו את מדינות העולם על פי מספר קטגוריות של סיכון. בין המאפיינים שנותחו ניתן למצוא את האיום הנשקף מאלימות פוליטית (כולל טרור, התקוממות, אי שקט על רקע פוליטי ומלחמה), אי שקט חברתי (כולל אלימות עדתית, קהילתית ואתנית) פשעי אלימות ופשעים קטנים, טיפול רפואי והשפעה של מגיפות.
בעת דירוג כל מדינה, נלקחו גם בחשבון פרמטרים כמו: חוסנה של התשתית התחבורתית, מצב התעשייה, יעילות שירותי הביטחון והחירום והרגישות של המדינה לאסונות טבע.
בתוך כך, מרבית המדינות שקיבלו את אזהרת הסיכון הגבוהה ביותר לביטחון - "קיצוני", נמצאות בעיקר באפריקה או במזרח התיכון.
באפגניסטן, שמובילה את הרשימה מהסוף, נרשמה רמת הסיכון הגבוהה ביותר לביטחון, עם אזהרה חמורה מפני "שליטה ממשלתית מינימלית על החוק והסדר" והסיכון הגבוה ביותר עבור שירותי בריאות בתוספת ההערה שהם "כמעט ולא קיימים". זאת בחיבור ישיר להפיכה השלטונית שהתרחשה שם השנה בעקבות עזיבת הכוחות האמריקאים ועלייתו מחדש של הטליבאן.
לאפגניסטן מצטרפות 13 מדינות נוספות המוגדרות כבעלות סיכון "קיצוני": תימן, סוריה, לוב, מאלי, סומליה, דרום סודן והרפובליקה המרכז אפריקאית, יחד עם חלקים ממוזמביק, ניגריה, הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, אוקראינה, פקיסטן, עיראק ומצרים.
מחוזות בתוך המדינות סווגו כקטגוריה שונה משאר המדינה, שבהם הסיכונים שונים מ"סביבת הסיכון הכוללת" של המדינה, מה שבדרך כלל מצריך רמת הערכה שונה על פי International SOS.
מהצד השני, הארגון פרסם כמובן את רשימת המדינות המוגדרות כבעלות סיכון מינימלי שבהחלט כדאי לבקר בהן ב-2022, כאשר המדינות הבטוחות ביותר נמצאות כולן באירופה, עם נורבגיה הניצבת בראש הרשימה. אחריה הגיעו פינלנד, שוויץ, דנמרק ולוקסמבורג.
השנה, הערכת הסיכונים השנתית כללה גם את סיכוני הקורונה, כולל שיבושים בנסיעות ובריאות נפשית, כאשר הארגון אמר כי "המתחים סביב סגרים, חיסונים והפרות, נתפסו כאיום על חירויות האזרח ועוררו תסיסה אזרחית ואלימות במקומות מסוימים. עם השימוש המוגבר בחובת חיסונים או הגבלות על אנשים לא מחוסנים ברחבי העולם, אנו יכולים לצפות את המתחים מתגברים במהלך 2022".