בודפשט, בירת הונגריה, נחשבת לאחד היעדים המבוקשים על ידי הישראלים. בחודש אוקטובר נחתו ביעד כ-30 אלף ישראלים (מקום 10 בכמות הנוסעים היוצאים). הטיסות הזולות, בשילוב בתי מלון טובים ואוכל מעולה, גורמים ללא מעט ישראלים לטוס ליעד בעיקר בסופי שבוע או כשהמחירים מגרדים את ה-40 דולר ופחות לכיוון.
בשבועיים האחרונים, מספר ישראלים דיווחו שנעקצו על ידי נהגי מוניות שהסיעו אותם משדה התעופה למלונות במרכז העיר. כך, בזמן שמחיר נסיעה ממוצעת משדה התעופה למרכז העיר, נע בין 20 ל-25 יורו, צצו לא מעט טענות שנהגי המוניות האריכו את הנסיעה בכוונה וגבו בין 50 ל-65 יורו.
"לקחנו מונית משדה התעופה למלון במרכז העיר. סיכמנו איתנו על 25 יורו אבל הוא עשה לנו סיבובים וטען שהיו פקקים והדרך התארכה ולכן נצטרך לשלם לו 60 יורו", אומר ערן, שהגיע לבלות סופ"ש עם חברתו בבודפשט. "התווכחנו איתו אבל כלום לא עזר. הוא איים להביא משטרה אז שילמנו."
ישראלים נוספים תיארו מקרים דומים בנסיעות עם נהגי מוניות משדה התעופה או בנסיעה בתוך העיר: "ביקשנו מנהג המונית שיפעיל מונה מהמלון לאחד הקניונים, אז הנהג התעצבן ", שחזרה שרית. "הוא רצה שנשלם לו 20 יורו. ידענו שהנסיעה לא תעלה יותר מעשרה יורו. הוא התחיל לעשות סיבובים מוזרים בתוך כל מיני רחובות ורק אחרי 25 דקות בערך הגענו לקניון והוא דרש 40 יורו. התווכחנו בסוף שילמנו לו 30 יורו אבל זה עדיין עוקץ. מאז אותו היום נסענו רק באוטובוסים או הלכנו ברגל".
גם לגבי הצ'יינג'ים, הישראלים גילו שבהם עוקצים תיירים בעשרות יורו. כך למשך, תיירים שהמירו 500 יורו גילו שקיבלו בהמרה לפורינט (המטבע המקומי) סכום נמוך. "העובד בצ'יינג' ברחוב הביא לנו ערמות של שטרות של פורינט. זזנו לצד כדי לספור את הכסף ולראות שזה מתאים מבחינת השער של היורו ואז גילינו שחסר לנו כסף ששווה ערך לכ-50 יורו", סיפר ל', אחד הישראלים שנעקץ. "חזרתי לצ'יינג' ואמרתי לו שחסר כסף, אז הוא אמר שזו בעיה שלנו בגלל שלא ספרנו את הכסף לידו שהיינו מחוץ לתחום הצ'יינג' ושאנחנו אלה שמנסים לרמות אותו. הראיתי לו את הכסף שהוא נתן אבל כלום לא עזר. הבנתי שזו השיטה. הם טענו שמדובר בעמלות ולא בשום עוקץ. 50 יורו עמלה?"
מה ניתן לעשות?
מטיילים ותיקים בבודפשט נותנים שלל טיפים: החל מלקחת מוניות של חברות מורשות ולא מהרחוב. ביציאה משדה התעופה, אם מרחקים קצת, ניתן למצוא נהגי מוניות אמינים. מעבר לכך, משדה התעופה יש אוטובוסים המגיעים למרכז העיר במחיר של תשעה שקלים עם שלוש תחנות בלבד.
לגבי הצ'יינג'ים לא להמיר בצ'יינג'ים בצבע כתום, היות והם הם גובים עמלות גבוהות מאוד. עדיף להתייעץ עם פקידי הקבלה בבתי המלון לגבי מוניות ומקומות אמינים להחליף בהם כספים.
מצב הקורונה בהונגריה
כמו בכל אירופה, גם בהונגריה חווים עלייה בתחלואה, אך יחסית למדינות אחרות המצב במדינה נמצא עדיין בשליטה יחסית. בשבוע האחרון ממוצע החולים היומי עמד על 5,000 חולים ביום. יחד עם זאת, אם העלייה במספרים תמשיך, גם בהונגריה יישקלו צעדים שונים על מנת למגר את הגל החדש.
"מבצע החיסונים נמצא במלוא המרץ. כרגע אין כמעט הגבלות במדינה, למעט הדרישה לעטות מסיכות בתחבורה הציבורית", ציין העיתונאי, עופר ורדי המתגורר במדינה. "בהונגריה לומדים לחיות לצד המחלה וניתן לראות את התיירים הישראלים שמציפים את רחובות בודפשט."
מחוסנים ומחלימים מהחצי שנה האחרונה יכולים להיכנס ללא בדיקת קורונה. מי שאינו מחוסן או שאינו בעל תו ירוק בתוקף, מחויב בביצוע בדיקת קורונה שנעשתה עד 72 שעות לפני הטיסה.