בזמן שמסביב לעולם ממריאות לא מעט טיסות חילוץ, עדיין יש לא מעט תיירים שנשארים בחו"ל ומוצאים עצמם בסיטואציות שונות ומשונות. זה מה שקרה לתיירת בריטית, כבת 30, שנאלצה להעביר שבוע שלם בשדה התעופה בצ'אנג מאי שבתאילנד בגלל שטיסתה לבנגקוק בוטלה והיא נותרה בלי כסף.
המקרה אירע בשבוע שעבר כשהתיירת הבריטית הייתה אמורה לטוס לבנגקוק ומשם להמשיך לאחד המקומות היפים בתיאלנד בשם Surt Thani. ברגע האחרון טיסתה בוטלה בגלל הקורונה והיא נתקעה בשדה התעופה בלי כסף. לעובדים בשדה התעופה הסבירה שאין לה כסף לשלם על לינה בבית מלון או בית ההארחה והיא מעדיפה לישון בשדה התעופה עד אשר חבריה ישלחו לה כסף.
במהלך כל השבוע העובדים דאגו לתת לה אוכל ומים ואתמול חבריה של התיירת הצליחו להעביר כסף לחשבון הבנק שלה, כך שהיא הייתה יכולה סוף סוף לעזוב את המקום ולישון בבית הארחה.
התיירת הודתה לעובדים בשדה התעופה על האירוח והסיוע שהושיטו לה במהלך כל הימים בהם לנה במקום. מנהל בשדה התעופה דאגה להסיע במכונית את התיירת לגסטהאוס כדי שתוכל לישון כראוי.
הכסף נגמר והתיירים עברו להתבודד במערה
במקרה נוסף, קבוצת תיירים בהודו מצאו לעצמם דרך התמודדות יוצאת דופן בזמן משבר הקורונה במדינה – בידוד במערה. ששת התיירים התגוררו במערה בסמוך לרישיקש במדינת אוטראקהאנד, שבצפון הודו, למשך חודש ימים עד שנמצאו על ידי המשטרה והועברו לבידוד באשרם סמוך. התיירים, 4 נשים ושני גברים מצרפת, אוקראינה, ארצות הברית ונפאל, התגוררו במהלך הטיול במלון אך כשאזל כספם עברו מיוזמתם להתבודד במערה, כך נמסר מדובר משטרת המחוז בהודו.
"הקבוצה התגוררה במערה מאז ה-24 במרץ. כשהמשטרה איתרה אותם ביום ראשון הם הועברו לאשרם בסמוך לרישיקש והתבקשו להתבודד למשך עוד כשבועיים ליתר בטחון, על אף שנראה שהם בריאים וחשים בטוב", סיפר דובר המחוז ל-CNN. את הכסף שנותר להם ניצלו התיירים לטובת מזון ומוצרים בסיסיים.
מאז התפרצות המגפה קיים חשש כבד מהחמרה בהתפשטות הווירוס בהודו בשל מימדי האוכלוסייה והיכולת להכיל כמות גדולה של חולים ומונשמים. נכון לפרסום הכתבה ב-CNN ועל פי נתוני אוניברסיטת הופקינס האמריקאית, בהודו ישנם 17,615 מקרי הידבקות בקורונה ואילו 559 מתים. מאז התפרצות מגפת הקורונה סגרה מדינת אוטראקהאנד, כמו מדינות רבות בהודו, את שעריה לכניסת תיירים זרים על פי הוראת ממשלת הודו.
החל מה-24 במרץ, התאריך בו נכנסה הקבוצה למערה, הוכרז עוצר כללי בהודו ומאז פועלים בהודו רק שירותים חיוניים כמו טיפולים רפואיים, אספקת מים וחשמל, כיבוי אש ואספקת מזון. במקור העוצר תוכנן עד ל-14 באפריל אך לאחרונה הוארך עד ל-3 במאי. הרשויות בהודו הקימו אתר שקיבל את השם "אבודים בהודו" על מנת לסייע לתיירים שנתקעו בהודו לאור התפרצות המגפה.