תיירים ישראלים שביקרו בקניון MBK, מהגדולים והאהובים בבנגקוק בירת תאילנד, גילו שלט פרו-פלסטיני שהוצב בחנות מותגים גדולה. על השלט פנה לעוברים ושבים ובנוסף לכך שהוא אמר להם להיכנס ולקנות כי "הבגדים מגניבים", הוא גם לא שכח לציין "פרי פלסטין".

השלט הוצב בחזית החנות, מעל הסטנדים של הבגדים, וגרר תגובות מלא מעט ישראלים: "לא ראיתי דבר כזה בשום מקום בתאילנד", מספר אייל שמטייל כעת בבנגקוק. "זו הפעם הראשונה שאני נתקל בשלט פרו-פלסטיני, ועוד בקניון שנחשב לאחד הגדולים בבנגקוק שבו עושים קניות הרבה ישראלים. הערתי לבעל החנות, אבל זה לא עזר. הוא לא מבין מה לא בסדר".

לדבריו של אייל תייר בלגי הוא זה שכתב והדביק את השלט. "היו עוד תיירים ישראלים שזעמו על בעל החנות, אבל הוא לא הסיר את השלט למרות הפניות שלנו. החלטנו להימנע מקניות במקום. לא נפרנס בעלי חנויות פרו-פלסטינים", אומר אייל.

קניון בבנגקוק (צילום: Hen Rico, shutterstock)
מהקניונים הפופולריים בבנגקוק. קניון MBK | צילום: Hen Rico, shutterstock

תיירים ישראלים נוספים סיפרו כי מספר בעלי חנויות בקניון הם פקיסטנים והודים, שמעידים על תמיכתם בפלסטינים. "כל מי שיציב שלט כזה בחנות בקניון – לא נקנה אצלו", מציינת גלית שנמצאת בטיילת בחופשה משפחתית. "בדרך כלל התאילנדים הם אנשים נחמדים מאוד ולא מביעים דעות פוליטיות, אבל השלט הזה מקומם והוצב במקום בולט שבו כל אחד שעובר יכול להיתקל בו".

גם בפוקט נתקלו לאחרונה ישראלים רבים ביחס לא נעים מצד ערבים המתגוררים בשכונות הגדולות של האי, חלקם הגיעו מאיראן, פקיסטן ויש גם מקומיים שתומכים בפלסטינים ובמאבקם נגד ישראל. "נכנסנו כמה בנות לרחוב בנגלה (Bangla) בפוקט", אומרת איילה שמטיילת בתאילנד עם חברות. "כל הרחוב היה מלא בערבים ששרקו לעברנו והחלו לעקוב אחרינו. זו הייתה הרגשה ממש לא נעימה. הסתכלנו עליהם בצורה חשדנית מאוד. יש הרבה מסעדות ערביות ברחוב ולא ידענו שיש בתאילנד מקומות עם הרבה ערבים".

במקרה אחר, קבוצת ישראלים שהגיעה לרחוב פטונג (Patong) בפוקט נתקלו ביחס מלחיץ ומפחיד. "הם ידעו שאנחנו ישראלים כי דיברנו עברית. הם הלכו אחרינו, ובשלב מסוים התחלנו ללכת במהירות כדי לצאת מהרחוב. היו רגעים מלחיצים", מספר רן.