ולטה, עיר הבירה הציורית של מלטה, חווה עלייה חסרת תקדים במספר התיירים שמגיעים למקום והיא מצליחה לבסס את מעמדה כאחד מיעדי הטיול המבוקשים באירופה במהלך הקיץ הנוכחי. העיר הוותיקה, הידועה בארכיטקטורה שלה, ההיסטוריה העשירה והתרבות, עדה לזרימת יוצאת דופן של מבקרים מרחבי העולם, דבר שהוביל לפופולריות של ולטה ומלטה בכלל על מפת התיירות העולמית.
בוולטה השקיעו מאמצים אדירים בשיווק היעד כתיירותי וזהו ללא ספק אחד ממגוון גורמים שהובילו לנתונים המדהימים. במקום שמים דגש רב בנוגע למחויבות לשמר את המורשת התרבותית של העיר תוך מתן שירותים מודרניים לתושבים ולתיירים. הרחובות המרוצפים והאתרים ההיסטוריים, וביניהם קתדרלת סנט ג'ון וארמון הגרנד מאסטר, הם מגנט לתיירים חובבי ההיסטוריה ולחובבי התרבות.
>> עולם ומלואו: באי הקטן הזה באירופה יש כל כך הרבה לגלות
בנוסף, מהלכים של הקמת גלריות לאמנות עכשווית, מלונות בוטיק ובתי קפה אופנתיים פנו למטיילים הצעירים יותר. גם חוף הים הציורי של ולטה, שעבר שיפוץ נרחב בשנים האחרונות, מילא תפקיד מרכזי במשיכת מבקרים. מיקומה האסטרטגי של העיר לאורך הים התיכון מציע נופים מדהימים ומהווה בית לנמל שוקק חיים.
עסקים מקומיים, כמו מסעדות, חנויות מזכרות ושירותי סיורים מודרכים היו עדים לעלייה בביקוש בקרב התיירים, עם צמיחה מטאורית של 30 אחוזים במספר המבקרים בעיר. ההכנסות הכלכליות לא רק חיזקו את הכלכלה המקומית, אלא גם הובילו להשקעות חדשות בתשתיות של העיר.
לאור נתוני התיירות, המקומיים דווקא הביעו חשש רב מפני העתיד. בשנה שעברה נחקקה תקנה חדשה המאפשרת לנגן מוזיקה ברחובות עד השעה 01:00, המהלך הזה נעשה למרות ההתנגדויות שהעלו התושבים שחששו כי הדבר יוביל להפיכת אתר המורשת העולמית של אונסק"ו למרכז בידור וחיי לילה. סגן ראש עיריית ולטה, ריי אזפארדי, אמר לכלי תקשורת מקומי במלטה: "המצב בוולטה יוצא מכלל שליטה, התושבים עייפים, ואני מבין אותם כי אני אחד מהם. הרעש מפריע להם, הם אמרו לי שיש מקומות מסוימים שלא משתפים פעולה עם תושבים בגלל זה. חייבים לעשות משהו".
ג'אום רוס, מייסד אתר הטיולים הפופולרי new-to, ציין כי לצד החופים היפים וההיסטוריה, חיים בעיר תושבים והוא מבין את חששותיהם: "אני ראיתי את הדאגה בעיניים שלהם. הרחובות הצרים והמקסימים של ולטה, שפעם טיילתי בהם ללא הפרעה, עשויים להפוך לעוד קרקס תיירותי, וקשה לעכל את זה. עכשיו יש כאלו שטוענים 'שיותר תיירות זו ברכה', הרי כשיש יותר תיירים יש יותר כסף שנכנס לרשויות. אבל זה כמו התיאוריה של כוס מים, כשאתה שופך מים לתוך כוס, בהתחלה, זה מרווה את הצמא, אבל עם הזמן זה נשפך לכל עבר, זה יוצר בלגן. ואם יש דבר אחד שלמדתי מהטיולים שלי, זה שלא כל היעדים מסוגלים להתמודד עם 'המבול'".