קפריסין הוא אחד מאיי הנופש הפופולריים ביותר בים התיכון, אך התיירות בו עומדת בפני אתגרים גדולים. סגן שר התיירות, קוסטס קומיס, אמר לעיתון הבריטי Express כי המדינה נאלצה להתמודד השנה עם 30 אלף ביטולים, שעלו לה כ-35 מיליון אירו (144 מיליון שקלים).

הסיבות לכך הן יוקר המחיה והמצב הכלכלי באירופה. "המצב הפיננסי במדינות רבות באירופה, הירידה בכוח הקנייה של מיליוני משקי בית בעולם ואתגרים שונים אחרים הביאו לכך שאנשים דאגו יותר למצב הכלכלי שלהם", אומר קומיס לעיתון. השר לא פירט באילו אתגרים נוספים מדובר, אך ניתן לשאר כי גם המצב הביטחוני המתוח באזור, במיוחד בין ישראל ולבנון הסמוכות, גם גרם לתיירים להתרחק מהאי.

פרוטראס  (צילום: FOTOGRIN, shutterstock)
הקיץ הזה היה קצת פחות טוב לקפריסין | צילום: FOTOGRIN, shutterstock

"נודע לי שכמה הצהרות של בעלי עניין מקומיים וכמה הערכות שגויות ביחס לפשיטת רגל של מפעיל טיולים הובילו לפרסום שלילי בנוגע לביצועי המגזר, אבל זה לא נכון", אומר השר בהתייחסותו לפשיטת הרגל של מפעילת הטיולים FTI הגרמנית, השלישית בגודלה בגרמניה, מה שכמובן הייתה עוד התפתחות לא נעימה לענף ברמה הבין-לאומית.

עם זאת, מגזר התיירות בקפריסין חזק והענף מוכיח עמידות, כך המשיך השר. לפשיטת הרגל של החברה הגרמנית, שבעקבותיה בוטלו חופשותיהם של אלפי תיירים, לא הייתה השפעה גדולה כפי שחששו תחילה. סגן שר התיירות צופה עלייה במספרי התיירים בעתיד, לאחר שהירידה ב-2020, לא פגעה בענף ומספר המבקרים בשנת 2023 צמח שוב ל-3.8 מיליון, כמעט כמו ב-2019. למרות גל החום שגבה שני קורבנות לאחר שמזג האוויר הרותח הגיע עד ל-45 מעלות, התיירות פורחת.