סרי לנקה הפכה בשלוש השנים האחרונות ליעד אקזוטי מאוד ומבוקש על ידי המטיילים הישראלים, לרבות לאחר תחילת המלחמה, אז חברת ארקיע השיקה קו חדש למדינה. לא מעט ישראלים מגיעים מידי שנה לטייל בה, רובם כד לגלוש בחופים מרהיבים (מפרץ ארוגם ביי, אלפנט רוק ועוד), ואחרים במטרה לטייל בפארקים הלאומיים ושמורות הטבע עם נופי בראשית ובעלי חיים נדירים.

יחד עם זאת, בחודשים האחרונים עלתה סרי לנקה לכותרות בארץ דווקא בהקשרים שליליים. זה התחיל מאזהרת מסע של המל"ל שגרמה ללא מעט ישראלים לנטוש את המקום, והמשיך כאשר פעילים בארגון פרו פלסטיני קיבלו מידע על נחיתתו של חייל צה"ל ודרשו להוציאו נגדו צו מעצר בן-לאומי. ברגע האחרון, גורמים בצה"ל יצרו קשר עם החייל והורו לו לעזוב מיד את המדינה.

"מאות חיילים משוחררים, חובבי גלישה, הגיעו כדי לגלוש במדינה. הם חשופים למעצרים מצד פעילי ארגונים פרו פלסטיניים, לכן עדיף להם לפני שהם מגיעים לסרי לנקה למחוק את התמונות שלהם מהרשתות החברתיות ולא לדבר על שירותם בעזה", ציין מדריך טיולים ישראלי. ימי.

מפגינים פרו פלסטינים, הכרזה שהופצה נגד לוחם צה"ל (צילום: getty images)
הכרזה שהופצה נגד לוחם צה"ל בסרי לנקה | צילום: getty images

בנוסף, בתקופה האחרונה עלו לא מעט תלונות על ישראלים שנעקצו בזמן שטיילו במדינה. "המקומיים, בדגש על בעלי העסקים, ראו שהרבה ישראלים מגיעים לסרי לנקה והתחילו לעקוץ בלי בושה", סיפר שחר, ישראלי שמרבה להגיע לגלוש בסרי לנקה. "לי היה עימות בפעם הראשונה כשהייתי בסרי לנקה אחרי שנהג מונית עשה לי ולחברים שלי תרגיל ועקץ אותנו ב-350 דולרים, על נסיעה של 50 דולרים במקרה הטוב. זו הייתה קבלת הפנים שלנו".

קומבינת הנער ובעל הסופר

בעל סופרמרקט גדול באחד מאתרי הגלישה מעסיק נער מקומי כדי שיבקש מהתיירים לקנות עבורו מוצרי מזון לבני משפחתו הענייה. לא מעט ישראלים רכשו עבורו מוצרים בכמה אלפי רופי והופתעו לגלות שלאחר שהם עזבו את המקום, הנער החזיר את המוצרים לבעל הסופר וזה העביר לו כמה מאות רופי בתמורה.

"נכון שמדובר במשהו כמו 50 עד 70 שקלים לקנייה, אבל זה צרם שעשו עלינו סיבוב ורימו אותנו, גם הנער וגם בעל הסופר", סיפר יונתן. "הבנתי שהרבה ישראלים נפלו בעוקץ הזה. הילד הזה עושה מניפולציות על תיירים ישראלים רחמנים ועוקץ בלי בושה".

עוקץ בסרי לנקה (צילום: באדיבות המצלם)
הנער שצולם עוקץ בסופר בסרי לךנקה | צילום: באדיבות המצלם

עוקץ הג'יפים ובעלי המוניות

מאות ישראלים נפלו בעוקץ. ישראלים יוצרים קשר עם בעלי מוניות וג'יפים, סוגרים על מחיר מראש ומגלים בסוף מחיר גבוה בהרבה. על נסיעה משדה התעופה קולומבו, בירת סרי לנקה, לאחד מאתרי הגלישה, יש מי ששילמו גם 250 ו-350 דולרים, במקום 50 דולרים.

"לקחנו נהג מונית משדה התעופה, סגרנו מראש על 70 דולרים לנסיעה. הוא עשה לנו סיבובים בדרך, עצר כל פעם ואיים עלינו שיזרוק אותנו באמצע שום מקום אם לא נשלם לו 250 דולרים. ככה זה קרה כמה פעמים", סיפרה דניאלה. "הוא התנהג בצורה מפחידה ומאיימת. כשהגענו ליעד נתנו לו את הכסף וברחנו. היינו מבוהלות לגמרי מהסיטואציה".

דבר דומה קרה גם ל-א' וחבריו ששכרו ג'יפ לאחת השמורות הלאומיות והשאירו פיקדון של 500 דולרים לבעלי החברה. להפתעתם, כשהחזירו את הג'יפ, בעלי החברה סירב להחזיר להם את הכסף בטענה שהוא צריך לבדוק שאין פגיעות או נזק לרכב. מאז הם לא שמענו ממנו יותר. הוא לקח את הכסף ונעלם.

זה היעד שישראלים יכבשו (צילום: Madrugada Verde, shutterstock)
עיר הבירה קולמבו | צילום: Madrugada Verde, shutterstock

ברים, מסעדות ומסיבות חוף

ישראלים שהזמינו אוכל במסעדות, נעקצו באלפי רופי לאחר שהעובדים החליפו תפריטים אחרי שהם ביצעו את ההזמנה, ואז הראו להם שהמחיר למנות והאלכוהול גבוה בהרבה.

"המחירים בסרי לנקה מופקעים וחסרי פרופורציות. פתאום לקחו לנו על צ'ייסר 25 שקלים, במקום חמישה שקלים שהיה בתפריט שהביאו לנו בהתחלה. המחירים קפצו במאות אחוזים, היינו בשוק", סיפר תום. "הם עושים את זה בכוונה בגלל שתיירים ישראלים רבים מגיעים למקומות המתוירים".