יום אחרי הניסיון של נשיא קוריאה הדרומית, יון סוק-יאול, לבצע הפיכה משטרית, נראה שהמהלך נבלם באופן סופי ובמדינה עסוקים כרגע בניסיון להבין איך מחזירים את השקט והשיגרה לרחובות.

יחד עם זאת, יובל צימרמן, ישראלית בעלת עסק בדרום קוריאה, מציינת הבוקר בשיחה עם mako שההרגשה עדיין מתוחה. "כעת בכל המדינה יש הפגנות שקוראות לפטר את הנשיא והאופוזיציה בוחנת כיצד להדיח אותו", היא אומרת. "עדיין לא קיבלנו הוראות שניתן לצאת מהמלון בו אנו נמצאים. בנוסף לזה, קיבלנו התראה להפגנה פרו פלסטינאית באזור Sincheon".

בהודעה האחרונה שמסר ממשרד החוץ נכתב: "עדיין מוקדם להעריך מה תהיינה ההשלכות של ההחלטה. ממליצים לעת עתה ועד להתבהרות הדברים להישאר בבתים או במקומות בהם אתם שוהים ולעקוב אחר העדכונים בתקשורת. לכל אותם ישראלים המתכננים להגיע לקוריאה בעת הזו מומלץ לשקול חיוניות הביקור במדינה.

מהפכה צבאית בקוריאה הדרומית (צילום: מתוך הרשתות החברתיות בהתאם לסעיף 27א' בחוק)
צבא ברחובות סיאול | צילום: מתוך הרשתות החברתיות בהתאם לסעיף 27א' בחוק

"במקרה חירום יש להתקשר לקו החירום של השגרירות: ‭+82 32-108-500‬ או לחדר מצב של משרד החוץ 97225303155+". 

על פי המל"ל אזהרת המסע לקוריאה הדרומית לא השתנתה היות ולא מדובר באירוע שמכוון לישראלים או יהודים במדינה. אזהרת המסע עומדת על הרמה הנמוכה ביותר - 1, ויש לנקוט באמצעי זהירות רגילים במדינה.


נזכיר שאתמול נשיא המדינה, יון סוק-יאול, הכריז הערב על משטר צבאי, זאת לאחר שהאשים את האופוזיציה בניסיון הפיכה. "באמצעות החוק הצבאי הזה אבנה מחדש את הרפובליקה החופשית של קוריאה שנופלת לעומק החורבן הלאומי ואגן עליה", אמר הנשיא. "אני אחסל את הכוחות האנטי-מדינתיים במהירות האפשרית ואנרמל את המדינה".

יון סוק-יאול, נשיא דרום קוריאה (צילום: רויטרס)
נשיא קוריאה הדרומית | צילום: רויטרס

בנוסף לזה נשלח מכתב בו פורטו סעיפים של כללי התנהגות שונים ביניהם: 

  1. כל פעילות פוליטית, לרבות פעילות האסיפה הלאומית, מועצות מקומיות, מפלגות פוליטיות, עמותות פוליטיות, עצרות והפגנות, אסורות.
  2. כל פעולה המכחישה או מנסה להפיל את השיטה הדמוקרטית הליברלית אסורה. בנוסף, חדשות מזויפות, מניפולציה של דעת הקהל ותעמולה כוזבת אסורות.
  3. כל אמצעי התקשורת והפרסומים נשלטים על ידי החוק הצבאי.
  4. אסורות שביתות, חבלה ופעילויות כינוס המעודדות כאוס חברתי. 

ד"ר גיא פודולר, מומחה לקוריאה מהמחלקה ללימודי אסיה באוניברסיטת חיפה, אמר: "זה בעיקר נראה כמו אובדן עשתונות של הנשיא, זהו מהלך חריג בכל קנה מידה. לא בדיוק ברור מה עבר לו בראש או מה הוא ניסה להשיג בעצם המהלך הקיצוני הזה. יש הרבה ביקורת על הנשיא, שנחשב לכושל, אבל בגלל ביקורת אתה לא שובר את הכלים. הקוריאנים זה עם שהקריב המון על מנת לחיות בדמוקרטיה והם לא ישבו בשקט נוכח מה שקורה. כבר עכשיו רואים את הזעם".