העיר קיימברידג' בבריטניה, המושכת אליה מבקרים מכל רחבי העולם במשך למעלה מ-800 שנה, ידועה בזכות הארכיטקטורה המרהיבה שלה, המוסדות האקדמיים המפורסמים והאווירה האנגלית הייחודית. עם זאת, תושבי העיר טוענים כי מרכז העיר מוצף בתיירים, כשחלקם מציינים כי רוב התושבים המקומיים עזבו מזמן את מרכז העיר וחוץ מתיירים ישנם רק אלה שמגיעים לעבודה ויוצאים שוב מחוץ למרכז.
קיימברידג' נשענת במידה רבה על ענף התיירות והאירוח, כשמספר התיירים המגיעים אליה מדי שנה עומד על 8.1 מיליון איש. למרות היותה עיר היסטורית, היא קטנה בגודלה, ולכן רוב המבקרים מגיעים ליום אחד בלבד, אבל התיירות מהווה כמעט רבע מהתעסוקה המקומית. כעת התיירות נמצאת במגמת עלייה, אך התושבים לא מרוצים במיוחד. ראי ברנן, נגן רחוב מקומי, אומר כי "מלבד כמה אבנים ישנות ורחובות מרוצפים, אין לי הרבה דברים טובים לומר יותר. אם לוקחים את האוניברסיטאות, אין כאן הרבה מעבר – העיר מלאה באנשים זרים".
>> טסים לבריטניה? היכנסו למדריך המלא
>> בריטניה משנה את חוקי הכניסה: מה צריכים לדעת התיירים הישראלים?
>> ירד מגדולתו: התיירים כבר לא מגיעים לאחד היעדים המפורסמים באירופה
קיימברידג' מתפארת באחת האוניברסיטאות הטובות בעולם, שבה לומדים מעל ל-25 אלף סטודנטים. האוניברסיטה מחולקת למוסדות קטנים יותר, כאשר הסטודנטים גרים ולומדים בקמפוסים השונים הפזורים ברחבי העיר. אחד המפורסמים שבהם הוא קינגז קולג', הידוע בארכיטקטורה הייחודית שלו ובמיקומו במרכז העיר. בשל כך הוא גם אחד הפופולריים בקרב תיירים, והתורים לכניסה אליו עמוסים במבקרים שמתעכבים לצלם. המקומיים אומרים שהעיר מרגישה כעת יותר כמו פארק שעשועים וקוראים למועצה לעשות יותר כדי לנהל את המספרים הגדולים של התיירים.
בדומה לוונציה, שם הוכנסו אמצעים לבלימת מספר המטיילים בעיר במהלך היום, מועצת קיימברידג' רוצה כעת לשכנע תיירים להישאר בעיר עד שמונה שעות. לורן צ'יזמן, סוחרת בשוק המקומי, מסבירה כי "כולם מגיעים לפה כדי לראות את הסטודנטים ואת האוניברסיטה". היא מציינת כי "יש כאן כמות עצומה של מבקרים, כולם כאן בחופשה". גם סוחר שוק נוסף שיתף את התחושה הזו, והוסיף: "אני כבר לא גר כאן, ואני לא מכיר הרבה אנשים שגרים כאן כיום".
כאמור, התיירים הרבים המגיעים לקיימברידג' הם לרוב תיירי יום – קבוצות גדולות מגיעות באוטובוסים עמוסים, מטיילות בעיר במשך כמה שעות, ולאחר מכן חוזרות לאוטובוסים. רכבות מהירות מלונדון מאפשרות לתיירים להגיע לקיימברידג' בפחות משעה.
עם זאת, ישנם עובדים מקומיים המסתכלים על זרם המבקרים בצורה חיובית: "אני אוהב למכור גלידות למבקרים. כולם כל כך נחמדים וידידותיים, אך זה בהחלט אפשר להרגיש את העומס בדוכן" מספר כריסטוף סנדה, עובד בדוכן גלידות מקומי. גם מוחמד מודאסר, סטודנט לתואר שני בקיימברידג', משתף בדעה זו ואומר: "האנשים כאן יותר ידידותיים מאשר בערים אחרות, אבל רוב האנשים כאן הם סטודנטים כמוני".