גם אתם עדיין מתלבטים כל פעם לפני הטיסה לחו"ל האם להשתמש במזומן או באשראי? יכול להיות שהסרטון שעלה לרשת לפני יומיים יעזור לכם לקבל החלטה.
>> לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש
"אם חשבתם ששימוש בכספומטים בחו"ל הוא דבר בטוח, כדאי שתצפו בווידאו כדי שלא תיפלו בטריק הזה", כותב יאנק רובס (Janek Rubes) בערוץ היוטיוב שלו - HONEST GUIDE. "לחברת הכספומטים יורונט (Euronet), יש מכשירים שפזורים בכל יעד תיירותי באירופה (ספרד, איטליה, הולנד, שוויץ, פורטוגל, הונגריה, קפריסין, בריטניה, גרמניה ועוד) ואני אראה לכם את הטריקים הכי מלוכלכים שעושים ברשת הזו".
"הסיבה לכך שהכספומטים האלה ממוקמים ביעדים תיירותיים, היא על מנת לרמות את התיירים", מסביר רובס. "המכשירים האלה מאוד חכמים. אם תכניסו כרטיס מקומי הם יתנהגו כמו מכשיר רגיל, אבל אם תכניסו כרטיס אשראי מארץ זרה (הארץ שהגעתם ממנה), המכשיר יתנהג אחרת וינסה לדפוק אתכם".
בהמשך הסרטון רובס מדגים שתי דרכים נפוצות בהן הכספומטים גובים מתיירים סכומים מופרזים. הדרך הראשונה היא שהכספומט ינסה לגרום לכם למשוך סכום כסף גבוה מאוד. כך למשל, כאשר רובס הכניס כרטיס אשראי לא מקומי בפראג, המכונה הציעה לו למשוך סכומים החל מעשרת אלפים ועד 20 אלף קורונות (3,265 שקל). "אלה סכומים שמאוד קרובים למשכורת ממוצעת בצ'כיה ואתם בטוח לא צריכים להסתובב עם הסכומים האלה עליכם", מציין רובס. "אין שום סיכוי שתבזבזו כל כך הרבה כסף מזומן בטיול של יומיים בפראג".
הדרך השנייה בה הכספומטים הללו מנסים לעקוץ אתכם, היא בעזרת יחס המרה מאוד לא משתלם וזו גם הסיבה שמנסים לגרום לכם למשוך סכומי כסף מאוד גדולים. "כשבחרתי את סכום המשיכה המינמילי - 10 אלף קורונות (1632 שקל), המכונה הציעה לי יחס המרה של 20.1 קורונות לכל דולר כשהשער האמיתי, נכון להיום, גבוה ב-50 אחוזים. בנוסף, אצטרך לשלם 4 דולר על המשיכה עצמה. זה אומר שאפסיד 15 אחוז מהכסף שאמשוך. זה המון".
רובס מציין שלא רק יורונט עושים את הטריקים הללו, אלא גם בנקים גדולים כמו CSOB שיציעו לכם למשוך 40 אלף קורונות (6,500 שקל) מהכספומטים שלהם.
אז מה אפשר לעשות? רובס מציע שני דברים: 1. תמיד ללחוץ "DECLINE CONVERSIO" בכספומטים, מה שמונע את יחס ההמרה הגבוה. 2. כשאתם משלמים עם כרטיס האשראי שלכם ישירות בחנויות ומסעדות תמיד לבחור באופציה של "LOCAL CURRENCY".