ההפגנות הסוערות ברחובות איסטנבול ואיזמיר נגד מדינת ישראל, שריפת הדגלים, נאומי חוצבי הלהבות של ארדואן, נשיא טורקיה, נגד המלחמה וישראל ובעלי עסקים שמסרבים להכניס ישראלים לעשו אצלם קניות בחנויות שלהם. כל אלה הפכו את בשבועות האחרונים את המדינה האהובה על הישראלים לכזו שהטיול בה הוא סכנה ממשית.
נכון להיום, למרות שהמל"ל הוציא אזהרה מסע חמורה לטורקיה, עדיין יש כמה עשרות בודדים של ישראלים שהגיעו למדינה על מנת לעבור השתלות שיער או טיפולי שיניים ואפילו בוטוקס. איסטנבול ריקה מישראלים וכך גם אנקרה והעיר איזמיר, שאליהן היו מגיעים אנשי עסקים לפגישות עם עמיתיהם הטורקים. עד המלחמה, קצב המטיילים מהארץ עמד לשבור את שיא כל הזמנים.
"אפשר לומר היום באופן כמעט מוחלט שטורקיה ריקה מישראלים", הסבירה אורנה שבני משפחתה מתגוררים במדינה. "הייתי מגיעה לטורקיה חמש פעמים בשנה לביקורי משפחה ולטייל. הישראלים אוהבים אותה בגלל השופינג, המסעדות והאתרים היפים, אבל עכשיו להסתובב באיסטנבול או בערים אחרות זה גזר דין מוות לתייר ישראלי".
לפני מלחמת חרבות הברזל, מידי שבוע טסו לטורקיה אלפי ישראלים שהציפו בעיקר את הרחובות והקניונים באיסטנבול."היום אין הזמנות לאיסטנבול, גם לא קדימה. הכול מת", מעידה סוכנת נסיעות. "גם אלה שמכורים לטורקיה אמרו לי שהם לא יחזרו לשם ושהם יחרימו את המדינה הזו בגלל התמיכה של ארדואן בארגוני הטרור בעזה וההפגנות ברחובות".
אנה, שהגיעה לאיסטנבול בשבוע שעבר לטיפול שיניים ובוטוקס, סיפרה שלא יצאה מהמלון מהפחד שיזהו אותה כישראלית. היא טסה מקפריסין ומשם לאיסטנבול. "אלה טיפולים ששילמתי עליהם עשרות אלפי שקלים ולא רציתי לדחות אותם יותר. יש לי נהג אמין שאני סומכת עליו שלקח אותי מהמלון לקליניקה ובחזרה. לא יצאתי מהמלון מהפחד שיפגעו בי".
בתוך כך, בימים האחרונים רוססו גרפיטי על גבי מבנים של יהודים באיזמיר כולל בית כנסת. "ישראל זה עם של רוצחים", נכתב באחד הגרפיטי שרוססו.
ושאלת השאלות היא האם הישראלים יחזרו מיד לאחר סיום המלחמה? "להערכתי הישראלים יחזרו לטוס לאיסטנבול אבל לא כמו לפני המלחמה. להערכתי תהיה ירידה של עשרות אחוזים ויותר במספר הטסים. יש הרבה זעם כבד מצד הישראליים והם יעדיפו בחלקם או רובם לטוס ליעדים בטוחים יותר כמו יוון והאיים וקפריסין", ציין סוכן נסיעות.