ככל שהזמן עובר והמלחמה בעזה נמשכת, נראה שמרוקו מתקבעת כאחת המדינות שהכי שונאת אותנו בימים אלה. עשרות ישראלים האחרונים שנשארו במדינה עד עכשיו, בקזבלנקה, רבאט ומרקש, בעיקר לצרכי עסקים וקשרי מסחר, עזבו את המדינה בימים האחרונים בטיסות לאירופה ולקפריסין ומשם חזרו לארץ.
> הרשימה השחורה: זו רשימת המדינות שתומכות בחמאס
"כל יום יש הפגנות סוערות נגד מדינת ישראל. זה נהיה יותר מסוכן להישאר במדינה בעיקר אם אתה ישראלי או יהודי", סיפר מ', שעזב את מרוקו בשבוע שעבר. "אני לא סומך על המקומיים שאומרים לנו שאנחנו רצויים ושההפגנות הן נגד מדינת ישראל ולא נגדנו היהודים או הישראליים. לא בטוח עוד שנחזור לפה".
במקביל כ-20 משפחות של יהודים עזבו את מרוקו מאז תחילת מלחמת 'חרבות ברזל'. מרבית היהודים שחשו סכנה לחייהם טסו לקנדה, ארצות הברית וישראל כשהם שוקלים האם לחזור למרוקו בעתיד לאור ההפגנות הסוערות במדינה התומכות בחמאס.
"נהיה מפחיד מאוד לגור במרוקו", סיפר יהודי המתגורר במדינה. "היהודים מנסים לא להתבלט יותר מדי ברחובות, מגיעים בקושי לבתי הכנסת, לא יוצאים מהבית כשלא צריך. קיים חשש ממשי שצעירים מתלהמים מקומיים ינסו לבצע בנו פוגרום. רואים את השנאה בעיניים שלהם. גם חברי הפרלמנט רובם פרו פלסטינים שתומכים בהפגנות ומעודדים אותם. מי שעזב את מרוקו לא בטוח שיחזור, חלקם מכרו את העסקים שלהם. השאירו רק את הבתים".
עד המלחמה, היחסים בין מרוקו לישראל דווקא היו בשיאם לאחר שנחתמו הסכמים המאפשרים לתיירים להגיע ולטייל במדינה ללא צורך בוויזה. קבוצות רבות של טיולים מאורגנים לצד מטיילים עצמאיים הגיעו בשנתיים האחרונות למדינה, במיוחד למרקש וקזבלנקה.
בתוך כך, בימים האחרונים צעירים מרוקנים ציירו גרפיטי של דגלי ישראל על מדרכות ובורות ביוב ודרכו עליהם. "הם עשו זאת כדי להראות שהישראלים הם ביוב, כדי ללעוג ולפגוע בדגל מדינת ישראל", סיפר יהודי מקומי. הסרטונים שהועלו ברשת התרחשו לא הרחק ממאפיה של יהודי בקזבלנקה. הוא התלונן במשטרה ושתי הצעירות נעצרו ונלקחו לחקירה.