אחרי האירועים הקשים שהתרחשו בסוף השבוע ברחובות אמסטרדם, במהלכם הותקפו אוהדים של קבוצת מכבי תל אביב על ידי מוסלמים, ולאחר שחזרו בבטחה לארץ, העיניים של כולם נשואות למשחק הנבחרת בפריז, שצפוי להתקיים ביום חמישי הקרוב במסגרת ליגת האומות.

> בלי איומים בכלל: אלה המדינות הכי בטחות כרגע באירופה

באופן כללי, לאורך כל השנה האחרונה צרפת סווגה באיום רמה 2 - איום מזדמן, והתיירים שטיילו בצרפת נדרשו לשמור על ערנות מוגברת. לנוכח אירועי השבוע האחרון קיים חשש ממשי שהמקרים הקשים באמסטרדם יציתו גפרור במדינות נוספות באירופה, וכעת צרפת על המוקד. רק באמצע השבוע שעבר, יום לפני הפוגרום, דגל תמיכה ענק בעד פלסטין נפרש במהלך משחק ליגה של פריז סאן ז'רמן.

שחררו את פלסטין אצטדיון פריז (צילום: טוויטר)
דגל נגד ישראל באצטדיון בפריז | צילום: טוויטר

נכון לעכשיו ההמלצה של המל"ל היא לא להגיע למשחק, אך על פי דיווחים, אחרי שלא מעט אוהדים ביטלו את הגעתם, עד היום נקנו מאות כרטיסים של ישראלים ויהודים שכן יגיעו וישבו לעודד את הנבחרת ביציע נפרד. במטרה להרגיע את הרוחות, נשיא צרפת, מקרון הודיע שיגיע בעצמו למשחק ואמר שהם ערוכים עם קרוב ל-6,000 מאבטחים ואנשי כוחות ביטחון מקומיים כדי להבטיח את השקט ביום המשחק ואחריו. 

בנוסף, במל"ל הוציאו הנחיות מיוחדות לשבוע הקרוב ולקראת המשחק בפריז בפרט:

  1. בשבוע הקרוב להימנע באופן גורף מהגעה למשחקי ספורט/אירועי תרבות בהשתתפות ישראלים בחו"ל. בדגש על משחקה הקרוב של נבחרת ישראל בפריז (14 בנובמבר). 
  2. להתרחק מהפגנות ומחאות מכל סוג.
  3. לעדכן מיד את כוחות הביטחון המקומיים על כל אירוע של איום/תקיפה. 
  4. להקפיד הקפדה יתרה על הצנעת סממני זיהוי ישראליים/יהודיים, כולל בעת הזמנת מוניות/רכבים באמצעות אפליקציות (להיעזר למשל בגורם צד שלישי כגון קבלה במלון בו שוהים).
  5. לבצע בדיקה, טרם הנסיעה, אם יש ביעד אזורים/ אתרים המועדים לפורענות - הפגנות, הפרות סדר, פשיעה מרובה, אוכלוסיית מהגרים ממדינות העוינות את ישראל.
  6. למען הסר ספק, באם קיים חשש שנחשפתם לאיום מצד גורמי טרור במדינה בחו"ל עליכם לעדכן בראש ובראשונה את שירותי הביטחון המקומיים של המדינה בה אתם שוהים, ולאחר מכן את מוקד אזהרות המסע של 'המטה לביטחון לאומי' (פועל 24/7) בטלפון 026667444.
    פוגרום אמסטרדם  (צילום: FRANCK FIFE)
    הפרעות באמסטרדם יגיעו לפריז? | צילום: FRANCK FIFE

לאורך השנה האחרונה היחס של צרפת לישראל היה חצוי. בתחילה הנשיא עמנואל מקרון הביעה תמיכה בישראל ואף הגיע לארץ כדי להביע הזדהות, להיפגש עם משפחות של חטופים ולהציע עזרה לאורך הזמן התמיכה הלכה וקטנה והנשיא הצרפתי אף יצא נגד המדיניות של ישראל בעזה. לאחר האירועים שהתרחשו בהולנד הנשיא טען שהם מזכירים תקופות חשוכות.

יחד עם זאת, לאורך השנה האחרונה, ברחובות פריז היו קריאות אנטישמיות ואירועי אלימות שונים. "יש מתח באוויר, יש הפגנות, מקרי אנטישמיות והחשש מתגבר. חווינו את זה בצורות שונות גם בשנים קודמות וזאת לא הפעם הראשונה שישראלים חוששים לדבר עברית ברחובות העיר", סיפרה בזמנו אלינור אגם, בעלת המותג Miss Parisette ואשת תרבות ישראלית בפריז. "אבל לצד ההפגנות הפרו-פלסטיניות, המחוות לישראל הן רבות ומרגשות וכישראלית אני נאחזת בסולידריות הזאת. יהודים וישראלים לא ייסגרו בבתיהם כי לא ניתן לזה לקרות. להיפך, מסעדות ישראליות מלאות ואמנים ישראלים מופיעים. יש התארגנות של מאות ישראלים שנקלעו למצב חירום בצרפת שבמשך 24 שעות ביום מקבלים סיוע מקהילה צרפתית, מקומית, תומכת ומרגיעה".