האיחוד האירופי החליט להוציא השבוע את ישראל מרשימת המדינות הירוקות - וכעת שלוש מדינות ביבשת כבר אוסרות על כניסת ישראלים. הראשונה להודיע על האיסור הייתה פורטוגל שלשום, השנייה הייתה שוודיה אתמול בערב והיום (שישי) זוהי הולנד שמודיעה על איסור כניסה של ישראלים לא מחוסנים למדינה.

ההגבלות ההולנדיות, שייכנסו לתוקפן כבר מחר, קובעות כי למדינה יוכלו להיכנס רק ישראלים מחוסנים שיציגו תוצאת בדיקה שלילית. גם אז, אותם מבקרים יידרשו לשהות בבידוד מלא של 10 ימים. נדגיש כי ההנחיה תהיה תקפה גם עבור אזרחים ממדינות נוספות שכבר לא מוגדרות יעדים בטוחים, בהן: ארה"ב, קוסובו, מונטנגרו ומקדוניה הצפונית.

סטוקהולם, שוודיה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
סטוקהולם, שוודיה | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
 

החלטת האיחוד להוציא את ישראל מהרשימה אמנם לא מחייבת, אך היא כן מהווה המלצה עבור 27 מדינות האיחוד להגביל מאוד כניסה ממדינות שהנגיף בהן התפשט בצורה נרחבת. אחרי פורטוגל, שוודיה והולנד, גם איטליה צפויה להטיל מגבלות על מחזיקי דרכונים ישראלים בכניסה אליה - אלא ששם ככל הנראה יוחרגו מחוסנים ובעלי בדיקות קורונה שליליות. 

ההנחיה של שוודיה על איסור ישראלים תיכנס לתוקפה ביום שני, 6 בספטמבר, ותהיה בתוקף עד לסוף חודש אוקטובר - זאת בהנחה שהאיחוד האירופי ישנה את הסטטוס של ישראל. בשוודיה מדגישים כי תתאפשר כניסת ישראלים למדינה רק במקרי חירום, תוך הצגת בדיקת PCR שלילית, שנעשתה 48 שעות לפני הכניסה למדינה. 

פורטוגל

פורטוגל, שהייתה המדינה הראשונה ביבשת שהחליטה לאסור כניסת ישראלים, הודיעה כי תאסור על כניסת ישראל - גם אם הם מחוסנים. עורך הדין איתי מור, נשיא עמותת 'מעבר לקשת פורטוגל', הגיב להחלטה: "לצערי הרב, לאחר ההנחיה של האיחוד האירופי מהימים האחרונים בה הוחלט להסיר את ישראל מרשימת המדינות הירוקות, ממשלת פורטוגל יישרה קו אתמול בהחלטת ממשלה שתיכנס לתוקף מהיום - ובעצם אוסרת על כניסה לפורטוגל מישראל למעט בשל נסיעות מוצדקות".  

ליסבון  (צילום: Balate Dorin | shutterstock)
ליסבון, פורטוגל | צילום: Balate Dorin | shutterstock

עוד הוסיף: "אנחנו מצרים על ההחלטה וזאת ודאי לאור העובדה שמרבית הישראלים מחוסנים - והיה ראוי שבשלב זה האיחוד האירופי יכיר כבר בתעודות המתחסן הישראליות. חשוב להכיר שבעלי אזרחות אירופאית לא יהיו מנועים בשלב זה מכניסה לפורטוגל. אנחנו נמשיך להפעיל לחצים על מקבלי ההחלטות כדי להסיר את הגזירה במהרה".