מרוקו
ארמון המלך – למלך מרוקו יש כעשרים ארמונות ברחבי המדינה המאובטחים על ידי חיילים ושוטרים מיחידות מיוחדות. לפני כמה שבועות קבוצת תיירים ישראלית ניסתה לצלם את אחד הארמונות במרכז מרקש, אך מיד ניגש אליהם קצין במשמר המלך שהזהיר אותם לא לעשות זאת.
חיילים – בדומה לארמונותיו של המלך, אסור לצלם גם חיילים, מאבטחים של המלך ושוטרים - לא ברחובות מרוקו ולא בשדה התעופה.
"במרוקו אין חוכמות. מדריכי הטיולים מזהירים תיירים ישראלים שלא לצלם ארמונות של המלך מבחוץ או חיילים ושוטרים שמאבטחים אותם כי בחלק מהמקרים מדובר באנשי מודיעין של צבא מרוקו", מסביר איציק יוסף מדריך טיולים במרוקו.
מה עוד אסור לצלם במרוקו? לא להצטלם בצורה פרובוקטיבית (כולל לבוש לא צנוע) על רקע תמונת המלך או דגל המדינה. תיירים ממדינות באירופה שהעזו לעשות את זה בילו חודשים ארוכים בכלא המרוקני שזה סיוט אחד גדול. במרוקו גם אוסרים להפעיל רחפני צילום בתוך הערים וליד בסיסי צבא מסיבות ביטחונות ובטיחתיות בכל הנוגע לפגיעה גם במטוסים. מותר באתרי טבע ובלבד שהם לא סמוכים לבסיסי צבא.
טורקיה
מלבד ביתו של ארדואן, אסור להצטלם באופן פרובקטיבי על רקע מוסדות רגישים כמו מסגדים או אנדרטות לזכרם של שליטי המדינה בעבר. באופן כללי אל תעשו כלום שיכול להתפרש כזלזול במוסטפא כמאל אטאטורק, אבי האומה הטורקית.
בולגריה
אסור לצלם חיילים או שוטרים בשדה התעופה מאז הפיגוע שהיה לפני כעשור בבורגס שבו נרצחו חמישה תיירים ישראלים ואזרח בולגרי.
פריז
חל איסור להפעיל רחפנים באתרי תיירות. שלושה ישראלים שהפעילו לפני כשש שנים רחפנים עם מצלמות בפריז נעצרו לחקירה ונקנסו בכ-500 יורו כל אחד.
מצרים
אסור להפעיל רחפנים וכלי טייס בלתי מאוישים ברחבי המדינה כמו גם לצלם בסיסים צבאיים, תחנות משטרה ואת בניין הנשיאות בקהיר.
בנוסף, אסור לצלם תמונות פרובוקטיביות על רקע אתרי תיירות כמו הפרמידות. לפני כשנה וחצי נעצר תייר אמריקאי שהצטלם בישבן חשוף על רקע אחת הפירמידות בגיזה שליד קהיר. כמה שנים לפני נעצרו תיירים מאירופה שקיימו יחסי מין על רקע הפירמידות ותעדו זאת בסרטון.
במקרה אחר צלם מדנמרק וחברתו הבלגית פרסמו תמונות עירום שלהם על רקע פסגת אחת הפירמידות בגיזה. למזלם התמונות פורסמו לאחר שעזבו את מצרים ואליה לא יחזרו שוב לאחר שהוכנסו לרשימה השחורה.
ישראלים שניסו לפני כמה שנים לצלם את קבר רבי יעקב אבוחצירא בדמנהור שבמצרים נעצרו לחקירה קצרה והוזהרו שלא לעשות זאת שכן המקום מאובטח על ידי השלטונות. גם במקרים נוספים שישראלים צילמו בתי כנסת בקהיר ואלכסנדריה שוטרים מקומיים ביקשו מהם שלא לעשות זאת יותר שכן יש בזה פגיעה בביטחון המדינה ואם יחזרו על ייעצרו מיד.
"יש הוראות ברורות במצרים מה מותר לצלם ומה אסור ויש תיירים שלוקחים צעד אחד רחוק מדי ומצלמים מה שבא להם ונעצרים ומגורשים שזה ממש לא נעים", מסבירה עלמה דיין מדריכת טיולים למצרים ומרוקו, "עדיף מראש לברר ולשאול שוטרים מאשר להסתבך במעצר. מצרים היא מדינה מדהימה שכיף ובטוח לטייל בה אם נשמעים להנחיות ולא מפרים אותן".
איטליה
חל איסור על הפעלת רחפנים באתרי תיירות. תיירים ישראלים שהפעילו רחפנים כדי לתעד את אזור הוותיקן ומרכז רומא ללא קבלת אישור מהמשטרה המקומית נעצרו לחקירה, נקנסו ובסיומה שוחררו. התקנות באיטליה קובעות: הפעלת רחפן אסור גם באישור מעל 70 מטר ויש להתרחק מהמקום לרדיוס של 150 מטר לפחות.
תאילנד
אסור לצלם בסיסי צבא, ארמונות של המלך או את השוטרים והחיילים ברחובו ללא קבלת אישור. כמו כן, אסור לצלם תמונות פרובקטיביות על רקע דגל המדינה ותמונות המלך או אביו.
הודו
חל איסור על צילומים או הפעלת רחפנים ליד בסיסי צבא. בעבר נעצרו ישראלים שלא ידעו על ההנחייה הזו ושוחררו לאחר התערבות משרד החוץ לאחר שהוסבר שפעלו בתמימות.
ברוסיה, באזביג'יין וקזחסטן אסור לצלם בשדה התעופה ולרוב אם תופסים אתכם יש סיכוי גבוה שתעצרו לחקירה בגין פגיעה בביטחון המדינה.