דרמה התרחשה לפני כחמישה ימים בטיסה מתל אביב לאבו דאבי: דקות ספורות לאחר נחיתת המטוס, אחד מאנשי הצוות כרז בשמו של איש עסקים ישראלי וביקש ממנו להגיע לקדמת המטוס, ומאז הוא נעלם. רק בהמשך התבררה הסיבה הביזארית למעצרו: במהלך ביקור קודם במדינה הוא נעצר, שוחרר במהרה - ולא ידע שנשפט שלא בפניו ונאסרה כניסתו לאיחוד האמירויות.

"זמן קצר לאחר הנחיתה כרזו בשמו של בעלי להגיע לקדמת המטוס. הוא לקח את הדרכון והטלפון שלו והלך. חשבתי שהוא כבר יחזור אלינו. היינו בדרך לחופשה משפחתית של חודש בתאילנד עם הילדים. כשראיתי שהוא לא חוזר אלינו הבנתי שקרה משהו, אבל בחיים לא האמנתי שיעצרו את בעלי", סיפרה ל-mako א', אשתו של איש העסקים.

מתברר ששוטרים שעלו למטוס עצרו את איש העסקים ולקחו אותו לחקירה בשדה התעופה, מבלי שאשתו וילדיו ידעו על כך, ולאחר מכן הוא הוכנס לתא מעצר.

"העלימו את בעלי. חטפו אותו. לא אמרו לי כלום. לקחו אותו וזהו, בלי להסביר לי מה קרה ועל מה עצרו אותו בכלל", סיפרה א'. "ירדנו מהמטוס והתחלתי לברר מה קרה לו. הילדים בכו. פתאום אבא נעלם להם בדרך לחופשה והם לא מבינים למה".

אחרי כמה דקות אשתו וילדיו של איש העסקים ניסו לברר מה קרה. א' התחננה בפני השוטרים שיאפשרו לו לדבר עם בעלה, אבל נתקלה בסירוב מוחלט.

אבו דאבי (צילום: 123RF‏)
אבו דאבי | צילום: 123RF‏

"רק אחרי יומיים נתנו לבעלי להתקשר לי לדקה. הוא הסביר שעצרו אותו והוא לא יודע מה הסיבה וזהו. מאז לא שמעתי ממנו והוא לא יצר איתי קשר", סיפרה א'.  "מאז, שלושה ימים שהוא לא יצר איתנו קשר. לא שמענו ממנו כלום. אנחנו דואגים לו מאוד. הוא חולה. חשוב שייכנס רופא לבדוק אותו וגם עו"ד".

א' המשיכה בטיסה עם ילדיה לתאילנד מתוך מחשבה שבעלה ישתחרר מיד ויצטרף אליהם, אבל זה לא קרה. "פניתי לקונסול הישראלי בדובאי שידאג לבקר את בעלי ולשחרר אותו, אבל הוא אמר שבגלל הרמדאן יש בעיה לבקר, ושהוא שלח איגרת בעניין",  ציינה א'.

מבדיקה שעשו א' ובני משפחה התברר שבאוקטובר שנה שעברה, בעת שהיה בביקור עסקים בדובאי, איש העסקים מצא טלפון סלולרי במעלית של בית מלון. הוא ניגש לדלפק במלון ומסר אותו לפקידה. זמן קצר לאחר מכן נהג מונית, שהמתין לו כדי להסיעו לשדה התעופה, צפר לו שיגיע, ובטעות הוא חשב שהטלפון בדלפק הוא הטלפון שלו ובמהירות לקח אותו בטעות והכניס לכיסו. כאשר הגיע איש העסקים לשדה התעופה הגיע לשער עלייה למטוס עצרו אותו שוטרים בחשד לגניבת טלפון סלולרי.

הוא הסביר לחוקרים שהוא התבלבל בין שני הטלפונים ושלא הייתה לו אותו שום כוונה לגנוב את הטלפון, והעובדה שהוא החזיר אותו מיד. הוא היה עצור במשך יומיים, ולאחר מכן שוחרר ממעצרו וחזר לארץ. הוא הוחתם על מסמך, אבל לא קיבל שום הסבר במה מדובר - והסתבר כי במסמך נכתב כי אסור לו להיכנס לאיחוד האמירויות למשך 40 שנה.

"הוא חזר לארץ. אף אחד בדובאי לא אמר לו כלום. נתנו לו כנראה לחתום על מסמך בערבית. בדיעבד אנחנו יודעים שבעקבות המקרה אסור לו להיכנס לאיחוד האמירויות 40 שנה. אבל הוא לא קיבל שום מסמך כזה. אם הוא היה מקבל לא היינו טסים בקונקשן דרך אבו דאבי. אלא טסים ישירות לתאילנד", הסבירה א'.

מתברר, שאיש העסקים נשפט שלא בפניו ל-40 ימי מאסר ולקנס של 5,000 דירהם (כ-5,000 שקל). הוא שוהה בבית מעצר בשדה התעופה באבו דאבי, והוא גם צפוי לרצות עונש של חודש מאסר.

"הוא לא ידע ששפטו אותו שלא בפניו ושאסור לו להיכנס 40 שנה לאיחוד האמירויות. הוא לא קיבל שום מסמך בעניין", ציינו בני משפחתו של א' הפועלים לשחרורו, "מדובר באי הבנה אחת גדולה. הוא לא עבריין. הוא אדם נורמטיבי שנקלע לסיטואציה הזויה שלא באשמתו. אני מקווה שהקונסול ידאג לבקר אותו בהקדם ושיאפשרו להכניס עו"ד שיסדיר את העניין והוא ישוחרר בהקדם. זה לא הגיוני שחמישה ימים לא נתנו לאף אחד לבקר אותו. אנחנו דואגים לו מאוד".

עו"ד מרדכי ציבין, המטפל בעצורים ישראליים בחו"ל ובנושאי אינטרפול, מסייע לאיש העסקים במטרה לשחרר אותו ממעצרו.

"מנסיוני בפעילות מקצועית באיחוד האמירויות, אני יכול להעיד כי רשויות האכיפה בנסיכות נוהגות בסטנדרטים גבוהים של זכויות אדם והקפדה על הליכים משפטיים שקופים ונקיים מכל רב, אף ברמה גבוהה יותר ממדינות באיחוד האירופאי. אני בטוח שרשויות האכיפה יווכחו לדעת כי מדובר בטעות וישחררו אותו בהקדם", אמר עו"ד ציבין.

עו"ד מרדכי ציבין  (צילום: שיף שניאור)
עו"ד מרדכי ציבין | צילום: שיף שניאור