חופש
חופש

49 המקומות הכי יפים בארץ

מהחרמון ונקרות ראש הנקרה בצפון, דרך השקיעות באפולוניה ויפו בלילות, ועד מצדה, מכתש רמון ושמורת האלמוגים באילת. יצאנו לסיבוב לאורכה ולרוחבה של ארצנו הקטנטונת ומצאנו את 49 המקומות הכי יפים בארץ. המדינה שלנו אולי קטנה, אבל מלאה בנופים מדהימים והכל מתחת לאף שלנו

מערכת מדור החופש | mako חופש | פורסם 12/02/24 10:48 
החרמון
צילום: maratr, shutterstock

החרמון. ההר הגבוה בישראל (שפסגתו הגבוהה ביותר בשטחי המדינה היא בגובה של 2,236 מטרים מעל פני הים), ידוע בעיקר בשל היותו מושלג בחורף, אך שווה ביקור גם בעונות החמות יותר, כשהטבע הפראי משתלט עליו וניתן לצפות במיני הציפורים, הפרפרים והפרחים הרבים. 

ברכת רם
צילום: John Theodor, shutterstock

ברכת רםבין גבעות ברמת הגולן, סמוך לכפרים הדרוזיים מסעדה ומג'דל שמס, נמצאת ברכת רם, אגם טבעי שמשמש היום כמאגר מים להשקיית הגידולים החקלאיים באזור. סביבת ברכת רם מתאימה לטיולים חורפיים וחיים בה צבאים ארצישראליים, ארנבות וחיות אחרות. 

מפל הבניאס
צילום: Protasov AN, shutterstock

מפל הבניאס. למרגלות החרמון ישנם מספר נחלים שכל אחד מהם יפה בדרכו, אך נחל הבניאס (חרמון), ובראשו מפל הבניאס, הוא המרהיב ביותר מביניהם. ב"שביל התלוי" שבשמורה תוכלו להתהלך על גשרי עץ לאורכו של הנחל שזורם לאורך כל השנה.

מנרה
צילום: Protasov AN, shutterstock

צוק מנרה. בתקווה שהמקום ייפתח מחדש בקרוב: התחנה הגבוהה ביותר ברכבל הארוך ביותר בישראל, שנבנה במנרה שבגבול לבנון, מספקת למבקרים תצפית מרהיבה שממנה ניתן לראות את כל צפון הארץ, את הגולן, עמק החולה, הים התיכון ולבנון. סביב האתר יש גם אופציות לספורט אתגרי ולטיולים רגועים יותר מול נוף מהפנט. 

אגמון החולה
צילום: RnDmS, shutterstock

אגמון החולה. אגמון החולה ושמורת החולה הם אתרי צפרות ידועים, ובעונות הנדידה של הציפורים מגיעים מבקרים רבים מהארץ ומהעולם כדי לצפות במחזה המרהיב. שמורת החולה היא שמורת הטבע הראשונה שהוכרזה בישראל ובשטחה מינים רבים של בעלי חיים שחלקם חזרו בעקבות שיקום האזור.

הטורבינות
צילום: Suprun Vitaly, shutterstock

חוות הטורבינות. עשר טורבינות בגובה 30 מטר ניצבות על הר בני רסן בצפון רמת הגולן. החווה הוקמה בשנת 1992 על מנת לייצר חשמל לאזור בעזרת אנרגיית הרוח. על הדרך, מעבר לאנרגיה הירוקה שהן מייצרות, הטורבינות הפכו לסמל באזור וניתן לצפות בהן מרחוק או להגיע ממש למרגלותיהן. בחורף אפשר להרגיש כאן קצת כמו בהולנד. 

רוג'ום אל הירי
צילום: Samion Buchas, shutterstock

רוג'ום אל הירי. האתר בנוי ביותר מ-42 אלף אבני בזלת, גובהן מתנשא עד לשישה מטרים וההיקף הוא כ-500 מטרים. מעבר ליופי של המקום, אחד הדברים המרכזיים שמושכים את המבקרים זה המסתורין מאחורי מבנה האבן הזה. הסברות נעות בין מקום פולחן קדום, לוח שנה או קבר. עד היום לא נמצאה תשובה חד משמעית. 

גמלא
צילום: kaetana, shutterstock

גמלא העתיקה. במרכז רמת הגולן, על רכס שנראה כמו דבשת של גמל, ניצבת גמלא העתיקה - עיר יהודית מימי בית שני שנחרבה לאחר ש-5,000 מתושביה החליטו לקפוץ אל מותם ולא להיכנע לרומאים. מלבד העיר, בשמורה שסביבה ניתן לצפות בנשרים ובמפל גמלא - מפל האיתן הגבוה בארץ (51 מטרים).

מצפה אופיר
צילום: Hanay, shutterstock

מצפה אופיר. 16 עצי זית שנשתלו לזכרו של הנער אופיר שעל במצפה שבדרום רמת הגולן מספקים צל שתחתיו אפשר להביט ממרחק על הכנרת, עמק יזרעאל ועמק החולה. זו פינה נהדרת לפיקניקים ויש גם מסלול הליכה מסומן שמתאים במיוחד לחובבי הפריחה. 

המפל הלבן (אל על)
צילום: Gal Rotem1, shutterstock

המפל הלבן (נחל אל על). במסלול ההליכה בשמורת "אלי על", שבו נמצא נחל אל על שזורם כל השנה, עוברים גם בכמה בריכות, במפל השחור והמפל הלבן והמרשים ביותר לאורך הדרך, בגובה של 14 מטרים.

מערת קשת
מערת קשת|צילום: Protasov AN, Shutterstock

מערת קשתלמרות השם המטעה, מערת קשת שבגליל המערבי היא היום יותר קשת ממערה, שריד ממערה שנוצרה בתהליך גיאולוגי ממושך וקרסה חלקית. מטיילים רבים מגיעים לכאן בשביל התצפית המרהיבה על האזור, והקשת היא גם מוקד משיכה לחובבי סנפלינג מכל העולם. 

מבצר מונפורט
צילום: Suprun Vitaly, shutterstock

מבצר המונפור. את המראה הייחודי של המבצר מהתקופה הצלבנית שבנוי על קצה שלוחה צרה בנחל כזיב, ניתן לראות בצורה הטובה ביותר ממרפסת התצפית בפארק גורן. המבצר נחשב לאחד מהמבנים העתיקים היפים בארץ. 

נקרות ראש הנקרה
צילום: Michael Gm, shutterstock

נקרות ראש הנקרה. המצוק התלול (בגובה 300 מטר), שיורד בחדות למים בשמורת הטבע הייחודית של ראש הנקרה, יוצר את התופעה המרהיבה של הנקרות. ואם זה לא מספיק, כדי להגדיל את החוויה, ההגעה לנקרות נעשית באמצעות הרכבל הקצר עם הזווית החדה בעולם.

חוף אכזיב
צילום: irisphoto1, shutterstock

חוף אכזיב. לגונות, בריכות ים, חוף, קמפינג וכפר דייגים עתיק הן כמה מהאטרקציות בגן הלאומי אכזיב צפונית לנהריה. בשנות ה-70 הקים כאן אלי אביבי את "מדינת אכזיב" ומשך אליה מבקרים בוהמייניים. הימים האלה חלפו, אבל זהו עדיין אחד המקומות הרומנטיים בארץ. 

עכו העתיקה
צילום: StockStudio, shutterstock

עכו העתיקה. ביקור בעיר העתיקה של עכו הוא ביקור בשלוש ערים שונות - במפלס התחתון ניתן לראות את העיר הצלבנית, שמבנים רבים בה השתמרו במצב טוב אחרי החפירות, ובמפלס העליון שרידי העיר העותמאנית, כולל בית המושל, המסגדים והחמאם. העיר השלישית היא זו שחיה ונושמת היום בסמטאות הצרות מול הים. 

תצפית הר הקפיצה
צילום: Fat Jackey, shutterstock

הר הקפיצההר הקפיצה, או ג'בל קפזה, הוא המקום שבו על פי המסורת קפץ ישו בניסיונו להימלט מאנשי נצרת שרדפו אחריו. למרגלות ההר שוכנת "מערת האדום הקדמון" שבה כמה שרידים חשובים של האדם הקדמון. התצפית על עמק יזרעאל מומלצת במיוחד בזריחה ובשקיעה.  

מצוק הארבל
צילום: Roniuru, shutterstock

מצוק ארבל. המצוק מתנשא לגובה של 181 מטרים ממש מעל נופיה של הכנרת. היות ואין דבר שמפריע בקו האופק, ניתן לצפות ממנו על הרי הרמה עד לחרמון. בנוסף לתצפית, ניתן לעשות טיול בשמורה, בה נמצאים בית כנסת עתיק ומבצר מערות. 

הגנים הבהיים
צילום: trabantos, shutterstock

הגנים הבהאיםבישראל חיים רק כמה מאות בהאים, אבל הדת הבהאית, שמקורה באיראן, אחראית לגנים המדורגים המהפנטים בחיפה שבמרכזם מקדש. הגנים הם חלק מהמרכז הבהאי העולמי ומוכרים כאתר מורשת עולמי. למרגלות הגנים נמצאת המושבה הגרמנית של חיפה.    

טחנת הנזירים (נחל ציפורי)
צילום: YanivBerman, shutterstock

טחנת הנזירים (נחל ציפורי). עד שנות ה-20 של המאה הקודמת הטחנה פעלה ושימשה נזירים בתקופה העות'מאנית, עד שננטשה. בשנת 2014 המקום נשרף על ידי אלמונים ובעתיד צפוי להפוך למרכז הדרכה של שיקום נחלים.

הר תבור
צילום: Itsik Marom, shutterstock

הר תבור. ההר המוזכר בתנ"ך וגם בסיפור ההשתנות של ישו מורכב בעיקר מסלעי דולומיט וגדלים בו מינים שונים של עצי אלה ואלון, וחורש טבעי. הוא מספק תצפית מדהימה של הגליל התחתון וצורתו הייחודית נראית מרחוק, אף על פי שהוא אינו גבוה במיוחד. 

עין יזרעאל 2
צילום: איל שפירא

עין יזרעאל. שמו של המעיין בערבית הוא 'עין עלמיתא' - המעיין המת, בגלל שבעבר היה מתייבש כל שנה, עד שהחליטו לחפור בו ומאז הוא לא מפסיק לנבוע. מקור הנביעה הוא בחדר תת קרקעי בעל שני פתחים, ממנו המים זורמים בתעלות לבריכה מרכזית ובה מבנה משאבה ישן. 

תצפית הר הגלבוע
צילום: Fat Jackey, shutterstock

תצפית הר שאול (הגלבוע). מצומת נבות עולים על כביש 675 ומשם מתחברים לדרך נוף הגלבוע. עוצרים לאורך הדרך כדי ליהנות מהנוף הפנורמי הנשקף מפסגת הר שאול ומנקודות עצירה שונות המתאימות להליכות רגליות קצרות. מרבדי השטחים החקלאיים שמתחת מהווים את אחד הנופים המרגיעים שיש.

סחנה
צילום: Layue, shutterstock

סחנה (גן השלושה). סמוך לקיבוץ ניר דוד נמצא הפארק הייחודי שבו בריכות כחולות ארוכות מוקפות בצמחייה ירוקה וצל (והכל בזכות פרויקט שלקחו על עצמם שני אדריכלי נוף ישראלים בשנות ה-50). הגן הלאומי הזה נבחר לפני שני עשורים לאחד מ-20 הפארקים היפים בעולם. 

פארק המעיינות
צילום: Yaniv Schauer, shutterstock

פארק המעיינות. בשמורת הטבע שנמצאת למרגלות הגלבוע, תוכלו למצוא שלושה מעיינות מרכזיים: עין מגדל, עין שוקק (בתמונה) ועין מודע. בכל הפארק תוכלו למצוא שבילי הליכה, אופניים ונסיעה ברכב, בהם תוכלו להגיע לכל אחד מהמעיינות הללו או למעיינות קטנים יותר בדרך.

אחד היעדים המומלצים של 2020
צילום: Sopotnicki, shutterstock

גן לאומי קיסריה. קיסריה העתיקה היתה עיר נמל עתיקה שהוקמה בשנים 25-13 שלפני הספירה. במקום ניתן למצוא את האמפי המפורסם, מצודה צלבנית ומבנים עתיקים שנראים הכי טוב בתצלום מהאוויר. 

אפולוניה
צילום: LevT, shutterstock

אפולוניה. העיר העתיקה הזו היא אחד המקומות היפים בארץ לצפות בהם בשקיעה. אפולוניה בנויה ממש מעל לים על גבעות כורכור שהחלו להתפורר בחלקן. מבדיקה שנעשתה באמצעות תצלומי אוויר גילו שהמצוק נמצא בהליך של הרס ויש הטוענים שבתוך 10 עד 20 שנה חלק ניכר מהמקום יעלם.

פארק הירקון
צילום: Seth Aronstam, shutterstock

פארק הירקון. בלב סביבה אורבנית נמצאים 3,500 דונמים (100 דונם יותר מהסנטרל פארק) שמתפרסים לאורך נחל הירקון. לאורך המדשאות הגדולות ישנם אגם מלאכותי, גן הסלעים, הגן הטרופי, תל נפוליאון, שבע טחנות ועוד. 

תצפית עזריאלי
צילום: RICIfoto, shutterstock

מצפה עזריאלי. המצפה נמצא בקומה ה-49 במגדל העגול של עזריאלי. הנוף הנשקף ממנו הוא הרבה מעבר לגבולותיה של תל אביב ובימים טובים אפשר לראות עד אשקלון בדרום וארובות חדרה בצפון. 

יפו העתיקה
צילום: JekLi, shutterstock

יפו העתיקה. השרידים הקדומים ביותר של התיישבות ביפו הם מתקופת הברונזה, אבל מרבית האזור הנחשב היום ליפו העתיקה נבנה בתקופה העותמאנית. הסמטאות הפסטורליות, הנמל המשופץ, כיכר קדומים והשקיעות הרומנטיות הן מפלט נאה מתל אביב-יפו העכשווית.  

מערת הנטיפים
צילום: Lerner Vadim, shutterstock

מערת הנטיפים. הנטיפים במערת הנטיפים הסמוכה לבית שמש, המוכרת גם כמערת אבשלום, החלו להיווצר לפני מיליוני שנים. אך למרבה ההפתעה, המערה התגלתה רק בסוף שנות ה-60 של המאה ה-20. הנטיפים והזקיפים שאליהם נחשפים במהלך סיור במערה זכו לשמות מתאימים לצורתם, כמו למשל שלגייה ושבעת הגמדים.  

סטף
צילום: Seth Aronstam, shutterstock

סטףאחד המקומות היחידים בארץ שבו תוכלו לחזות בחקלאות הטרסות העתיקה, כולל בוסתנים, בריכות אגירה ומעיינות, שהחלה כאן לפני 4,500 שנה ומאז שנות ה-80 משוחזרת בסיוע אנשי קק"ל. עד קום המדינה שכן כאן כפר ערבי שבתיו נהרסו.  

ליפתא
צילום: Seth Aronstam, shutterstock

ליפתא. שכשוך במעיין ליפתא וסיור בין בתי הכפר הערבי הנטושים ובין הטרסות החקלאיות הישנות הם כמה מהדברים המהנים ביותר שאפשר לעשות בעמק היפה הזה שבדרך לירושלים. מאחורי הפסטורליה מסתתר סיפורם העגום של התושבים מלפני קום המדינה ואחריה, והתוכנית להקים במקום שכונת יוקרה. 

הר הזיתים
צילום: JekLi, shutterstock

תצפית הר הזיתים. המקום שממנו ניתנה ההוראה לשחרר את הר הבית במלחמת ששת הימים, שניצב מעל בית הקברות, הוא מקום טוב להרהר בו בהיסטוריה היהודית, הנוצרית והמוסלמית של ירושלים, ולהעריך את המסגדים, הכנסיות, בתי הכנסת והבניינים האחרים שנבנו בה במהלך השנים. 

מערת הפעמון
צילום: kavram, shutterstock

מערת הפעמון בבית גובריןהחללים התת קרקעיים שצורתם כצורת פעמון הן למעשה מחצבות אבן מתקופות שונות בהיסטוריה. יושבי השפלה השתמשו באבן לבניית בתים ולייצוא, ובמערות שנוצרו בקרקע לאחסון, לקבורה ולבתי מלאכה מסוגים שונים. 

ים המלח
צילום: vvvita, shutterstock

ים המלח. תופעת הטבע שהיא ים המלח נוצרה בשבר הסורי-אפריקאי בתהליך ארוך מאוד. כמה עשרות שנים של שימוש במקורות המים הנשפכים לים המלח ושאיבת מים לשימוש המפעלים הכימיים מאיימת למחוק אותה מעל פני האדמה. אבל בינתיים, ים המלח הוא עדיין אתר תיירות מרפא ייחודי ואחד המראות המרגיעים בארץ. 

מערות קומראן
צילום: Alon Adika, shutterstock

מערות קומראן. בצפון ים המלח שוכן אתר ארכיאולוגי שבו נמצאו מגילות ים המלח על ידי נער בדואי שיצא לחפש עז תועה. המערות עצמן, 11 במספר, בהן נמצאו המגילות, חפורות בתוך מצוק שעליו נמצאת עיר עתיקה ובית קברות עם כ-1,100 קברים מהמאה ה-2 לפני הספירה. 

מצדה
צילום: photosounds, shutterstock

מצדה. מרבית הישראלים ביקרו לראשונה במצדה בטיולי בר מצווה בימי בית הספר שלהם ושמעו שם את סיפור ההתאבדות ההמונית של היהודים הסיקריים בימי המרד ברומאים. על סיפור מצדה אפשר ללמוד גם בחיזיון האור קולי שמוקרן במקום פעמיים בשבוע.  

עין גדי
צילום: Tutti Frutti, shutterstock

שמורת עין גדיהשמורה שבין ים המלח לדרום מדבר יהודה כוללת את נחל דוד ונחל ערוגות וגם אתרים ארכיאולוגיים כמו בית כנסת עתיק ומקדש כלקוליתי קדום עוד יותר. מקורות המים של עין גדי הם נווה מדבר שממנו גם נשאבים המים למפעל המים המינרליים של הקיבוץ הסמוך. 

ברכית צפירה
צילום: סימה שילה, shutterstock

ברכת צפירה. בחלקו העליון של מפל צאלים נמצאת הבריכה הטבעית המרהיבה הזו שמשקיפה אל בקעת ים המלח. כדי להגיענ אליה צריך לרדת בסולם יתדות, מה שהופך את כל החוויה למיוחדת הרבה יותר. 

מצפור מואב
צילום: Israel.gold, shutterstock

מצפור מואב. נקודת תצפית על הרי מואב, מדבר יהודה וים המלח, שנמצאת בסופו של רחוב בתוך העיר הדרומית ערד. פסל הבטון של יגאל תומרקין, שהוצב במקום ב-1968, הוא דוגמה מובהקת לאמנות שמשתלבת בטבע באופן מושלם. 

אגם ירוחם
צילום: Alon Adika, shutterstock

אגם ירוחם. הסכר שנבנה בנחל רביבים יצר את מאגר המים המרשים הזה בלב המדבר של הנגב הצפוני. בכל שנה האגם מתמלא מהשיטפונות באזור. לאחר שהמקום עבר לאחריות העיר ירוחם הוקם בו פארק בגודל 3,000 דונם עם מדשאות מסלולי הליכה. 

נחל צין
צילום: Alex Ragen, shutterstock

תצפית נחל צין (אחוזת קבר בן גוריון). חלקת הקבר של ראש הממשלה הראשון, דוד בן גוריון, ואישתו פולה, הוא גן לאומי השוכן בסמוך למדרשת שדה בוקר. בקצה הדרומי של החלקה ניתן להשקיף מהמצוק אל הנופים של נחל צין, מראה מרהיב של נוף מדברי אינסופי.

עין עקב
צילום: Yoavd, shutterstock

עין עקב. המעיין התחתון, שנמצא בערוץ נחל עקב, הוא נווה מדבר בו צמחייה ירוקה רבה השונה לגמרי מכל הסביבה המדברית. בנוסף, בעלי חיים רבים מגיעים לשתות ממי המעיין ונראה כאילו במקום מתקיימת מערכת אקולוגית עצמאית. למקום אפשר להגיע רגלית ממדרשת בן גוריון.

מכתש רמון
צילום: Rostislav Glinsky, shutterstock

מכתש רמוןככל שנכנסים עמוק יותר לתוך המכתש הייחודי - המכתש הגיאולוגי הגדול ביותר בעולם - מתגלות שכבות סלע עתיקות יותר שחושפות סודות על התופעות הביולוגיות והגיאולוגיות שהתרחשו כאן לפני עשרות מיליוני שנים, כשים טטיס הציף את האזור. 

חולות כסוי
צילום: דורון ניסים, shutterstock

חולות כסוי. הדיונה היפה בארץ נוצרה במשך מיליוני שנים שבמהלכן הרוח הביאה איתה גרגירי חול שהם למעשה מאובנים ימיים זעירים. יידרשו לכם כחמש דקות די מעייפות כדי לטפס על הדיונה הגבוהה, אך בסופן מגיעים לאחת הנקודות המושלמות לתצפית באזור בקעת עבדה.

הפטרייה (פארק תמנע)
צילום: Miroslav Orincak, shutterstock

פארק תמנע. עוד פארק יפיפה שנוצר בתהליכים גיאולוגיים ארוכים הוא פארק תמנע, שנמצא כ-25 קילומטר צפונית לאילת. זהו המקום הראשון בעולם שבו כרו נחושת, והצבע האדמדם של תצורות הסלעים כאן משרה אווירה מכשפת. אל תפספסו את עמודי שלמה ואת האגם שבמרכז הפארק.  

תצפית הר צפחות
צילום: eFesenko, shutterstock

תצפית הר צפחות. בקצה הדרומי של הרי אילת נמצא השביל הכי דרומי בארץ, שיוביל אתכם לתצפית מרהיבה ממנה ניתן לתצפת על ארבע מדינות שונות: מצרים, סעודיה, ירדן וישראל. הנוף היפה ביותר כאן הוא זה של מפרץ אילת שנפרש לרגליכם. ההגעה לתצפית נעשית מבית הספר שדה ולוקחת כשעה הליכה. 

הקניון האדום
צילום: Idan Ben Haim, shutterstock

הקניון האדום. 20 ק"מ צפונית לאילת תוכלו למצוא את הקניון האדום, שחלקים ממנו הם ברוחב של כמה מטרים בלבד. תצורות הסלע המיוחדות והצבעים היפהפיים שנוצרו בזכות תחמוצות ברזל, מספקים רקע מושלם למסלול הליכה בימים שאינם חמים מדי.  

חוף האלמוגים
צילום: ChameleonsEye, shutterstock

חוף האלמוגיםשוניות האלמוגים של מפרץ אילת הן היחידות בארץ ויש בהן מגוון עצום של דגים ויצורים ימיים אחרים, חלקם נדירים, שנהנים מהתנאים הייחודיים של ים סוף. הן נחשבות לאוצר טבע לאומי והוכרזו כשמורת טבע בניסיון לשמור עליהן מפגיעת האדם. 

>>49 המקומות היפים בעולם

 

תגיות: חופשה   טיולים   ישראל  
תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן