עונה: כל השנה, בחורף ובאביב הכי יפה
התאמה: כל המשפחה
קושי מסלול: קל
אורך מסלול: כשני קילומטרים
משך מסלול: כשעתיים וחצי
מפה: מפת הפארק של רשות שמורות הטבע
הגעה מצומת אשקלון: פונים אל תוך העיר מערבה בשדרות בן-גוריון. בסוף השדרה פונים שמאלה ברחוב בן-עמר שמוביל אל הכניסה לפארק.
פארק אשקלון הוא גן לאומי. הכניסה בתשלום וכפופה לשעות הפתיחה של רשות שמורות הטבע והגנים הלאומיים.
פארק אשקלון מוכר בעיקר כאתר פיקניקים רגוע עם שולחנות ומדשאות נעימות, אבל לפני האוכל יש גם מה לראות. מיד כשנכנסים לפארק אפשר לראות את השער הכנעני, שעשוי לבנים ומתוארך ל-185 לפני הספירה, ובראשו הקשת הקדומה בעולם. השער, הבנוי לבני בוץ, התגלה בחפירות ממושכות ולצדו שרידי מקדש קטן.
מהשער מומלץ לדלג ברכב אל סמוך למשרדי הגן, שם מונחים שלל ממצאים שהתגלו בחפירות: בסיסים וכותרות של עמודי שיש, כרכובים וכן כמה פסלים, ביניהם זה של האלה איסיס ופסל של ניקי, אלת הניצחון (על-שמה גם חברת מוצרי הספורט), ניצבת על-גבי אטלס, שמחזיק את כדור הארץ.
במעלה גרם המדרגות הסמוך נמצאת באר אנטיליה, שמתקן השאיבה המיוחד שלה שוחזר בחלקו. בתחומי העיר העתיקה נמצאו יותר משישים בארות, שמעידות על מי התהום הרבים שהיו כאן בעבר. השביל ממשיך אל לבה של העיר העתיקה, שם שרידי הבזיליקה הציבורית ובית מועצות העיר (הבולטריון).
לאורך ההיסטוריה אשקלון הייתה עיר מסחר משגשגת וחשובה. לשיא פריחתה הגיעה בתקופה הרומית, שבה נבנו מבנים אלה. מהבזיליקה יש לפנות מזרחה, אל שרידי כנסיית מריה וירידיס. בסמוך אליה ישנו גרם מדרגות אל מרומי הסוללה הכנענית, שעליה עדיין ניצבים שרידי החומה שהקים השלטון המוסלמי-פאטימי (במאות ה-11-10). מעבר לחומות מתגלות דיונות החול שמקיפות את העיר ואת שכונותיה של אשקלון. ממערב נראים תחום העיר העתיקה וכמובן הים.
השביל ממשיך לאורך הסוללה דרומה ואחר כך מערבה, ומאפשר לאמוד את גודלה של העיר. בירידה מהסוללה מגיעים אל חוף הסלע המשקיף אל הנמל הקדום. על החוף פזורים שברי עמודים רבים. מכאן ממשיך השביל צפונה מעל קו המים בואך מבנה מוסלמי חרב, שכחול השמיים והים נשקף מחלונותיו. בסמוך אליו יש פנייה ימינה, המובילה בחזרה אל החניה.