אזור גיאוגרפי: עמק יזרעאל
משך המסלול: כשעה
אורך המסלול: כקילומטר
עונה מומלצת: כל השנה
רמות מנשה משתרעות בין מורדותיו המזרחיים של הכרמל לבין עמק יזרעאל. באזור זה נחלים קטנים רבים, היורדים אל העמק ומעשירים אותו במים ובאדמת סחף. אחד מהם הוא נחל השופט: ראשיתו בין היישובים רמת-השופט ועין-העמק, והוא מתחבר לנחל קישון. לכל אורכו נובעים מעיינות המעשירים את מימיו ויוצרים פינות חמד.
איך מגיעים: בק"מ ה-28 על כביש 66 יש שלט המפנה לפארק יערות מנשה. פונים לדרך העפר ומטפסים איתה להר גחר. ממשיכים לעבר נחל השופט, חוצים את הנחל בגשר אירי המתאים לכל סוגי הרכב וממשיכים ימינה על פי השילוט לחניון חרובים. מהחניון ממשיכים לעין אמי.
יוצאים לדרך:
תחנה ראשונה - עין אמי-חשרת: מדובר במעיין שכבה ולידו בריכת אגירה, שנבנתה בתקופות קדומות כדי לנצל את מי המעיין. בצד הבריכה חקוקות בסלע גומות משחק בהן השתעשעו הרועים בעת השקיית צאנם.
תחנה שניה – טחנת הקמח: מהמעיין יורדים לדרך עפר, חוצים אותה וממשיכים ישר בצד הגדר של קיבוץ הזורע. חולפים על יד טחנת קמח קדומה, שבה השתמשו בכוח המים כדי להפעיל את גלגל הכנפיים ולהניע את הטחנה.
תחנה שלישית – בריכת השופט: יורדים מטה אל הנחל וחוצים אותו על גשר עץ המצוי במקום. פונים ימינה במעלה הנחל וממשיכים בצידו בשביל מסודר וסלול ומותאם לנכים. בדרך עוברים ליד סכר בטון ומגיעים ל"מפלון" של נחל השופט, שלצידו בריכת מים קטנה. אפשר לחלוץ נעליים ולהשתכשך במים. חוצים את אפיק הנחל ושבים אל הרכב בדרך העפר הנמשכת ממערב לנחל.
תחנה רביעית - חוות עמק השלום: ממשיכים בדרך העפר (דרום-מערב), פונים ימינה בהתפצלות ומגיעים לעמק ירוק, המנקז את המים היורדים מן הגבעות הסמוכות. זהו עמק השלום, שנקרא בשעתו "רמת השניים". בחורף ובאביב נצבעות הגבעות בכל גוני הקשת ומתכסות בשלל פרחים: כלניות, רקפות, עיריות וריכוזים גדולים של פרחי העריוני הצהוב הנישאים על עמודי תפרחת גבוהים. נכנסים לחצר דרך שער ברזל כחול והולכים לאורך שביל, אשר משני עבריו גן מטופח. משמאל נמצא מבנה משושה לבן בעל גג רעפים אדומים, ו"מגן דוד" מתנוסס מעליו. כאן נערכים מפעם לפעם מפגשים והרצאות על-ידי יוסף והרמן, מקימי המקום. בחווה גרים אנשי "עמק השלום" - נוצרים השייכים לקבוצת "ידידי אנוש", ומאמינים כי כשתבוא הגאולה, עם ישראל הוא שיוביל מבחינה רוחנית את כל עמי העולם, ולכן בחרו לגור בארץ ישראל ולעבד את אדמתה.
מ"עמק השלום" שבים בדרך העפר שבה הגענו.
פינת הגאון בדרכים
מקור השם עין אמי - חשרת: השם "עין חשרת" ניתן למעיין בשל הדמיון לשם הערבי - עין מחסורה. המעיין מכונה גם "עין אמי" על שם אמי ברנר, בן קיבוץ הזורע, שנפל במלחמת ההתשה בגבול הצפון. במטרה להגדיל את שפיעת המעיין הורחב פתחו ונחצבה ניקבה בסלע הקירטון הלבן והרך. החציבה הקמורה והנאה נתנה למעיין גם את כינויו - "המעיין הרומי".
עמק השלום: במאורעות 1936 נפלו על משמרתם שני שומרים, שלזכרם ניטעו בעמק שני ברושים גבוהים ועל שמם נקרא גם נחל השניים, הזורם בקרבת מקום. ליד הברושים נמצא מבנה אבן, אשר שימש כמכון השאיבה של קיבוץ רמת-השופט ושאב את מימיו מעין פרור. על אחד מקירות המבנה קבוע נמצא שלט, המביא את סיפור המקום.
טיולים נוספים בסביבה: כפר תבור, עמק החולה, עין יזרעאל
מסלול זה באדיבות צופית - פורטל הצימרים, הטיולים המסעדות והאטרקציות.