לימדו אתכם שנסיעה ברכבת תיקח אתכם מנקודה אל"ף לנקודה בי"ת? אז לימדו. כי אנחנו דווקא גילינו שבין אל"ף לבית יש לא מעט נקודות ביניים שוות במיוחד. אז בלי גלונים של דלק, בלי בעיות חניה ובלי להתעצבן על נהגים אחרים - שמתעצבנים עליכם באותה המידה: הנסיעה ברכבת יכולה להיות יופי של אופציה לטיול בפסח בקרבת תחנות היעד. הנה, נסו בעצמכם.
היער האינטימי שלי | תחנת ראש העין צפון
מה שיפה ביער קהילתי הוא שמדובר גם ביער וגם בקהילתי. ואם המשפט הזה נשמע לכם מטופש, קראו אותו שוב. עדיין נשמע מטופש? פשוט בואו לבקר, כי המונח הזה טומן בחובו בדרך כלל פינת חמד מתוקה הנסתרת מעיניי ההמונים, כזו ששווה לאמץ בכל פעם שאתם באזור ורוצים לברוח מן ההמולה לשעה קלה או לחצי יום.
יער ראש העין ניטע בשנות השבעים, אבל העניין הקהילתי הגיע רק לפני כ-7 שנים, בעת שנחתמה מעין אמנה לשמירה על היער ולקיום פעילויות שונות בו, על ידי קק"ל, עיריית ראש העין, וכמובן – התושבים עצמם, שעבורם מהווה המקום ריאה ירוקה ענקית (יחסית). יש כאן אפילו "נאמני יער קהילתי" מקומיים, שעוסקים באופן קבוע בפעילויות הדרכה בקרב הקהילה ובטיפוחו של היער.
היער משתרע על פני קצת יותר מאלף דונמים, וערוץ נחל רבה חוצה אותו. כמו במקומות רבים בארץ, זהו יותר "ערוץ" מאשר "נחל", אבל בכל זאת...
כך או אחרת, היער הקהילתי הזה הוא דוגמה מצוינת לדו-קיום פורה בין עיר לבין יער הנושק לה. ואם יש בו גם נקודות תצפית שוות, אזורי פיקניק חביבים, פריחות (בעונה) וגם קמצוץ של אתרים ארכיאולוגיים – רק הרווחתם.
ועוד עניין די משמח: ביער הזה אין רק אורנים, כמיטב המסורת של פעם, אלא גם חרובים, אלות, שקדיות, ברושים ועוד. ואגב אורנים, חלק מהאורנים כאן הם אורני צנובר – מה שמבטיח התעסקות משפחתית חביבה (אם אתם מחובבי הז'אנר).
ועכשיו – המסלול תכלס: מאחר שלא הגעתם ברכב, אין לכם מה להיכנס ליער בכניסה הראשית שלו. זאת מאחר שיש גישה להולכי רכב הישר משכונת נווה אפק. הדרך הזו תיקח אתכם אל שביל חביב להפליא העונה לשם "שביל פרחי הבר" (סימון אדום, קילומטר הליכה, מעגלי. קטן עליכם). תמיד יפה פה, אבל כעת, ועד סוף אפריל, תגלו יופי של פריחות שיצבעו לכם את הנפש בשלל צבעים. את הכלניות כבר פספסנו, אבל הצבעוני, הקוציץ הסורי, העירית הגדולה והדבורנית (סוג של סחלב יפה) ינסו לפצות אתכם. הם כנראה גם יצליחו.
את תצפית הנוף ההכרחית תעשו מראש חורבת דייר, המצויה על גבעה ששקקה חיים די מזמן, בעיקר בתקופה הביזנטית. מרוב נוף היזהרו לא ליפול לאיזה בור. יש פה כמה וכמה כאלה, אגב. יש לכם ערכת קפה? אתם מסודרים.
איפה: רחוב קשת, שכונת נווה אפק. חפשו אחר שביל הגישה להולכי רגל.
הגן הבוטני שאתם לא מכירים | תחנת תל אביב – האוניברסיטה / מרכז הירידים
חשבתם שאתם מכירים כל חור בתל אביב? מבלי להישמע (יותר מדי) יהירים, אפשר יהיה להגיד שרבים מתושבי העיר כלל אינם מכירים את הגן הבוטני הנפלא והמעט-מסתורי של אוניברסיטת תל אביב. זהו גן בוטני כמו שגן בוטני צריך להיות: גם גדול, וגם כזה שמאכלס המון פינות מסתור מבודדות מהעולם. זהו מקום מצוין להיות עם (עיר סואנת) ולהרגיש בלי (עיר סואנת).
ואם יהיה לכם מזל - ולמה שלא יהיה לכם מזל? - כאשר תגיעו, אולי תהיה פתוחה מעבדת השורשים. אבל עוד נגיע לזה.
הגן הזה נוסד לפני 40 שנה, ורבים מהצמחים המאכלסים אותו נחשבים נדירים. יש פה כ-3,500 מיני צמחים, גם מהארץ וגם מחו"ל. כולה 34 דונם, אבל הוא מרגיש הרבה יותר, במיוחד לאור העובדה שהגן מציג את צמחי הארץ לפי אזורים. כך, תוכלו לדלג בקלילות בין סוואנה מדברית לבין חורש גלילי טיפוסי. כיף גדול. וכיף עוד יותר למצוא מפל סודי ומפתיע שספסל עץ מיוחד ורומנטי עד כאב שוכן לצדו. חפשו – תמצאו.
חוויה מיוחדת אחרת מציע האזור הטרופי המקורה, שמרגיש כמו הליכה ביער גשם. וביער הגשם הזה יש לכל צמח שלט עם שם. זה אולי נשמע ילדותי, אבל חלק מהשמות קורעים מצחוק ("בילברגית מאיר" היא דוגמה אחת. כן, ממש כך). ויש גם גן צמחי תבלין ומרפא, חממת דקלים מרשימה, וכאמור – מעבדת שורשים הנחשבת ייחודית גם בקנה עולמי. אם במקרה היא פתוחה, תוכלו לשוטט בין שורשים שיורדים מעליכם ורסס עדין של מים. חוויה בלתי נשכחת.
הגן, כמו הרכבת, סגור בשבתות. הוא פתוח בימים ראשון-חמישי בשעות 8:00-16:00 (החממה הטרופית עד 14:00). הכניסה ליחידים ללא תשלום. פרטים נוספים בטלפון 03-6409910.
איפה: מרחק הליכה קצר מתחנת הרכבת, משהו כמו עשר דקות. בכל זאת מתעצלים? רח' קלאוזנר, רמת אביב, מול שער 2 של האוניברסיטה (שער בית התפוצות).
היסטוריה לא מחייבת | תחנת קיסריה / פרדס חנה
אתם לא באמת צריכים אותנו כדי שנציג לכם את קיסריה. ברור שכבר הייתם פה, במסגרת כזו או אחרת. מה שכן, היום אנחנו מציעים לכם שיטוט נינוח ומאוד לא מחייב, שיטוט מהסוג שיגרום לכם לגלות דברים שלא פגשתם בפעם שעברה שהייתם כאן. כך למשל, תצוגה של עוגנים עתיקים, רצפת פסיפס באזור בתי המרחץ העתיקים, שרק מעטים טורחים לבקר בהם, סרטי ההיסטוריה "חוויית קיסריה" שמיועדים בעיקר לתיירים או התעמקות בשרידי ארמון השונית שבנה הורדוס על הים, וכיום נותרו ממנו רק רמזים קלושים (אבל כאלו שמעוררים את הדמיון, ביג טיים).
אז זוהי, אם תרצו, "קיסריה בקטנה". רוצים להגדיל? אל תפספסו את זוללי הרייטינג הידועים: ההיפודרום, שבו אגב נערכו ככל הנראה גם קרבות בין עבדים רומיים לבין חיות טרף, התיאטרון האדיר (ולא האמפיתיאטרון, כפי שמכנים אותו רבים), וכמובן – את הנמל הצפוני, שתמיד מזכיר מחוזות אחרים, עם ניחוח ים תיכוני אורגינלי.
הכניסה לגן לאומי קיסריה בתשלום. פתוח מדי יום בשעות 8:00-17:00. הנמל הצפוני פתוח גם בשעות הערב.
איפה: גן לאומי קיסריה. הכי פשוט.
הטבות | הופעה של משינה במחיר מיוחד ו-50 אחוז על מגוון הצגות בתיאטרון הקאמרי
מה עושים: רכבת ישראל מזמינה אתכם למגוון אטרקציות ברחבי תל אביב. בהיכל נוקיה תופיע להקת הרוק האגדית "משינה" בהופעה אקוסטית. ההופעה תתקיים ב-4.4, וכל הרוכשים כרטיס נסיעה ברכבת באותו היום בסכום של למעלה מ- 9 שקלים, מקבלים קוד להזנה באינטרנט, ונהנים ממחיר שווה במיוחד להופעה. ניתן לרכוש כרטיס רכבת מראש כדי להבטיח את מקומך. להזמנת כרטיסים היכנסו לאתר.
בתיאטרון "הקאמרי" נוסעי הרכבת יכולים להנות מ-50 אחוז הנחה לכל ההצגות הטובות ביותר - חברות הכי טובות, המאהב, קברט, כולם היו בניי, בית ספר לנשים, סיפור אהבה ארץ ישראל, רומן משפחתי ועוד (למעט קזבלן והמלט).
הגן הבוטני ברמת אביב משתרע על פני שטח של 34 דונם ובו תוכלו ללמוד על צמחים ייחודיים ונדירים, לראות צמחים הנמצאים בסכנת הכחדה ומגוון גדול של צמחים מיוחדים מהארץ ומהעולם.
וב"הדר יוסף" תחוו מהי חוויה אולימפית במסע אל רגעי השיא של המשחקים האולימפיים.
איפה: הגן הבוטני נמצא מול שער 2 של אונ' תל אביב, החוויה האולימפית ברח' שטרית 6 בת"א, "הקאמרי" בשד' שאול המלך 19, ת"א, ההופעה של משינה בהיכל נוקיה.
מתי: כל חודש מרץ וההופעה של משינה ב-4.4
כמה עולה: משינה במחיר מיוחד, להזמנות היכנסו לאתר הרכבת. הצגות של תיאטרון הקאמרי ב- 50 אחוז הנחה, להזמנת כרטיסים התקשרו 1700-707-990. החוויה האולימפית ב- 28 שקל, במקום 49 שקל, לנוסעי הרכבת. הכניסה לגן הבוטני ללא תשלום.
* למגוון הטבות נוספות היכנסו לאתר הרכבת