טיול יקבים דורש תכנון קפדני מראש. מומלץ להתחילו ביקב גדול ולהמשיך עם הקטנים, משום שהביקור ביקב גדול ייתן לכם את ה"תשתית" המקצועית: תזכו לסיור בין מתקני הייצור, ולהסבר שיטתי וברור על שלבי הייצור השונים. בשלב הטעימות תוכלו ליהנות מטעימה מודרכת, שתלמד אתכם איך לטעום "נכון" גם אם אינכם מומחים ליין. ביקבים הקטנים תמצאו את האנשים שמאחורי היין, ותוכלו ליהנות ממפגש בלתי אמצעי עם אנשים שהיין הוא עבורם מקצוע וגם תחביב.
שני מרכזי המבקרים המעניינים ביותר של היקבים הגדולים הם מרכז המבקרים של יקב הרי גליל, השוכן בקיבוץ יראון, ומרכז המבקרים של יקב דלתון, השוכן באזור התעשייה דלתון. יקב הרי גליל נבנה כולו כדי להשתלב בנוף הגלילי שסביבו. ממרפסת התצפית אפשר להשקיף לנוף עוצר נשימה, ואם יש לכם זמן (ונהג תורן) קנו בחנות היקב בקבוק יין ופתחו אותו ממש שם, על המרפסת. במרכז המבקרים של דלתון העיצוב כפרי יותר, אבל גם שם תוכלו לשבת על הדשא עם בקבוק יין, ולשכוח לרגע אחד את כל הצרות.
תאמו מראש
ספונטניות היא דבר נחמד, אבל פחות נחמד להגיע ליקב בוטיק במצפה בגליל, ארבעים דקות נסיעה מהיישוב הקרוב, ולגלות שבעלי היקב נסעו לשבועיים בטוסקנה. ברוב יקבי הבוטיק ישמחו לתאם אתכם ביקור וטעימות. ביקבים הגדולים הסיורים קבועים ומסודרים יותר, אך עדיין עדיף להתקשר, לוודא שמרכז המבקרים פתוח במועד הביקור ולברר מתי יוצאים הסיורים המודרכים.
לא יותר משלושה יקבים ביום
כדי שהסיורים יהיו מהנים ולא יהפכו למטלה מעיקה, אל תקבעו ביקור ביותר משלושה יקבים. עדיף להשקיע בכל יקב את פרק הזמן הדרוש להתרשמות נינוחה (אם היין טוב והאנשים נחמדים - שעה לפחות), ולא להרגיש כמו בתרגיל גדודי.
טעמתם? עכשיו לירוק!
נימוסי שולחן הם עניין יחסי. מה שבארוחה חגיגית הוא בלתי נסלח, בטעימה מקצועית הוא הכרח. אם תטעמו רק שלושה יינות בכל יקב, כבר ביקב השני לא תצליחו להבחין בין מרלו לבין שרדונה. היינן לא ייעלב אם תטעמו את היין ותירקו אותו.
איך נוהגים אחרי טעימות?
ראשית, אם תירקו את היין שטעמתם, תוכלו לנהוג. ואם אתם כמה אנשים, בחרו "נהג תורן" בכל יקב, שלא ישתה בכלל. כדאי להחליף את התורן, כדי שלא יצטרך לוותר על ההנאה שבטעימות.
היה נחמד? קנו בקבוק
היקבים הקטנים מוכרים את רוב תוצרתם ביקב עצמו, בעקבות ביקורים וטעימות. אין חובה לקנות יין גרוע רק משום שאירחו אתכם ביקב, אבל אם היין מצא חן בעיניכם, רכישת בקבוק תהיה מחווה נחמדה. אם היקב גובה תשלום על הסיור והטעימות, לא חייבים לקנות יין.
הישארו לישון
ישראל מדינה קטנה, ותיאורטית אפשר לתכנן סיור יקבים של יום אחד, אפילו בגליל. אבל למה לכם? הגליל מלא בחדרי אירוח, בצימרים ובמלונות בכל הדרגות. קחו חדר באחד היישובים או באחד המלונות, ונצלו את החוויה במלואה.
מתוך: מגזין דרך האוכל
לבחירת מגזין במתנה לחץ כאן