הישראלי הממוצע צורך רק 13 ליטר בירה בשנה - זאת לעומת חברו האירופאי שצורך 150 ליטר. עם זאת, עדיין יש דרישה בארץ לבירה איכותית ומקורית. זה בדיוק מה שעושים במבשלת בירה אלכסנדר שבעמק חפר.
בירה מייצרים מארבעה רכיבים: מים, לתת, כשות ושמרים, ומה שקובע את סגנון הבירה, טעמה וריחה הוא סוג כל אחד מהמרכיבים, המינון שלהם ותהליך הייצור השונה. סער שיינפיין ונטלי עטיה מבקרים במבשלה ולומדים על תהליך יצירת הבירה - מתחילתו ועד סופו - צפו בכתבה ותקבלו גם מספר טיפים לייצור בירה ביתית.
- למבשלת אלכסנדר מרכז מבקרים אשר פתוח לקהל הרחב, ובתיאום מראש ישמחו גם לערוך סיור טעימות.