אם מעולם לא ראיתם בית בד, אם אתם רוצים לדעת איך עושים מסיק זיתים, ואם עדיין לא השתכנעתם ששמן זית טוב לבריאות - אתם מוזמנים לפסטיבל ימי ענף הזית שיוצא לדרך בעוד כמה ימים בגליל, בגולן ובעמקים, ופותח שעריו לציבור הרחב.
השבוע סער שיינפיין ונטלי עטיה מבקרים בפסטיבל ימי ענף הזית ובמרכז המבקרים בבית הבד 'גורן'. כולם אולי יודעים שלשמן זית יש סגולות רפואיות, אבל בפסטיבל, הנערך כבכל שנה ניתן ללמוד על תהליך ייצור השמן - משלב המסיק ועד לשלביו הסופיים, ועל כל מה שישפיע על האיכויות שלו. צפו בכתבה.
פסטיבל ימי ענף הזית בחסות המשרד לפיתוח הנגב והגליל, הרשות לפיתוח הגליל, ענף הזית ומועצת הצמחים, ייצא לדרך ויתקיים השנה בתקופת מסיק הזיתים, בין התאריכים 24.10.2011 -05.11 ברחבי הגליל, הגולן והעמקים. במהלך הפסטיבל יתקיימו מוקדים רבים שיעסקו בפעילויות תיירותית, תעשייתית ותרבותית סביב ענף הזית כולל: סיורים בבתי בד, מופעים מוסיקאליים, השתתפות במסיק זיתים, שווקי איכרים, סדנאות, אטרקציות אומנותיות רבות ועוד. מוקד מרכזי של הפסטיבל יהיה בחוות חנניה בגליל, בית ענף הזית. לפרטים היכנסו לאתר- http://zait.galil.gov.il
לקראת פסטיבל ימי ענף הזית: סער ונטלי מבקרים במסיק הזיתים
מה זה בית בד, מה משפיע על טעמם של הזיתים ואיך בדיוק מייצרים שמן זית? סער שיינפיין ונטלי עטיה מבקרים במסיק הזיתים, וחווים את מה שאתם הולכים לחוות, אם תבקרו בפסטיבל ימי ענף הזית, המתקיים בסוף החודש בגליל, בגולן ובעמקים
רונה סרור
|
mako
| פורסם 18/10/11 13:47