יום חמישי שעבר, השעה תשע בערב. בכניסה למלון דירות בתל אביב כמה כלי רכב יוקרתיים עושים את דרכם פנימה לחניה. עשרה גברים ונשים בשנות הארבעים לחייהם יוצאים מהם, צועדים לתוך המלון, משלמים כמה אלפי שקלים למנהל המשמרת עבור חמישה חדרים לפי שעה ששכרו.
"היו כמה אנשי עסקים שבאו להתפרק ולהשתחרר. לפעמים יש פה גם אורגיות, אנחנו לא מתערבים. כל עוד שומרים על הסדר ולא הורסים את המקום זה לא מעניין אותנו כעובדים מה האורחים עושים בחדרים. הכי חשוב שהמלון יהיה מלא ונעשה כסף", אומר אחד העובדים במלון ל-mako. "היה מקרה ששברו פה שולחן והם ישר שילמו עליו במזומן. כל הזמן משאירים פה טיפים של מאות שקלים. הם באו לכאן מידי פעם במהלך הסגר של הקורונה ועכשיו זה עלה לכמה פעמים בשבוע. בתקופת הקורונה עבדנו סביב לשעון, יותר מאשר בימים רגילים, היה חודש שעשינו מחזור של יותר ממיליון שקל. זה מטורף לגמרי".
בזמן שבתי המלון בישראל היו סגורים וחלקם עדיין לא נפתחו, ואלפי עובדים הוצאו לחופשה ללא תשלום או פוטרו, בענף המלונות והחדרים על פי שעה המשיכו לספור את הכסף. והיה הרבה ממנו.
"במהלך הקורונה כל המלונות סביבנו היו סגורים ואצלנו הכול היה מלא", סיפר מנהל באחד מבתי הדירות בתל אביב המשכירים חדרים לפי שעה. "אנחנו לא מוגדרים כמלון אז באו לכאן מאות אנשים מידי שבוע. החל מרופאים שרצו להתאוורר מהעבודה בבתי החולים, דרך גברים בוגדים שלא יכלו להישאר בבית, זוגות חרדים, מנהלים בחברות היי-טק ומה לא. אנשים חיפשו איפה לשחרר לחצים ולהשתחרר מהסגר, לברוח לכמה שעות מהמציאות הקשה של הקורונה. בימי השגרה אני לא זוכר כזה ביקוש לחדרים וטלפונים שלא מפסיקים לצלצל. האתר שלנו היה מפוצץ בהזמנות. כשלא עמדנו בביקוש הפנינו למקומות אחרים כדי שגם הם יתפרנסו".
ענף החדרים לפי שעה גלגל כאמור בזמן משבר הקורונה מחזורים של עשרות מיליוני שקלים בחודש. על פי הערכות שונות חלה עלייה של 300 עד 500 אחוז בביקוש לחדרים לפי שעה והכמויות הגבוהות הללו נשמרו עד היום. בנוסף לזה, לא כולם מצהירים על ההכנסות מהענף לרשויות מס ההכנסה מה שהופך את ההשקעה בתחום למשתלמת ביותר
בחודשים האחרונים כמה מלונות דירות ובעלי וילות שיפצו ושידרגו את המקום כדי למשוך אליהם לקוחות רבים. להכות בברזל כל עוד הוא חם. אם זה בבניית בריכות, רכישת מיטות, התקנת מזגנים ומכשירי טלוויזיה חדשים. מדובר באלפי חדרים הממוקמים בתוך בנייני דירות במרכז הארץ ובאזור השרון, חיפה והקריות ובתוך וילות וצימרים מפוארים לרוב בתוך מושבים. בחדרים ניתן למצוא לרוב תוספות מפנקות כמו ג'קוזי, סאונה, בריכה, ספא, שתייה קלה, בקבוקי יין וגם שירותי מוסיקה רומנטית.
לפי בדיקה שערכנו, מחירי החדרים נעים בין 50 שקלים לשעה ועד ל-500 שקלים לשלוש שעות. הכול תלוי באיכות החדרים והשירותים המפנקים שהם מציעים לאורחים.
"לא האמנתי שהקורונה תסדר אותי כלכלית"
"בתקופה הקורונה לא העלינו מחירים בגלל המשבר", סיפר בעל צימרים המשכיר חדרים לפי שעה באחד הישובים בנגב. "באים לפה זוגות בוגדים, אבל לא רק. באו לפה גם המון זוגות נשואים שרצו לנקות את הראש כמה שעות מהמשפחה והילדים ולהיות לבד באווירה אינטימית ורומנטית. היו כאלה שעשו פה מסיבות רווקים קטנות וכאלה שהשתוללו יותר עם כמה נערות ליווי וצעירות שהביאו איתם. הביקוש היה גדול במאות אחוזים מהרגיל. עד היום הטלפון שלי מצלצל כל כמה דקות ואני מקבל עוד הזמנה. אנשים מאוד לחוצים, אילת יקרה להם, אין נופשים זולים בחו"ל, אז באים אלינו להירגע".
"כשהמלונות היו סגורים אנחנו חגגנו", חשף יובל מחיפה, בעל בניין דירות המושכרות לפיה שעה. "יש לי עובדים קבועים שעבדו בניקיון החדרים וכמנהלי קבלה. הכל תקתק כמו שעון. בהתחלה היו חששות שאנשים לא יבואו אבל אחרי כמה ימים הייתה הצפה של טלפונים מלקוחות ששאלנו אם אנחנו עובדים ובאו לפה. היו כאלה שהיו שעה, שלוש ואפילו שמונה שעות ויום שלם".
"חשבתי שתהיה לנו נפילה, שנתרסק כמו בתי המלון, אבל לשמחתי חוץ משבועיים ראשונים העסק עבד פה כל הזמן. היו יותר הזמנות מכמות חדרים ונאלצנו לדחות אנשים לכמה ימים. אני מקווה שרק ימשיך ככה. לא האמנתי שהקורונה תסדר אותי כלכלית", סיפר בעל צימרים של חדרים לפיה שעה מאזור הדרום. "בארבעה חודשים עשיתי כסף שלא הייתי עושה בשנה וחצי".