כשהתחילה הקורונה והסגרים השונים אילצו את המלונות לסגור שערים ולחשוב על דרכים יצירתיות להסתדר בתקופה המאתגרת, לא מעט בתי מלון קיבלו אנשים שחיפשו להתארח, או יותר נכון לגור, לטווח ארוך. קראו לזה "העתקת מגורים", ומי שרצה יכל לשנות את מקום מגוריו ולהתארח במקומות שלא קיבלו באותם הזמנים אורחים מזדמנים.

כעת, אחרי כשנה וחצי מתחילת הקורונה, כשנראה שהסגרים מאחורינו, מסתבר שבתי המלון ולא מעט אנשים התאהבו ברעיון של המגורים הארוכים, ולא מעט אורחים זנחו את הדירות הפרטיות שלהם וממשיכים לגור במלונות השונים גם בימים אלה. ניסינו להבין למה הפתרון הזמני הפך לטרנד? רמז: כולם מתגוררים בבתי מלון בתל אביב. 

"זה כמו בחופשה"

ינאי, בן 31, מתעסק בהייטק ופיתוח אפליקציות הגיע מחיפה לגור במלון קראון פלאזה. "אחרי כמה חודשים מתחילת הקורונה, החלטתי לעשות שינוי, לעזור את הכרמל ולצאת להרפתקה בעיר הגדולה. כמפתח אפליקציות אני יכול לעבוד למעשה בכל מקום. היום אני סוגר כמעט שנה במגורים בבית מלון. בהתחלה התגוררתי במלון 'קראון פלזה' על הטיילת בתל-אביב ובשלושה חודשים האחרונים עברתי למלון 'קראון פלזה סיטי סנטר' בעזריאלי."

קראון פלזה תל אביב סיטי סנטר (צילום: אסף פינצ'וק)
צילום: אסף פינצ'וק

קראון פלזה תל אביב סיטי סנטר (צילום: אסף פינצ'וק)
צילום: אסף פינצ'וק

הלינה במלון עולה לינאי 6,100 שקלים  בחודש. "המחיר כולל חדר עם נוף לעיר, כניסה למתחם הכושר של הולמס-פלייס בעזריאלי. מי שרוצה להוסיף ניקיון חדר משלמים פר ניקיון כ-200-250 שקלים."

למה אתה עדיין גר במלון?
"קודם כל זה נוח, המיקום בלב העיר מושלם לעבודה שלי, לפגישות ולקניון עזריאלי. תוסיף לזה שאין לי עוד הוצאות או צורך להעביר כתובת מהצפון. כל התשלומים כלולים בתוך העלות החודשית."

מה התוכניות להמשך?
"רק לאחרונה חידשתי חוזה לעוד חצי שנה קדימה. לאחר מכן נראה מה הלב והראש אומרים."

מה היתרון בלגור בבית מלון על פני מגורים "רגילים"?
"אני לא צריך לשנות כתובת בתעודת זהות, לא צריך להתעסק עם רשויות ותשלומים, יש לי יכולת להזמין לחדר או לרדת לארוחות הבוקר, לבקש ניקיון לחדר, וכמעט כל דבר שאני רוצה כמו בחופשה."

מה מגלים על מלונות שכמתארחים בהם כל כך הרבה זמן?
"שעבודה עם אנשים סביב השעון זה לא קל ועבודה בבית מלון זאת דרך חיים ורצון של אנשים לארח ולעשות טוב לאנשים אחרים."


"אני גרה כאן מעל שנה ולא מתכוונת לעזוב"

חנה אדלר, בת 59, התגוררה עד לפני כשנה וחודשיים בדירה שכורה בתל אביב. לאחר שב-spot החלו לאפשר לינה לטווח ארוך, חנה החליטה שהסידור במקום מתאים לה ומאז היא ישנה בחדר בהוסטל שנמצא בנמל.

"אני משלמת 3,300 ש"ח לחודש וזה כולל ניקיון והחלפת מצעים פעם בשבוע, לא כולל אוכל", היא אומרת. "זה הכי נעים ומשתלם לי כלכלית. המיקום של הספוט מדהים בעייני ואין לי כרגע כוונה לעזוב". 

חנה אדלר (צילום: באדיבות המצולמת)
צילום: באדיבות המצולמת

ספוט הוסטל (צילום: הדר דופלט ובן רוטשטיין)
צילום: הדר דופלט ובן רוטשטיין

מה היתרונות של לגור במלון על פני מגורים "רגילים"?
"תמיד יש חברה, אני אף פעם לא לבד. ואם אני רוצה קצת לבד אני פשוט הולכת לחדר שלי."

מה מגלים על מלונות שכמתארחים בהם כל כך הרבה זמן?
"עכשיו אני יודעת איפה המחסן של ציוד השינה, אם חסרה לי כרית."


"לא כל אחד זוכה להכיר ככה אנשים צעירים"

מיכאל נחמיאס, מתגורר במלון 'סנטר שיק' בכיכר דיזינגוף, מבית רשת אטלס. "אני מנכ"ל של חברה בן 66", הוא אומר. "גרתי לפני בשכונה הצפונית של תל-אביב. עברתי למלון לפני למעלה מ-8 חודשים ואני משלם 5,000 שקלים בחודש עבור שכירת החדר."

מיכאל מציין שהקונספט של המגורים במלון נוחים לו והוא מתכוון להישאר עוד זמן רב, אם המלון יאפשר זאת. "היתרון במלון זה שמנקים את החדר פעם בשבוע ואם יש צורך תמיד עומד לרשותך צוות. אין ארנונה, אין מיסים, יש מים חמים ובידור."

סנטר שיק (צילום: שרית גופן)
צילום: שרית גופן

סנטר שיק (צילום: שרית גופן)
צילום: שרית גופן

מה היתרון בלגור בבית מלון על פני מגורים "רגילים"?
"לא כל אחד זוכה להכיר אנשים צעירים, בעלי מקצועות מעניינים ואנשי היי טק שמכבדים אחד את השני."

מה מגלים על מלונות שכמתארחים בהם כל כך הרבה זמן?
"הגילוי העיקרי שלי על המלון הוא הצוות. מהמנקה ואיש התחזוקה ועד הקבלה, אלה אנשים שאני בוחן כבר תקופה ארוכה ולעולם לא תראה אצלם חוסר סבלנות."