איך אתם מעדיפים להתחמם בחורף? עם תה קינמון? עץ הדרים בקמין? טמפרטורה של 40 מעלות בג'קוזי? או שמא קערית מרק עדשים? יש הרבה דרכים לצלוח את החורף בשלום, ולחמם את העור והקרביים, מבחוץ ומבפנים. לכבוד העונה הקרה, זה הזמן לחופשה ישראלית, המקדשת את טמפרטורת הגוף ומציעה את כל המוטיבים לחימום הגוף והנפש. אלה הן חמש הצעות המייצגות את כל הטוב שיש בפנים כשקר שם בחוץ.
סגריר בסטייל
מלון אדמונד, ראש פינה
האווירה הכפרית שאופפת את המושבה ראש פינה, היא קדימון מחמם לב למלון הבוטיק אדמונד שיש לו סטייל בורגני מחייב כהומאז' לברון. במלון הבנוי אבן, 66 חדרים מעוצבים וגודלם תורם לחמימות כמו גם קולקציית הגוונים הבהירים שבחדר.
המבנה, דמוי האות ח', מקיף חצר פנימית ובטבורה בריכה המחוממת כל ימות השנה ולצידה ג'קוזי ספא גדול, המבעיר את הנשמה בימים של קור גלילי חודר. באותה קומה נמצא גם הספא, המקום האולטימטיבי לבילוי חמים ונעים. תפריט הטיפולים מגוון, הצוות שירותי ותמיד אפשר לפקוד את הסאונה היבשה או הרטובה כדי להפשיר את תאי הגוף. גם חדר כושר יש במתחם, קצת פעילות גופנית מעולם לא הזיקה והיא גם תגרום לכם להזיע באופן טבעי ובריא.
החללים הציבוריים ובהם הלובי ובר "לורנס", מעוצבים באלגנטיות. פרטי הריהוט יובאו מאיטליה והודו, ומשרים נינוחות מרגיעה, ועם הקמין הדולק בימות החורף הצוננים, אין כמו להתפרקד בערב על גביע קוקטייל, לעלעל בספר מהספרייה ולשכוח את העולם החיצוני. דרך נוספת להתחמם היא באמצעות יין וחובבי המשקה מוזמנים להשתתף בסדנה בחדר היין של המלון ולהתחמם מבפנים.
האירוח מותאם למבוגרים (גילאי 14 ומעלה) ומבוסס על חצי פנסיון. הארוחות מוגשות במסעדת ויקטוריה ויש בהן דגש על קולינריה מוקפדת ואיכותית, עם חומרי גלם גליליים וקריצה אירופאית. ההגשה אסתטית במיוחד, המגוון עשיר וכך גם הטעמים.
>> לפרטים נוספים היכנסו לאתר המלון
> התארחנו במלון אדמנוד וזה מה שחשבנו עליו
ישן וחדש
מלון ניאה, שבי ציון
לא כולם זוכרים, אבל פעם, טרום עידן המלונאות המודרני, נפשו אזרחי ישראל בבתי הארחה, מעין אכסניות, בסיסיות ופשוטות למדי, בקרבת הטבע. מלון ניאה במושב שבי ציון, "בית חווה" לשעבר, עשה מהפך ואת הסגפנות החליפה נהנתנות שיודעת פרגון ופינוק עצמי מה הוא, והחדש משתלב בישן בהרמוניה. המלון שוכן בשטח מרשים של 25 דונם, וכולל 74 חדרים מסוגים שונים, בשלושה אגפים, חלקם שופצו אחרים חדשים.
הדובדבן הן הווילות, זוגיות או משפחתיות, בעלות מרפסת רחבה ובה בריכה פרטית מחוממת בחורף, אלטרנטיבה למי שמעדיף לטבול בנפרד. ההארד קור של החורף הוא מתחם הספא שמשתרע על שטח נרחב, והוא חמים ומואר ומתאים לבילוי של שעות. לסיפתח יש סאונה יבשה ובריכה מחוממת גדולה סביבה מיטות שיזוף. יש גם בריכה נוספת קטנה וחמה יותר, מיועדת לטיפולי מים, כנראה המלון היחיד בארץ המציע טיפולים כאלה כגון וואטסו.
תפריט הטיפולים מגוון, ולפני, אחרי או תוך כדי הבילוי, מומלץ להתרווח בטרקלין לבחור חליטה בפינת התה, מתוך שורה של טעמי טבע, ולנשנש עוגיות ופירות בשלווה. באמצע ינואר יקבל הספא ריענון קוסמטי – יש למה לצפות, וככלל הוא פתוח גם לקהל הרחב לימי כיף מפנקים. טוויסט אחר יקבל תפריט המסעדה בדגש על מנות חורפיות, חומרי גלם עונתיים ועוד.
האירוח בניאה כולל חצי פנסיון והוא ייחודי בהגשה ומדי יום בצוהרי החורף, יש לצד הצ'ק יש עמדת מרקים מהבילים (12:00-17:00). ימי החורף נוטים להשאיר אותנו בבית עם התה והלימון והספרים הישנים, וכך גם האורחים של ניאה באים לנוח, להתרחק, ליהנות מהשקט. המיקום סמוך לחוף הים, אולי נדמה כמו קלאסיקה של קיץ, אבל יש משהו מרגש במערבולת החורף כשהוא שוצף וסוער, כי קר בחוץ אבל חם ונעים בפנים.
>> לפרטים נוספים היכנסו לאתר המלון
> התארחנו במלון ניאה וזה מה שחשבנו עליו
תמונה אימפרסיוניסטית
מלון פרא, רמת הגולן
אחרי שבמשך שנים עמד נטוש, מתקלף ובודד, כאילו הזמן קפא סביבו, זכה בית המכס הצרפתי בגולן לחיים חדשים. עברו ההיסטורי ויופיו לא חמקו מעיני היזמים, ולפני למעלה משנה, לאחר תהליך שימור מוקפד ברזולוציה מעמיקה, הוסב למלון בוטיק יוקרתי. המיקום, בטבע הפראי של רמת הגולן, מסגיר פוטנציאל לחורף קשוח, אבל הפסיליטיז שהותאמו לו, מציגים היפוך גמור למגמת מזג האוויר הקיצוני המאפיינת את הרמה.
באתר ההיסטורי, ארבעה מבני קבע, ובתוך הלייאאוט נעשתה חלוקה ל-27 חדרים וסוויטות, לובי, מסעדה וספא שבחורף הוא מפלט ממיס. בשבעה מהחדרים יש אמבטיות חיצוניות פרטיות שהן פינוק של ממש. בספא, סאונה יבשה ורטובה וחדרי טיפולים בדגש על הקשבה לצרכי האורח. לאחרונה הוסיפו חליטות תה ייחודיות המותאמות למצבי רוח ולחיבור לטבע מבית PUKKA – דרך נוספת להרגיש חורף באוויר.
בחיק המבנים נחה בריכת אינפיניטי מחוממת עטופה בזלת וסמוך לה ג'קוזי ספא מושלם הצופה אל הנוף ומעלה אדים מהבילים מרנינים. המתחם עטוף צמחיה מטופחת ופינות ישיבה יפהפיות מחומרים טבעיים המתמזגים בחן עם הסביבה. מרתף היין הוא גם נקודה להעלות את חום הגוף, ומדי יום נערכות טעימות יין מלוות בפלטת גבינות.
גם בפאן הקולינרי יש שיח עם הטמפרטורות הנמוכות, ומסעדת המלון פעילה כל היום (גם לאורחים מבחוץ), מציעה שלוש ארוחות ותפריט עונתי עם חומרי גלם טריים ומנות מותאמות אקלים שחלקן יוצא מהטאבון הלוהט, ויש מרקים, שימוש בהדרים מהבוסתן ועוד. בר המלון אשר בסלון הקבלה, מציע גם תפריט צהריים נשנושי ובו גם מרקי חורף מתחלפים. אבל חורף זה הכי מדורה ובשטחי המלון יש שלוש עמדות אש שנדלקות לקראת שקיעה, מפיצות אור רך וחום מלטף, ממגנטות אורחים ומשמחות כל תא בגוף.
>> לפרטים נוספים היכנסו לאתר המלון
> התארחנו במלון פרא וזה מה שחשבנו עליו
הכל כלול
גורדוניה, מעלה החמישה
יש מלונות שהחורף הוא הטיימינג המושלם לבילוי, ומלון הבוטיק גורדוניה עונה על ההגדרה ומעניק חוויה יוצאת דופן. המיקום, בלב הרי ירושלים, מרמז שהטמפרטורות יכולות להתאכזר לגוף האדם, אבל הפינוקים הרבים מפשירים יחסים ומקרבים לבבות. כללי הקונספט קובעים שברגע שנכנסים בשערי המתחם, אין לאן ללכת וגם לא צריך כי יש כאן הכל.
השוס הן 27 סוויטות הורסות, עם חצרות פרטיות ובהן בריכות מחוממות או האטאב מעץ, מעליהם מסתלסלת עננת אדים מפתה. בכמה מהיחידות יש גם וגם כולל סאונה – שלמות חורפית. באוקטובר נחנך מבנה חדש בן 40 חדרים ובקומת המסד יש להם בריכות פרטיות, לכל היתר בריכה מרכזית מחוממת, בלב המתחם, מול נוף הורס. מצדה האחד האטאב גדול שעושה נעים בגוף, ובשני סאונה דמוית חבית ענקית לחמוק מהצינה. האטאב נוסף ניצב בסמוך למבנה החדש, כדי לא להרחיק לכת.
גם ספא יש במלון, וחדרי הטיפולים פזורים בין כמה מבנים וגם זה לנוחות מקסימלית שכן הסוויטות פזורות על שטח רחב, שופע צמחייה נאה, עצי פרי ומדשאות. יש גם חדר כושר צנוע, להעלות את טמפרטורת הגוף בכיף. הקבלה הלאונץ' והמסעדה שוכנים בצוותא בחלל אחד. במרכז עמדת קבלה, ספות רביצה כיפיות נחות מול חלונות הזכוכית שמכניסים פנימה את היופי ובשאר פזורים שולחנות המסעדה החלבית הפעילה כל היום בגרסה אלגנטית של 'הכל כלול'.
לצד הצ'ק אין תיהנו מקבלת פנים של דרינק או ארוחה קלה המוגשת בצהרי היום. בערב הארוחה משובחת במיוחד, וכוללת דגים, פסטות נפלאות וקינוחים מושחתים, ובבוקר מזנון יצירתי עשיר ואסתטי. בין לבין יש תמיד שתיה חמה, עוגיות ויין חופשי, ואפילו בחדרים תמצאו מיני בר מפנק, מלא בהתאמה להעדפותיכם. החורף הוא שעתו היפה של המלון, ומדי יום רביעי מתקיימות הרצאות ויש חבילות משתלמות.
>> לפרטים נוספים היכנסו לאתר המלון
> התארחנו במלון גורדוניה וזה מה שחשבנו עליו
אורבניות מחבקת
וילה בראון, ירושלים
בירת ישראל ידועה באקלים חורפי מקפיא, סיבה מושלמת לנופש עירוני, שבו טמון גם סיכוי קל לתפוס פתיתי שלג, ולו פעם בשנה. ההימור גדול, אבל לא דמיוני, ואם כבר "להסתכן" אז ווילה בראון היא היעד שלכם. המלון שוכן במבנה אבן היסטורי, עתיר קשתות ויפהפה, שהוקם בתקופה העות'מאנית ונחשב מבנה אייקוני בולט בנוף הירושלמי הצנוע. בעליו, רופא יהודי, נהג לארח את האצולה החברתית של העיר כך שקירות האבן ספוגים בסיפורים ואירועים. אחרי הפסקה של כמאה שנים, חזר הצבע לווילה ואיתו גם האורחים, לא לפני הליך שימור קפדני ותוספת שתי קומות.
כבר בכניסה מתקבלים בגן התה – חצר ירושלמית נאה עם פינות ישיבה כיפיות, צמחייה עוטפת ועציצים פורחים. מעבר לדלתות הזכוכית לובי שמשמש גם כחלל לארוחת הבוקר, ובנוי כוכי אבן עם וילונות קטיפה אדומים המוסיפים חמימות לאווירה. בחלל המרכזי קמין עצים, סמל המאבק בקור הירושלמי, שעושה את העבודה יופי.
המבנה חובק 24 חדרים הפזורים בין שלוש קומות. בעליונה מרפסת עם מיטות שיזוף וג'קוזי קטן, שמתמלא לפי הזמנה, ובין כל זוג אורחים גם מנקים ומחליפים את המים. באותה קומה גם חדר טיפולים זוגי בודד ועמדת שתייה חמה, קפה וחליטות תה, הזמינה לאורחים כל היום. לבר המלון הממוקם במרתף, מבנה קשתי האופייני לאדריכלות העות'מאנית ועיצוב בגוונים חמים. הוא פתוח מדי ערב ואין כמו כוסית אלכוהול להרחיב את כלי הדם.
אחר הצהריים מתקיימת בלובי קבלת פנים עם כל מה שהגוף זועק לו ביום חורף קר: תה, ערמונים, יין, מתוקים, מרק, סחלב וכד'. הקולקציה מתחלפת, אבל המסורת נשמרת. באותו חלל מוגשת ארוחת בוקר א-לה קארט באווירה סלונית מיוחדת, ובמלון אין ארוחת ערב.
אם חשקה נפשכם בסעודה הגונה, המלצת המלון היא "זוני" – ביסטרו השוכן בקומה שנייה במדרחוב התוסס, ומשקיף על ההתרחשות. בתפריט המגוון תמצאו מרקים, סלטים וכריכים לפתיח, פסטות, בשרים ומיני דגים לעיקריות וליין קינוחים עתיר חמאות ופחמימות. האווירה נהדרת והשירות נפלא והטיול בצינה הירושלמית, יעשה לכם כיף לחזור לחמימות במלון.
>> לפרטים נוספים היכנסו לאתר המלון