שאלה שמעסיקה נוסעים רבים השוהים בביקורם בבתי מלון בחו"ל, היא האם משתלם להזמין חדר במלון לשינה בלבד, או שכדאי להוסיף גם ארוחת בוקר (Bed & Breakfast).

לאחר ששהיתי בכמה מאות מלונות ברחבי העולם, כשבחלק מהמקרים הצמדתי לשהייה – בין מבחירה ובין אם לא – גם ארוחת בוקר, ואני יכול לומר שיש לי לא מעט ניסיון בנושא. אז הנה שני הסנט שלי בעניין.

הכתבה פורסמה במקור באתר המתמידים

>> לעמוד הפייסבוק של המתמידים

לדעתי, אם תחפשו תשובה עקרונית לשאלה הזאת, הייתי אומר שהתשובה היא לא. בדרך כלל, עדיף להזמין שהות בחדרי מלון בחו"ל ללא ארוחת בוקר נלווית, ולשלם רק על החדר. כלומר, מניסיוני, ברוב המקרים, ארוחת הבוקר פשוט אינה משתלמת.

ורק כדי להדגיש, אני לא מדבר כאן על שהות בחדר מלון למטרות נופש ו"בטן-גב", שעליה חלים חוקים משלה. בשהייה שכזו הרעיון הכמעט בלעדי הוא לנוח ולהתפנק כמה שיותר, ולכן שם ההמלצה שלי בהרבה מקרים תשתנה. אני מדבר כאן על שהות במסגרת עסקית או תיירותית רגילה, שבמסגרתן עולה השאלה הזו ביתר שאת.

למה לא להזמין ארוחת בוקר במלון?

  1. השיקול הראשון הנו שיקול העלות. בדרך כלל ארוחות בוקר במלונות הנן תוספת יקרה מאוד שלא לומר מופקעת למחיר הבסיס של השהות, ויכולה להאמיר לכמה עשרות דולרים ליום, במלונות היוקרתיים. לשם המחשה, במלונות רבים ששהיתי בהם, תוספת ארוחת הבוקר היתה בסביבות 20-40 דולר ליום. יחס התמורה למחיר פשוט לא שווה את זה.
  2. ארוחות הבוקר במלונות הן בדרך כלל בשיטת בופה (Buffet) – אני מוצא שבופה, על אף שנשמע טוב בתיאוריה, במציאות הוא לא ממש מוצלח. הבופה כולל אמנם מבחר עשיר של אפשרויות אבל לעתים יש דבר כזה יותר מידי. והעניין הוא שבחלק מהמקרים כל מנה בפני עצמה בבופה היא פשוט נחמדה, ורחוקה מלהיות "וואו", וככה יוצא שאמנם יש מבחר גדול, אך זהו מבחר גדול של מוצרים בינוניים. האלטרנטיבה היא ארוחת "א-לה קארט" שהיא ארוחה לפי תפריט, כשכל האפשרויות "פתוחות", אך היא הרבה יותר נדירה בבתי מלון וממילא היא כבר מתקרבת לארוחה רגילה במסעדה או בית קפה.
    בופה במלון (צילום: shutterstock by Jade ThaiCatwalk)
    בופה - לרוב מדובר בהרבה אוכל אבל באיכות בינונית | צילום: shutterstock by Jade ThaiCatwalk
  3. במרבית המקרים לא צריך יותר מאשר לתפוס משהו קליל בבוקר – אני לא מאלה שאוהבים לתפוס ארוחה שלמה בשעות הבוקר. זה עושה לי לא טוב לשאר היום, יוצר כבדות, לא "יושב" טוב, ובכלל, אין כמו קופסת יוגורט קטנה או קערת קורנפלקס, לצד הקפה של הבוקר. לא צריך יותר מזה בלאו הכי.
  4. הזמן בבוקר "יקר" יותר – שעות הבוקר עבורי הן גם שעות יקרות יותר, משום שאני מעדיף לעבוד ככל הניתן מוקדם יותר, כדי להפיק את המירב בשעות הריכוז "הטובות". מבחינתי לשבת ארבעים וחמש דקות בחדר האוכל במלון עלול להיות בזבוז זמן מיותר. כדאי גם לקחת בחשבון מבחינת שיקול הזמנים, שהרבה מהמנות הקיימות בבופה אינן מספקות, ואם רוצים למשל ביצים עשויות לפי דרישה, נדרש להמתין להכנה במקום, שעלולה לקחת גם כרבע שעה-עשרים דקות בשעות השיא.
  5. בתי הקפה והמסעדות שבחוץ הן חלק מהחוויה – בעת נסיעות תיירותיות יותר, למשל שהות של ארבעה ימים באמסטרדם או שיקאגו, לעתים מציאת בתי הקפה המגניבים והמסעדות הפינתיות, שמגישות מנה איכותית לנשנוש בוקר היא חלק מהחוויה עצמה. לשם המחשה זכורה לי היטב פעם שבה אשתי איתרה בית קפה שווה במיוחד באמסטרדם, בו אכלנו מקושקשת חמאתית על פרוסת טוסט מחמצת קריספית עם פרוסות אבוקדו. זה היה מעדן. ודוגמה נוספת להמחשה, אין כמו לתפוס בגט חם מאיזו מאפייה קטנטנה מתחת למלון בפריז, ולהעלות לחדר לצד חמאה, ריבה ושתי כוסות קפה הפוך.

למה כן להזמין ארוחת בוקר במלון?

  1. אחת הפעמים הבודדות שהייתי אולי שוקל בחיוב לשריין ארוחת בוקר במסגרת ההזמנה במלון, היא כאשר אני נמצא ממש "בלו"ז" עם קבוצת אנשים, שאני לא יכול לסטות מהלו"ז מילימטר. למשל, אם אני יוצא עם קבוצת אנשים לסיור כלשהו. הלוגיסטיקה והתיאומים שיידרשו אם נבחר שלא לאכול את ארוחת הבוקר במלון מורכבים למדי, ולכן במקרים כאלה כבר עדיפה ארוחת בוקר במלון.
  2. כשמדובר בארוחות בוקר שוות במיוחד, עם תוספת מחיר נמוכה יחסית – מקרה נוסף שהייתי שוקל בחיוב להוסיף ארוחת בוקר לשהייה במלון היא במלונות בוטיק מיוחדים, עם מספר מצומצם של חדרים, בהם קיימת למטה מסעדה המגישה ארוחות בוקר מופתיות, וכאשר תוספת המחיר לארוחת הבוקר אינה גבוהה יחסית. במקרה כזה סיכוי טוב שאקבל ארוחת בוקר ברמה איכותית מאוד, במחיר משתלם.

  

 הכותב הינו נוסע מתמיד באל על במעמד פלטינה וטס כבר 15 שנים בעולם. באתר שפתח - "המתמידים" הוא משתף מהניסיון והידע שצבר בנסיעות שלו.