פסח הוא חג של יין, לא רק בגלל המצווה לשתות 4 כוסות בליל הסדר, אלא גם בשל החופש בחול המועד בשילוב האביב והפריחה שיוצרים ביחד את התנאים המושלמים לצאת לנפוש ביקבים. החלטתי להמליץ על חמישה יקבים שפתוחים בחול המועד, יקב אחד כנגד כל כוס של חג הפסח, ועוד יקב שנזכה לקצת נחת בחג. כל אחד מהיקבים מסמן מגמה ושיטת עשייה שונה, ניתן לראות זאת ביין וגם בדרך האירוח בפסח.
יקב הרי הגליל: טבע, פיקניק והרבה יין
סמוך לקיבוץ יראון הוקם בשנת 2000 יקב הרי הגליל. מאז הוא עבר כמה גלגולים, כולל הפיכתו ליקב בר-קיימא, שותפות עם יקב רמת הגולן ועוד מגוון שיתופי פעולה. מעבר לכך, היקב ידוע בחצר האחורית שמשקיפה לגליל, בה תוכלו ליהנות מאירוח בסגנון פיקניק מפנק לכל המשפחה. יחד איתו תוכלו לטעום מגוון סוגי יין, לצאת לסיור במתחם היקב בזמן שדיג'יי ינגן במהלך כל היום.
יינות מומלצים
כרם הסלע סירה – לאחר תקופה ארוכה בה מרבית יינות היקב היו בלנדים (ממסכים), היקב החל ליצור יינות זנים תחת שמות הכרמים. הסדרה זוכה להצלחה גדולה אך הבולט מבין כולם הוא כרם הסלע, על שם הכרם בסמוך לקיבוץ מלכיה בו נטעו ענבי הסירה. הענבים עברו תסיסה במכלי נירוסטה והתיישנות של 18 חודשים בחבית עץ. יין עוצמתי ועז, בעל ארומות של וניל, פירות יער ופלפל שחור.
בנוסף מומלץ לא לוותר על היראון הלבן שמיוצר בכמויות קטנות שנחטפות ועל האלון והאלה, שעלותם 60 שקלים ונותנים תמורה מדהימה.
מתי? כל זאת בימים ראשון ושני (9-10 לאפריל) בשעות 10:00-17:00
יקב טרה נובה: אירוח חם בסמוך למעיין צונן
פירוש השם טרה נובה הוא אדמה חדשה, והוא מספר את תהליך ההקמה של היקב בשנת 2006 בישוב כנף. בכניסה לישוב תראו את שלט היקב שמהווה גם נקודת סלפי מפורסמת, משם תכנסו לאווירת טבע, רוגע והרבה יין. רוני כהן ארזי היא הייננית החדשה יחסית של היקב, במידה ותפגשו בה זכיתם. מעבר להבנה העמוקה ביין, החיוך והאירוח החם, היא חתומה על היינות הלבנים/רוזה של היקב (היינות האדומים שלה יושקו בקרוב ויש למה לצפות).
ליד הכרמים, במושב מגדלים מגוון פירות יער שבעונה בחודש מאי, וניתן לתאם קטיף עם ילדים. היקב יהיה פעיל בחול המועד, ומוסיף לתפריט אופציות של מנות כשרות לפסח. המלצה אישית לחובבי המעיינות: קיים מעיין מדהים (מעיין כנף) בסמוך ליקב, נסיעה קצרה ותגיעו לפינת החמד להתרעננות.
יינות מומלצים
רוזה גלעד – רוזה מענבי שיראז, מרלו וקברנה סוביניון, רוזה יבש ארומטי ומרענן, חומצה בדיוק במידה, מתאים במיוחד לימים החמים. אם אתם הולכים למעיין כנף אחרי היקב, זה היין שיתאים לחוויה בצורה מושלמת.
שחף – לבן מענבי סוביניון בלאן – שיטת העשייה והאזור מוציאים מהענב ארומטיות ופירות טרופים. יין יבש, חד ולא מתחנף.
יקב ג'וליה: יינות עולם ישן בגליל
יקב ג'וליה הוא יקב משפחתי שהוקם על ידי אב ובנו, ג'ורג' וענאן עראף. היקב החל בנטיעות בגליל בשנת 2009, בין חורשות פסטורליות והרבה טבע. הגפנים גדלות על קרקע מסוג טרה-רוסה העשירה בברזל, ללא השקיה פרט למי גשמים. התוצאה: יינות בעלי אחוז סוכר ואלכוהול גבוה. היקב אינו כשר ופתוח בימים שני-שבת בשעות 10:00-18:00, כולל חול המועד. לכבוד הפסח יהיה אירוח בכל הימים בשילוב גבינות ממחלבה מקומית ושמן זית שמופק במקום. חובבי הטיולים ישמחו לשלב ביקור במצודת מונפורט ובנחל כזיב הסמוכים, בבילוי שמתאים לכל המשפחה.
יינות מומלצים
מרלו – 100 אחוז מרלו מכרם ברעם שמבטא את הטרואר הגלילי, יושן שנה בחבית אלון. כעת משווקת שנת בציר 2021,עם ארומות של פרי בשל, גוף מלא וסיומת ארוכה.
רוזה – רוזה שעשוי מענבי מרלו, בתוספת ענבי סוביניון בלאן (הופך את היין לקליל ונותן לו חומצה נעימה). הענבים מגיעים מכרם בן זמרה, והיין בעל ארומות של תות ורימון, קליל, נעים ומתאים לימים החמים.
שאטו רמו: התחדשות ומגוון
יקב שאטו רמו הוקם בשנת 2012 על ידי רמו בן שושן שהתמחה בגידול פטריות. היקב ממוקם במושב חוסן בגליל בנוף מדהים. סגנון העשייה ביקב משלב עולם חדש ועולם ישן וניתן למצוא יינות במגוון סגנונות. לאחרונה היקב עבר שיפוץ ופתח מחדש את מרכז המבקרים ומשדרג את חווית הביקור. בחול המועד מרכז המבקרים פתוח בימים ראשון ושני עד 20:00.
מעבר לטעימות יין כמובן שיש הרבה מקום של כבוד לפטריות במקום, וכאמור רמו התמחה בגידול פטריות ואף היה מייסד של "מרינה פטריות הגליל", וזכה בפרס ישראל היוקרתי לחקלאות. תוכלו למצוא פטריות מוחמצות וריבת פטריות מיוחדת במינה. חובבי יין ופטריות אין ספק שזה המקום בשבילכם.
יינות מומלצים
גרנד בלנד – בלנד של קברנה סוביניון ופטי ורדו, מכרמים מרמת הגולן, יין מאוזן סמיך ובעל נוכחות מרשימה.
קברנה סוביניון רזרב – 100 אחוז קברנה סוביניון מאזור הגליל, מדובר ביין לא מסונן בעל גוף מלא וסיומת ארוכה.
יקב צוף: יין טבעי
אחרי ארבעה יקבים מאזור הצפון הגיע הזמן לפנינה אמיתית מאזור ים המלח וליתר דיוק מערד. אליעזר ודגנית בר שדה הקימו בשנת 2010 את היקב. הדגש ביקב הוא על יין צעיר טעים ובריא, כלומר יין מפרי אורגני (או מופחת ריסוס) ללא התערבות כימית או הוספת שמרים וביסולפט.
אלי הוא לא רק איש של יין טבעי, הוא גם חובב בשרים מושבע. בסופי-השבוע נערכת במקום סעודת "מדורת השבט" או בשמה השני – משתה אבירים: ערב של הרבה בשר ויין. כמובן שיש גם אלטרנטיבות לצמחונים וטבעוניים. בחול המועד הביקור ביקב ילווה בסדנאות יין, דגשים על יין טבעי, אורגני וביודינמי, ארוחת גבינות שופעת ומזיגת יין חופשית.
יינות מומלצים
גוורץ' 2021 – 100 אחוז ענבי גוורצטרמינר ופה הולכת להיות לכם הפתעה מיוחדת. היין כתום, כלומר ענבים לבנים ששהו על הקליפות 90 יום (שיטת עשיה של יינות אדומים עם ענבים ירוקים). מדובר ביין שעבר תסיסה ספונטנית, רק מהשמרים שעל הענב ללא תוספת. ליין טעמים חדים אך עם זאת מאוד נעים ומלטף. חובה לנסות, עוד תתאהבו בסגנון הכתום.