חוף גדור

במרכז הארץ, ליד חדרה, נמצאת אחת משמורות הטבע היפות של הים התיכון. שמורת חוף גדור מורכבת משמורה ימית המשתרעת על פני שטח של כ-850 דונם ושמורה חופית של כ-750 דונם.

התבלבלתם עם המספרים? תדמיינו 228 מגרשי כדורגל שכולם שמורת טבע. רוב השמורה הוכרזה ויש חלקים שעדיין מצויים בתהליכי אישור. חוף גדור זו אופציה מצוינת למי שמחפש מקור מים קרוב לרכב וללא נסיעה ארוכה ממרכז הארץ.

מה רואים?

חוף חולי ובתולי, מפרצונים נסתרים שגם לי לקח זמן למצוא אותם, סלעי ענק וכל היופי הזה משולב במי ים בצבעי טורקיז. בנקודה הצפונית של השמורה, במרחק כמה דקות הליכה, תזהו את "המפרץ הסיני" הקרוי על שמם של עולים שהגיעו מאירופה לישראל אחרי ששהו כמה שנים בשנחאי ונהגו לבקר בחוף הזה לעיתים קרובות.

גדור (צילום: ארז דגן)
צילום: ארז דגן
גדור (צילום: ארז דגן)
צילום: ארז דגן
גדור (צילום: ארז דגן)
צילום: ארז דגן

גדור (צילום: ארז דגן)
צילום: ארז דגן

דרכי הגעה ופרטים נוספים:

וויז: חוף גדור. מומלץ ללכת בשבילי הכורכר עד החוף ואז לפנות ימינה לפינות הנסתרות.

הכניסה והחניה בחינם, אין לשהות בשמורה בשעות הלילה.

בנקודות מסוימות בחוף יש מתחם סגור להטלות של צבי ים, אין לגעת.


ארז דגן - טייל ויזם, הקים את אתר הטיולים "ארץ דגן", מוציא טיולי לוקיישנים למקומות נסתרים בארץ. להמלצות נוספות והזמנות ניתן ליצור קשר בפייסבוק ובאינסטגרם   


> 9 החופים הכי יפים ומומלצים בכנרת

 חוף פולג

בין נתניה למכון ווינגיט, איפה שבדרך כלל יש פקקים, נמצאת שמורת פולג. השמורה מחולקת לשני אזורים בעלי שמות שונים:

1. שמורת טבע שער פולג שנמצאת מזרחית לכביש החוף ליד יקום ואודים.
2. שמורת טבע נחל פולג שנמצאת מערבית לכביש החוף ורובה על חוף הים.

עכשיו קיץ, אז בואו נדבר על זו שליד החוף:

חוף פולג הוא חוף רחצה מסודר עם שירותים ומקלחות, שירותי הצלה, מסעדה ונגישות לנכים. יכו להיות שגם תשמעו את השם 'החוף הירוק' - זה אותו המקום. החוף ארוך, לבן במיוחד, מתחיל ליד המסעדה ומסתיים ב"אסון טבע" - קיר חולי שמתאים לחובבי אקסטרים. חלקנו עברנו אותו במהלך המיונים ליחידות מיוחדות בצה"ל, או בבוחן הכושר בקורס קצינים.

בקצה הדרום מזרחי של החוף תבחינו בנחל פולג, שבימי הקיץ קצהו נסתם בחולות והמים המזוהמים אינם נשפכים לים. מומלץ לטפס על גדת הנחל לחלקו הפראי יותר ולצפות משם על החוף ועל שכונת פולג בנתניה.
למי שסקרן ומחפש להיות לבד, ניתן לצעוד מזרחה כ-10 דקות לעבר אחת הדיונות הגדולות בארץ. כשהייתי שם לאחרונה ראיתי משפחה של צבאים שלא הבינה מה אני עושה שם.

פולג (צילום: Apo Pano,shutterstock)
צילום: Apo Pano,shutterstock
פולג (צילום: ארז דגן)
צילום: ארז דגן

פולג (צילום: ארז דגן)
צילום: ארז דגן

דרכי הגעה ופרטים נוספים:

וויז: חוף פולג.

חניה בתשלום

חוף פלמחים

הישראלים מכירים את החוף כנקודת מפלט שניתן לברוח אליה ממרכז הארץ ותכל'ס, הם צודקים. החול בו לבן ונקי, יש הרבה מקום לכולם וגודלו כ-220 דונם. במקום יש שירותי הצלה, שירותים, מקלחות, נגישות לנכים וכמה מתחמים סגורים, המשמשים את הצבים לבתי גידול (אין לגעת).

מעטים האנשים שמכירים את החלק הנסתר של חוף פלמחים, זה שנקרא "יבנה ים" ונמצא מדרום לחוף על הגבעה הבולטת. "יבנה ים" הוא מעין חצי אי החודר לים והיה בעברו עיר נמל כנענית מדרום ליפו, ששימשה את יישובי פנים הארץ לפני אלפי שנים.

הסימנים הארכיאולוגים שהתגלו בנמל, מצביעים על כך שהיו פה חיים תוססים בתקופות קדומות שונות.
כדי להגיע ל"יבנה ים", אין צורך לנסוע ליבנה, אלא יש להמשיך בהליכה של כ-10 דקות על החוף לכיוון דרום, עד שתראו תל בולט מעל פני הקרקע. ההעפלה לתל בשבילים מסודרים.

המקום המבודד הזה מאפשר לכם להתייחד עם הים ולשמוע את הגלים. אין מקום מושלם מזה להיות בו בשקיעה ולפרוס מחצלת עם ארוחה טובה שהבאתם מהבית. מתחת לתל יש מפרצונים מסולעים על החוף ובשעות אחה"צ, בזמן הגאות, מי הים מתנפצים בעוצמה על הסלעים ויוצרים עמודי מים (גייזרים) שמהווים אטרקציה של ממש למי שרוצה להירטב.

פלמחים (צילום: Snir vagas, shutterstock)
צילום: Snir vagas, shutterstock
פלמחים (צילום: אלכסי גורל)
צילום: אלכסי גורל

פלמחים (צילום: yosefus, shutterstock)
צילום: yosefus, shutterstock

דרכי הגעה ופרטים נוספים:

וויז: חוף פלמחים גן לאומי

שעות פתיחה: 04:00-22:00 (כן, ב-4 לפנות בוקר החוף נפתח).

עלויות: 30 ש"ח לרכב בקיץ (לבעלי מטמון הכניסה תעלה 15 ש"ח לרכב), 10 ש"ח לרכב בחורף (לבעלי מטמון הכניסה תעלה 5 ש"ח לרכב).

אין צורך בהרשמה מראש.

ארז דגן - טייל ויזם, הקים את אתר הטיולים "ארץ דגן", מוציא טיולי לוקיישנים למקומות נסתרים בארץ. להמלצות נוספות והזמנות ניתן ליצור קשר בפייסבוק ובאינסטגרם